GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan få mest ut av å gå på Amerikansk College

Hvordan få mest ut av å gå på Amerikansk College

“Man, I love college,” er en vanlig setning og ikke bare en linje i en av Asher Roth´s kjente sanger. Og vi er ikke overrasket: fra amerikansk fotball til fargerik skoleånd og interessant kantinemat, er det amerikanske college en helt unik opplevelse. (Og, ja det er litt sånn som du ser i filmer). For dere som tenker på å studere ved et amerikansk universitet eller allerede lever collegelivet , her kommer noen tips for hvordan du kan gjøre mest ut av denne unike opplevelsen.

1. Bli med i klubber

College er den perfekte tiden til å utforske dine interesser. Har du alltid likt å spille teater eller har du alltid vært litt for sjenert til å stige ut i rampelyset? Da kan det å bli med i en teatergruppe være perfekt for deg! Eller har du kanskje et talent innenfor markedsføring? Det finnes en klubb for det også: bli med i en markedsføringsklubb og hent frem fin indre Don Draper – og kanskje finner du din fremtidige karriere. Det finnes en klubb for det meste og dette er en flott mulighet for deg å møte andre studenter på.

2. Bo med romkamerater

Det finnes ikke noe mer livsendrende enn å bo med en roomie – og bo sammen i et helt år. Du vil komme i kontakt med mennesker du sikkert ikke ville møtt utenom og du lærer definitivt mer om deg selv og fra hverandre.

3. Opplev ekte “School Spirit”

Det finnes ikke et eneste annet land i verden som har “school spirit” som i USA – faktisk er uttrykket så amerikansk som det kan få blitt. Det refererer til stolthet og beundring av skolen du går på, og det blir vist ved at man går rundt i campus-klær fra topp til tå med skolens logo over alt.

4. Gå med “campus gear”

Ah, herlige campus-klær: college gensere, komfortable tights og kule t-skjorter med universitetets navn på. Det er et skikkelig komfortabelt antrekk, og det beste av alt er at du blir oppfordret til å gå med dette til enhver tid.

5. Frivillig

Hva er vell en bedre måte å komme inn i samfunnet du bor i enn å melde seg som frivillig? Det finnes mange muligheter på amerikanske univeristeter. Ikke bare vil du gjøre noe bra for samfunnet, men du vil også møte likesinnede personer som kan hjelpe deg med å forbedre engelsken i samme slengen.

6. Dra på karrieremesser

Når det er tid for å finne seg et internship eller jobb er karrieremesser en av de beste stedene å lete etter nettverk og rekrutterere. Du kan også komme i kontakt med bedrifter du ikke har tenkt på før! Du kan også fylle sekken med masse gratis greier og visittkort. Et tips: dette er ikke stedet du går med altfor mye “campus gear”, kle deg mer ordentlig og professjonelt).

7. Spis i kantinen

Ingenting er mer college enn å spise lunsj i den store kantinen – omringet av plastikkbrett, venner og lekser – mens man gjør seg klar for å denge nedpå en pizza slice eller to. Du kan også få tak i mer sunn mat, men poenget er at dette er et flott sted å bli kjent med studenter, romkamerater og alle de andre menneskene du ser.

8. Dra på kamp

Ta på deg alt college-tøyet og ta med vennene dine. Det har ingenting å si om du ikke kan noe om basketball, baseball, fotball eller hvilken som helst annen sport: “game day” er litt som en feriedag og ingen college-opplevelse er komplett uten. Den mest spektakulære opplevelsen vil nok være college fotball – med skrikende fans, pene cheerleadere og gøye fester.

9. Utforsk livet utenfor campus

Høres kanskje ut som en selvfølge: men en del av college-livet er å trå ut av boblen: ikke glem den ekte verden som ligger der utenfor dormen din. Møt lokale, kjøp andre klær enn kun collegeklær og utforsk stedet du bor på.

Image by Oregon State University, Flickr / Creative Commons

Oppleve collegelivet du og!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på