Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

5 filmtips til Valentine’s Day

5 filmtips til Valentine’s Day

Alle feirer Valentinsdagen på sin egen måte – noen kjøper roser og godteri, noen spiser på favorittrestauranten sin, noen tilbringer tid med bestemor eller hunden, og noen inviterer venner hjem på filmkveld og taco.

Uansett hvordan du feirer – eller ikke feirer – slår en filmkveld med en romantisk film aldri feil. Ta frem smågodtet, ta ut isen av fryseren, fyll opp glasset med brus, og sett deg godt til rette i sofakroken. Vi har de beste filmtipsene til deg på Valentine’s Day!

(500) Days of Summer (2009)

Dette er en film som passer for alle – uansett om du er en stor romantiker eller er mer kynisk innstilt til det hele. Filmen handler om de 500 dagene Tom (Joseph Gordon-Levitt) kjenner Summer (Zooey Deschanel), og om deres romanse, som har mange opp- og nedturer. Tom har en annen oppfatning av kjærlighet og forhold enn det Summer har, og det blir både triste og utrolig søte øyeblikk underveis. En film det virkelig er verdt å se!

Dagboken (2004)

«If you’re a bird, I’m a bird» – Sukk… Alle jenter kjenner vel til denne filmen. Den utrolig romantiske fortellingen om Noah (Ryan Gosling) og Allie (Rachel McAdams) som kommer fra vidt forskjellige bakgrunner og derfor møter på en del motstand – men likevel trekkes mot hverandre igjen og igjen. Romantikken vil ingen ende ta i denne fantastisk fine fortellingen, men – hold lommetørklet klart – du er advart.

Bridget Jones dagbok (2001)

En romantisk og klønete komedie vi alle kan kjenne oss igjen i. Den passer godt for venninnegjengen som ønsker å le, smile og gråte om hverandre. Bridget Jones (Renée Zellweger) starter året med nyttårsforsetter for å få orden på livet sitt. Hun skal slutte å røyke, gå ned i vekt, og finne drømmemannen. Men underveis er det som alltid noen utfordringer og artige situasjoner, og Zellweger er fantastisk i rollen som søte og klønete Bridget. Denne filmen kan få en hver kyniker til å trekke på smilebåndene.

Dear John (2010)

Undertegnedes favorittfilm. Amanda Seyfried som Savannah og Channing Tatum som John blir magiske sammen i denne filmen. Basert på boken med samme navn av Nicholas Sparks, mannen bak utallige romantiske bøker, er denne filmen en perle for alle som er like svake for romantikk som meg. Soldaten John møter vakre Savannah på en to ukers perm fra militæret, og de faller raskt for hverandre. Men John må snart tilbake i tjeneste, og de to bestemmer seg for å skrive romantiske brev til hverandre til han er tilbake. Uten å røpe for mye kan jeg selvfølgelig si at det blir komplikasjoner underveis, men John og Savannah (og vi som seere) gir aldri opp håpet på at historien en dag kan få en lykkelig slutt. Dropp lommetørklet under denne filmen, det er håpløst. Tårene må bare få renne fritt, men hva gjør vel det, når man smiler og ler samtidig? ❤

Og sist men ikke minst, den søteste av dem alle:

Valentine’s Day (2010)

En stjernespekket film som finner sted på selveste Valentine’s Day i Los Angeles. Rollelisten er full av kjente navn som Bradley Cooper, Julia Roberts, Patrick Dempsey (hallooo McDreamy!), Taylor Swift, Kathy Bates, Anne Hathaway, Ashton Kutcher og mange mange flere. Elsker du rosa hjerter, myke teddybjørner og søte kort – alt denne dagen representerer – så kommer du til å elske denne filmen. Vi følger mange ulike menneskers kjærlighetsliv, og det er alt fra ung, enkel kjærlighet til de mange utfordringene et langt ekteskap har å by på. Denne filmen blir nok for klissete for kynikerne, men for oss som sluker slikt rått er det bare å si én ting: snurr film!

Reis til en av våre mange romantiske destinasjoner!Les mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk