GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Unngå disse feilene når du arbeider utenlands

Unngå disse feilene når du arbeider utenlands

Når man arbeider utenlands eller jobber i team med mennesker fra andre steder i verden, er det essensielt å huske på at dine kollegaer kanskje ikke ser verden akkurat slik du gjør. Unngå disse ti feilene som vil lære deg å unngå kulturkrasj som kan skape dårlig stemning i arbeidsmiljøet og forhindre at avtaler ikke blir brutt mens du arbeider utenlands.

1. Russland

Aldri håndhils på en russer om du står i en døråpning. Og ikke smil for å være høflig, du kan bli trodd for å være uærlig og lite oppriktig.

2. Kina

Aldri nå ut med kun èn hånd. Husk at du alltid skal ta imot – og gi visittkort med begge hender.

3. Brasil

Ikke ha en altfor professjonell oppførsel. Å mikse personlig og profesjonelt liv er en del av dealen her.

4. Japan

Ordet nei blir svært sjelden brukt. Men det kan bli insinuert  ved å si at «det kan bli vanskelig», ved å ikke si noe eller å bytte tema.

5. Italia

Ikke kle deg sjuskete. Her er det viktig å være vellkledd og velstelt, alltid! I Italia er stil fundamentalt.

6. Frankrike

Ikke ta det personlig og forvent å bli avbrutt. Det er en naturlig form for konversasjon, så ta det som et positivt tegn om din business partner er interessert i deg eller din idè

7. Tyskland

Ikke kom for sent. Det aller viktigste tipset? Vær på tiden. Alltid.

8. Spania

Ikke bli overrasket om kontoret stinger i to timer midt på dagen. Eller at de ansatte kommer på jobb klokka 10 på formiddagen og går hjem langt etter 19.00. Det er en del av arbeidskulturen.

9. USA

Ikke gi et dårlig førsteinntrykk og vær nøye på å gi et perfekt håndtrykk. Bruk akkurat passe trykk, timing har alt å si, og få alltid øyekontakt mens du håndhilser: dette kan ha en innvirking for hele business relasjonen din videre.

10. England

Her må du aldri være uhøflig. Pålitelighet er nøkkelen her. Og husk på at for en utenforstående kan det være vanskelig å tolke en negativ uttalelse – de pakker dem vanligvis inn i høflige formuleringer.

Studer språk i et semester eller årLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på