GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hedvig og Vilde i Costa Rica

Vi er to jenter fra Oslo og Sandefjord som begge fyller 20 år dette året. Vi er for øyeblikket i Tamarindo, Costa Rica.
Hedvig og Vilde i Costa Rica

Vårt friår i Costa Rica!

Hei! Vi er to jenter fra Oslo og Sandefjord som begge fyller 20 år dette året. Vi er for øyeblikket i Tamarindo, Costa Rica, hvor vi tilbringer noen måneder av vårt friår. Tamarindo er en liten, koselig og tropisk strandby, med en rolig og imøtekommende atmosfære. Vi reiste begge alene og kjente ingen fra før. Vi møttes for første gang da vi ble hentet av EF på flyplassen i Liberia. Første skoledag havnet vi i samme klasse og ble raskt veldig godt kjent og gode venner.

Hverdagen vår

Vi har nå vært her i 6 uker og har opplevd utrolig mye. Hverdagene går stort sett til skole og trening, samt smoothies, strandturer, solnedganger, god mat og andre sosiale sammenkomster med flere av EF-studentene. En av de mange tingene vi har fått gjort i helgene er strandutflukter. Vi har så langt besøkt Playa Langosta, som ligger 15 minutters gange fra Tamarindo, Playa Grande, som ligger ved siden av Playa Tamarindo og Playa Conchal en utrolig flott strand med krystallklart vann, som er en 40 minutters taxitur fra her vi bor. De kommende helgene har vi planer om å dra til flere nye strender, blant annet Playa Negra og Playa Flamingo.

Andre aktiviteter vi gjør i helgene, og for øvrig også på ettermiddagene, er surfing, noe som er veldig populært her. Vi har tatt et par surfekurs og leier nå brett til en billig penge. Videre er solnedgangene helt magiske. Vi sitter ofte på stranden og nyter solnedgangen derfra. Det hender også at vi tar turen opp på et fjell, 20 minutters gange fra skolen, hvor man har utsikt over Tamarindo, mens man nyter solnedgangen. Mar Vista, som består av et infinity pool, bar og restaurant oppe i fjellene, 30 minutters biltur unna Tamarindo, er også et helt fantastisk sted, hvor det absolutt er verdt å dra med vennegjengen.

Helger i Costa Rica

Helger og ettermiddager går også til en del trening. 5 minutters gange unna skolen ligger det et fint treningssenter, som har rabatt for EF-studenter. Stranden er også et fint sted å ta en løpetur, for eksempel i solnedgangen. Vi er også ofte innom foodcourten her i byen, hvor man får kjøpt veldig god og super billig smoothie. Det finnes et bredt utvalg av restauranter rundt omkring i byen. I tillegg er det flere matbutikker i gangavstand med alt man måtte trenge. Videre finnes det mange fine bikinibutikker og andre strandbutikker. Menneskene her er generelt veldig hyggelige og hjelpsomme, og det er lett å bli kjent med de lokale. Man føler seg rett og slett veldig trygg. Den siste helgen var Vilde i Panama med EF, noe som var en veldig fin og godt organisert tur. Gruppa besøkte mange ulike øyer og strender, og så blant annet delfiner, dovendyr og krokodiller. EF arrangerer for øvrig masse aktiviteter i løpet av uken, og har utflukter hver helg som man kan melde seg på. Noen aktiviteter er gratis, mens andre må man betale for. Vi har også planer om å dra på helgetur til Nicaragua med EF om noen uker. Da skal vi blant annet innom ulike byer og dra til en vulkan.

Tiden så langt har gått utrolig fort og vi gruer oss allerede til å dra hjem. Vi vil absolutt anbefale deg å dra på språkkurs til Tamarindo, Costa Rica. Dersom du har lyst til å se mer av hvordan livet er her i Costa Rica kan du følge oss på instagram og det er bare å stille spørsmål der: @hedvigbk og @solbergvilde. EF har også en instagramkonto hvor du kan se hvordan livet er rundt omkring på de ulike EF-destinasjonene: @efnorge.

¡Pura Vida!

Skreddersy din drømmreise!Sjekk prisen her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer