GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan finne en jobb i sosiale medier: en oversikt

Hvordan finne en jobb i sosiale medier: en oversikt

Internett er praktisk på mange måter og kan brukes til mye, finne seg en jobb er en av dem. Idag har vi tilgang til all verdens stillingsannonser og firmainformasjon, og vi kan vise frem våre talenter og ferdigheter på utallige måter. For å sikre at din informasjon og ditt talent skal bli funnet av HR-ansatte og rekrutterere, skal vi nå presentere en oversikt over de mest brukte sosiale medie-nettverkene og krydre det med tips for å lykkes i å bruke kanalene til å finne drømmejobben.

**LINKEDIN

**

Den viktigste kanalen av dem alle: Om du er ute etter en jobb nå eller i overskuelig fremtid, vil du trenge en Linkedin -konto, da dette er den beste måten å vise CVen din og la alle få vite om din erfaring, utdanning, kompetanse og språkkunnskaper. Selv om alle Linkedin – profiler se like ut ved første øyekast, kan du skille deg ut med en fengende overskrift, unikt innhold, og et profesjonelt, men personlig bilde. Deretter kan du vise frem ditt online- nettverk. Pass på at du ikke bare knytter kontakt med folk du allerede kjenner, men også med influencers og eksperter på feltet ditt ved å dele innhold og ved å bli med i grupper. Det er viktig å holde profilen din up-to -date, og oppdatere jevnlig om du bytter jobb eller får noe annet nyttig å skrive på. Det kan være folk der ute som er ute etter alt du har å tilby – om de bare kunne lese om det på Linkedin.

FACEBOOK

Om du trodde Facebook kun var for å holde øye med venner og familie tar du feil. Det sosiale nettverket har noen gode egenskaper som kan hjelpe deg med jobbsøkingen. Det første du må gjøre er å oppdatere utdanningen og arbeidserfaringen din. Du kan også dele vennene dine inn i ulike grupper som deler business-relaterte poster. Du kan også søke etter mennesker som jobber i det firmaet du ønsker å jobbe i, på den måten kan du ekspandere nettverket ditt. Sist men ikke minst kan du bruke FB ads til å få oppmerksomheten rettet mot deg av drømmefirmaet.

TWITTER

Twitter er raskt og veldig i nåtiden, som gjør det til en perfekt plattform for seneste oppdateringer, jobbsøknader og karrieretips. Du kan følge og komme i kontakt med ledere og viktige personer i ditt felt, du kan følge hashtagger for å finne jobbtweets. Ideelt sett bør du ikke kun følge mennesker og retweete andres poster, men twittre selv: Twitter er et flott sted å knytte kontakter og komme under andres radar ved å dele innhold og ideer.

BLOGGER

Ikke alle trenger eller ønsker å ha en nettside, derfor er en blogg en perfekt måte å vise frem sine ferdigheter, dele kunnskap og posisjonere deg selv som ekspert på et område. Husk, hver eneste blogg er kun så god som sin siste post, så du må legge ned mye arbeid. Å vite hvordan man skriver er viktig, pluss at det finnes mange kreative måter å blogge på. Uansett hva du gjør bør du hvertfall poste ukentlig og se til at innholdet skaper verdi for leseren.

INSTAGRAM

Instagram gjør ikke bare vanlige bilder om til filtrerte mesterverk, det kan også hjelpe deg med jobbsøkingen om du er en visuell person eller har et fotovennlig yrke/drømmeyrke. Du kan bruke Instagram til å promotere portofolioen din, reklamere for hva du gjør i ditt proffesjonelle liv og bruke alle slags relevante hashtagger for å kommunisere. Du bør også følge og kommentere på dine favorittfirmaer og brands Instagramprofiler for å lære mer om deres kultur. Å referere til en post eller utvikle en Instagram strategi er en perfekt icebreaker for søknaden din eller i begynnelsen av et jobbintervju.

PINTEREST

Pinterest ligner litt på Instagram, men du trenger ikke ta bildene selv. Men du må være litt mer kreativ her, du kan ikke bare poste forskjellige bilder: men lage en morsom og visuell “board” med forskjellige talenter som er relevant for din karriere. Om du ønsker å starte i det små kan du lene deg tilbake og la inspirasjonen ta overhånd: det finnes tonnevis av karrieretips på Pinterest – fra cv og søknads tips til hva du bør gå med på et jobb intervju. Her kan du også følge og kommunisere med dine favoritt brands og firmaer.

OG NÅ SOM DU KJENNER TIL DE GODE TIPSENE ER DET PÅ TIDE Å VISE DEG HVA DU BØR GJØRE FOR Å FÅ MEST UT AV JOBBSØKINGEN PÅ SOSIALE MEDIER:

  1. Først må du rydde opp i profilene dine og slette bilder og poster som ikke er passende for fremtidige arbeidsgivere. Hva enn du har lagt igjen av spor online, vil de før eller siden finne.

  2. Kommenter, takk og hashtagg – men med måte.

  3. Tenk utenfor boksen: prøv å komme i kontakt og engasjere deg på kreative måter.

  4. Karrierer og søknader handler om å fortelle en historie – bruk sosiale medier til å fortelle din historie med ord, bilder og kreativitet.

  5. Velg dine plattformer – hvilke kanaler fungerer best i forhold til dine talenter og mål?

  6. Det er vanlig at man har to forskjellige profiler – en som er mer privat og en du bruker til å promotere din proffesjonelle ekspertise.

  7. Sosiale medier er et bra sted for dine 15- minutter i rampelyset, men husk på at de mest sukksessfulle karrierene bygges gjennom hardt arbeid.

  8. Lær om de ansatte og beslutningstakere i ditt favorittfirma.Sosiale medier er en perfekt måte å få en fot innenfor døren.

  9. Vær villig til å besvare spørsmål, engasjere deg og dele- på denne måten vil du bygge opp en sosial kapital.

  10. Vær tålmodig, det tar tid å bygge og vedlikeholde et nettverk.

Bilde av Jason Howie, Flickr / Creative Commons

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på