Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Fun facts om verdens beste arkitekturer

Fun facts om verdens beste arkitekturer

Guggenheim

Arkitekt: Frank Lloyd Wright, «den største amerikanske arkitekten»

Destinasjon: New York, USA

Da Guggenheim museet åpnet i 1959, møtte Gugg en litt blandede tilbakemeldinger, med en kritiker som kalte den «en omvendt havregrynskål». Han designet interiøret for å være en «flytende» opplevelse, med et langt åpen galleri som synker i en spiral fra topp til bunn og kunsten hengende på alle ytterveggene.

Visste du? Wright gjorde over 700 skisser før han fant den rette.

 

Sydney Opera House

Arkitekt: Jørn Utzon, «The Additive Architect»

Destinasjon: Sydney, Australia

Arkitekt Jørn Utzon vant Operahusets internasjonale designkonkurranse etter å ha forklart at hans design var som hvite seilskip som fløt på vannet. Da «The Additive Architect» ble åpnet av Queen Elizabeth i 1973, over 10 000 arbeidere vært involvert i kontrueringen av bygningen.

Visste du? Konserthuset holdes alltid på 22,5 grader når symfoniorkesteret spiller, for å holde at instrumentene er i perfekt stand.

 

Walt Disney konserthus

Arkitekt: Frank Gehry, «Don’t call me a starchitect»

Destinasjon: Los Angeles, USA

Gehry, en av verdens mest berømte arkitekter, stylet LA konsertsal for å representere byens bevegelse og reflektere musikkens rytme. Det ytre skallet av bygningen består av 6.500 stålpaneler, alle av dem i forskjellige størrelser.

Visste du? Bygningen var en stor varmemagnet som gikk utover nærliggende bygninger og gangfelt. Dette førte til mange klager og dermed ble det ytre metallet slipt ned.

 

Burj Khalifa

Arkitekt: Flere arkitekter

Destinasjon: Dubai, UAE

Med mer enn 160 etasjer og en høyde på 828 meter, er Burj den høyeste bygningen i verden (2019). Bygninger bruker rundt 15 millioner liter per år som brukes til vann og kjøling.

Visste du? Empire State Building er mindre enn halvparten av Burj Khalifa-høyden.

 

Pantheon

Arkitekt: Apollodorus av Damaskus (vi tror)

Destinasjon: Roma, Italia

Bygget for mer enn 2000 år siden, ble Pantheon kalt «Guds tempel». En sann prestasjon innen arkitektonisk konstruksjon, de 16 korintiske kolonnene som støtter inngangspartiet bøylen som veier 60 tonn … hver! (Tilsvarer rundt 70 elefanter.)

Visste du? Den har den største ikke støttende kuppelen i verden og har et mystisk hull øverst kalt en ‘oculus’.

 

Stonehenge

Arkitekt: Aliens?

Destinasjon: Salisbury, Storbritannia

Stonehenge er over 5000 år gammel (slå det, Pantheon!) og det vil si at det ble opprettet i bronsealderen. Stonehenge kommer fra det engelske ordet Stanhengist som betyr de hengende stenene.

Visste du? Grunnen for dens opprinnelse diskuteres fortsatt, men det ser ut til å ha vært en tidlig grav.

 

Nå har vi tatt deg igjennom noen av våre favoritt arkitekturer rundt om i verden. Vi har språkskoler på de fleste av de nevnte destinasjonene. Sjekk ut våre destinasjoner her..

Hvor i verden vil du reise?Les mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise