GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Utvekslingsår – Ett år fylt med minner

Elise har hatt et utvekslingsår i Huntsville, Alabama i skoleåret 17/18. Her forteller hun om sin opplevelse og minnene hun tar med seg hjem til Norge.
Utvekslingsår – Ett år fylt med minner

Å dra på et utvekslingsår er noe som kanskje bare virker som en drøm i starten. Dette følte jeg også, helt frem til den dagen i juli 2017, da jeg sto på Gardermoen klar til å reise over Atlanteren til USA.

Jeg tilbrakte utvekslingsåret mitt i Huntsville, Alabama, skoleåret 17/18. Noe jeg ikke visste før jeg dro, var at i løpet av dette skoleåret skulle jeg sitte igjen med så mange utrolige opplevelser og muligheter, og de dukket opp når jeg minst ventet det.

Jeg fikk en vertsfamilie på fem; to foreldre og tre yngre søsken. Før avreisen hadde jeg sendt meldinger med vertsmor og facetimet med vertsfamilien noen få ganger. Jeg ble litt kjent med de før jeg reiste, men var likevel ganske nervøs første gangen jeg skulle møte de. Noe jeg tror nesten alle er når de reiser for å bo hos en helt fremmed familie. Når det er sagt fant jeg fort ut at det var ingenting å være nervøs for. Etter bare noen få dager følte jeg meg som hjemme. Vertsfamilien min åpnet huset og livet sitt for meg, og lot meg føle meg som en del av de fra første stund. Å finne en slik tone med vertsfamilien min var utrolig deilig.

Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd med å ha endt opp i Alabama sammen med min amerikanske familie. Jeg fikk oppleve livet på en amerikansk High School og hverdagslivet til amerikanske familier, skapte vennskap og opplevelser med mennesker fra et annet land, det er noe jeg aldri vil angre på. I juleferien var vi på roadtrip og kjørte gjennom 17 stater. Dette er en jul jeg aldri kommer til å glemme. Vertsfaren min hadde planlagt en rute som tok oss fra Alabama, til The Grand Canyon og videre opp til Big Sky, Montana for å stå på ski. Muligheten til å se så mye av landskapet og så mange av de forskjellige byene i USA, er noe jeg alltid vil være takknemlig for. Vertsfamilien min ga meg uten tvil en av de beste julegavene jeg noensinne kunne tenkt meg.

Selv om et utvekslingsår går opp og ned, så innser du til slutt at det er bare alle de gode stundene som du sitter igjen med og virkelig husker. Jeg var så utrolig heldig og fikk reist til 24 forskjellige stater, og hadde aldri trodd jeg skulle få se så mye av USA da jeg først bestemte meg for å reise på utveksling. Jeg har fått en ekstra familie, som jeg vet alltid vil være der for meg. Ikke minst sitter jeg igjen med så utrolige mange opplevelser og minner som har forandret meg som person. Jeg lærte meg å ha et åpent sinn og det ga meg bare positive opplevelser tilbake.

Et utvekslingsår er verdt hver eneste dag. Jeg lover deg det vil øke din kunnskap og la deg vokse som person!

Ønsker du mer informasjon om et utvekslingsår i USA?

Les mer her..

Ønsker du å lese mer om utveksling i USA?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer