GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

3 fordeler ved å være en digital nomade

3 fordeler ved å være en digital nomade

Internett har gitt opphav til en helt ny generasjon av telependlere og “digitale nomader” (online entreprenører eller reisende frilansere). Dette har redefinert definisjonen av arbeid: Forbi er de tidene da det å være fysisk tilstede på et kontor – 8-5, fem dager i uken – var en nødvendighet.

I dag trenger ikke arbeidere nødvendigvis å dukke opp på et kontor eller være i samme by eller land som bedriften. Ifølge nyere studier, er en av fem arbeidere over hele verden for tiden telependlere og mer enn en tredjedel av amerikanerne arbeider eksternt. Disse arbeids alternativene er knyttet til enorme økonomiske og helsemessige fordeler på nasjonalt nivå, fra mindre trafikk til mindre stress og færre sykedager. Men det er bare begynnelsen. Å være stedsuavhengig har mange personlige fordeler som går langt utover å arbeide i pyjamas og ikke trenger å bekymre deg for at noen stjeler lunsjen din fra kjøleskapet. Her er våre favoritt fordeler ved å være en stedsuavhengig arbeidstaker:

MOTIVASJON OG EIERSKAP

Når du ser hvor store fremskritt sjefen din har gjort, mens du stadig må se på klokken som ser ut til å stå stille og dagen bevege seg i sakte film, er det lett å lure på om dette er alt livet har å by på. Telependlere har ofte ikke disse bekymringene og følelsene. For dem kan deres pult være kjøkkenbordet, et hjemmekontor, en kafe, eller til og med deres egen seng. Og deres sjef? Selvfølgelig venter de på dagens oppgaver som skal leveres, men det er ingen som kan stå over deg å mase på at det skal bli gjort. På baksiden er en digital nomades inntekt diktert av dens egen produktivitet og markedskunnskap, som kan være stressende, men i seg selv gir dette god motivasjon til å jobbe hardt og være kreativ.

TILSTEDE I ULIKE KULTURER

Den fysiske plasseringen av en telependler eller digital nomade er ikke viktig, det er ingen regel for at du må jobbe fra hjemmet ditt – eller til og med landet ditt! Forestill deg at du tikkes inn for dagen på den andre siden av jorden, på en strand eller andre postkort-verdige destinasjoner, langt borte fra  det “vanlige” liv.

Å være en digital nomade gir deg umiddelbar tilgang til en helt ny kultur og lar deg dykke langt dypere enn reisende som er der på ferie. Enten ved å leie en leilighet, å bli kjent med nabolaget, eller plukke en favoritt kaffebar med  WiFi, kan digitale nomader gå i ett med lokalbefolkningen og få nye vennskap og relasjoner som kan vare livet ut. Digital nomade-kulturen er stor i de fleste storbyer – som London, Madrid, New York, Seattle og Sydney. Tenk deg å bo i en av disse byene og la deg adoptere landets kultur. For digitale frilansere og eksterne arbeidere kan det lønne seg å leie et kontorlokale, hvor du også vil bli kjent med andre mennesker i samme situasjon – fra hele verden.

EN MULIGHET TIL Å LÆRE NYE SPRÅK

Gjennom lokasjon og deltakelse i nye kulturer får frilansere og eksterne arbeidere en fantastisk mulighet til å lære nye språk. For, som man vet, når klokken tikker fem begynner det virkelig livet utenfor arbeidet og du kan endelig leve kulturen i det landet du oppholder deg i. Å snakke med de lokale er en flott læring når det kommer til å ta innover seg et nytt språk. Ta gjerne et språkkurs på siden av for å booste ferdighetene ekstra. Du kan også ta noe annet enn et rent språkkurs – som f.eks dansekurs, foto, matlaging eller sangtimer. Språk skal være gøy!

Ta et språkkurs med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på