GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Karriere Q&A: Hvordan få en internasjonal karriere?

Karriere Q&A: Hvordan få en internasjonal karriere?

Denne Q&A-posten er en del av en helt spesiell serie med intervju av suksessfulle, internasjonale proffesjonelle og karriereguruer sentrert rundt «the Career Beyond Borders» seminarene som skal holdes i London, Singapore, New York og San Francisco i 2015 – 16.

“There’s no way of doing any kind of career if you’re not speaking fluent English – it’s the base of everything.”– Louise d’Amécourt

Louise har studert engelsk historie of litteratur på La Sorbonne (Paris) og ved University of Edinburgh (Skottland). Hun arbeidet for HCL Technologies i India i fire år før hun fullførte sin MBA på INSEAD (Frankrike). Idag er Louise “European Sales Optimization Manager” hos Braintree, som er et Paypal firma. I November skal hun holde tale ved Careers Beyond Borders seminaret i London.

Vi har møtt Louise mellom hennes mange businessreiser og snakket med henne om hvordan språk, reise og nysgjerrighet hjalp hennes karriere.

Louise, Du studerte historie og litteratur og nå er du European Sales Optimization Manager – hvordan skjedde dette?

Jeg har alltid trodd at studiet ikke er det som gjør deg til hvem du kommer til å bli – de utgjør ikke ditt professionelle liv etterpå. Jeg har alltid vært interessert i litteratur og historie, og jeg har alltid likt å lese, så jeg visste at dette var noe jeg ønsket å studere. Men samtidig visste jeg at jeg ikke vil bli forfatter eller historiker. Derfor startet jeg allerede som 16 åring å ta forskjellige internship i både London og Paris.

Mitt liv var allerede forankret i arbeidslivet, og jeg startet å arbeide veldig raskt etter endte studier. Det er også derfor jeg tok min MBA- jeg visste jeg trengte større akademiske og fundamentale ferdigheter: jeg studerte veldig abstrakte og vide temaer, så internshipene lærte meg mange tekniske ferdigheter imens jeg jobbet i bank for eksempel. Når du tar et internship, lærer du virkelig hvordan du skal oppføre deg i arbeidslivet.

Hva har det at du har bodd og studert utenlands lært deg?

Det å bo og studere utenlands har lært meg å lytte før jeg snakker. Jeg tilpasser meg veldig fort nye kulturer og trives i en internasjonal kontekst. Jeg liker å jobbe i multikulturelle og mangfoldige team, og når jeg styrer et prosjekt vet jeg hvordan jeg skal bringe folk sammen, slik at alle kan dra fordeler av de forskjellige bakgrunnene og nasjonalitetene. Da jeg jobbet i India i fire år, lærte jeg å bli fleksibel, ha tålmodighet og tilpasse meg nye kulturer. Jeg lærte at det alltid finnes en løsning for alt.

Har din internasjonale erfaring hjulpet deg med din karriere?

Det er en bra ice-breaker på intervju, det er helt sikkert! Men det har også hjulpet meg veldig når det kommer til ledelse – folk er alltid interesserte i internasjonale historier. I mitt hverdagsliv har min internasjonale erfaring hjulpet meg når jeg arbeider i team. Erfaringene har endret min oppførsel på arbeidsplassen- på en positiv måte. Det er kun positivt å ha internasjonal erfaring: du viser at du er moden og mer åpen for utfordringer.

Hvilket råd ville du gitt til unge mennesker som leter etter jobb?

Det kommer selvfølgelig helt an på konteksten og hvor du kommer fra, men når man skal i sin første jobb, er man alltid litt redd og tror at man må jobbe for en kjent bedrift eller merke, eller gjøre noe som vil se bra ut på Cven. Jeg tror ikke på dette. Jeg tror dette tankesettet virkelig har blitt endret og rekrutterere ser stadig etter mennesker som har gjort forskjellige ting. Rekrutterere vil se mennesker – så klisje som det kan høres – som gjør eller har gjort ting de elsker og er interesserte i , istedenfor å bare ha jobbet for et stort firma fordi det ser bra ut på Cven. Gjør det du selv føler for å gjøre, og dra utenlands! Det er så viktig, spesielt når man er ung, å ha erfaring fordi det lærer deg så mye, og du vil komme tilbake til ditt eget land med en modenhet og opplevelser som har formet deg som ingen andre på din alder kanskje har.

Hva er viktigheten med språk i dagens arbeidsliv?

Jeg jobber for et amerikansk firma i London hvor alle snakker engelsk; før, da jeg arbeidet i India var også alt på engelsk. Det hjelper definitivt å kunne snakke forskjellige språk – jeg har alltid en spesiell tilnærming når jeg arbeider med franskmenn i team. Men, du kan ikke snakke alle språk i verden, så først og fremst er det viktig å snakke engelsk veldig godt! Ikke bare å snakke det, men å faktisk tenke på engelsk uten å måtte oversette, og selvfølgelig å være morsom på engelsk – det er da du vet at du mestrer språket!

London er preget av hard konkurranse i arbeidslivet, har du noen tips til folk som vil arbeide i den store byen?

Jeg anbefaler definitivt å bo i en storby en gang i livet ditt. Selvom du kanskje ikke vet hvor lenge du blir, må du prøve å nyte det til det fulle. Omfavne byen så godt du kan – gjennom jobb, ditt personlige liv og å bygge deg et nettverk. Noen mener at det å bo i en storby kan være skikkelig tøft, men jeg nyter det, og syns det er fantastisk. Du må se alle de positive sidene en storby har å tilby – selvom det kan virke overveldende til tider. Ha et åpent sinn, vær glad og forstå hvor heldig du er som bor i en storby!

Maksimer ditt globale potensial!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på