Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

7 tips til hvordan forberede barnet ditt på en språkreise med EF

7

Så du har bestemt deg for å gi barnet ditt en EF språkreise, gratulerer! Han/hun kan nå se frem til å lære et nytt språk, fordype seg i en ny kultur, bli mer selvstendig og få livslange venner fra hele verden. Men som foreldre er jobben din langt fra over. Hvordan kan du sørge for at barnet ditt er best forberedt på eventyret fremover? Vi har svart på noen av de mest stilte spørsmålene vi mottar fra foreldre for å hjelpe deg med å sikre at barnet ditt får mest mulig ut av turen.

 1. Gjør din egen undersøkelse slik at du er like forberedt som barnet ditt

Det er mange ting du som foreldre bør vite om barns tur, så sørg for at du får mest mulig ut av ressursene tilgjengelig for deg. En av de beste måtene å lære alt om hva barnet ditt vil oppleve gjennom sommeren, er å delta på et møte før avreise. Disse er designet for å gi deg så mye nyttig informasjon som mulig og for å gi deg muligheten til å stille spørsmål. Du kan også finne all informasjonen du trenger på vår nettside eller MyEF, og du kan også alltid ringe og snakke med ditt lokale EF-kontor her i Norge.

 1. Snakk med barnet ditt om penger og budsjettering

Det er ikke noe fast ‘riktig beløp’ når det gjelder å gi barnet lommepenger for turen, alt avhenger av hvor mye shopping du og barnet ditt planlegger. Med mange språkreiser er nesten alt inkludert i prisen: mat, overnatting, leksjoner, måltider, flyreiser, transport og aktiviteter. Så enormt mye pengebruk burde ikke være nødvendig.

Men dette gir en flott mulighet til å snakke med barnet ditt om budsjettering og styring av utgiftene. Kanskje sette deg ned med datter eller sønn og bli enige om et anslått budsjett for hele turen, og del den ned i hvor mye som skal brukes på shopping og hvor mye som kan brukes per dag eller per uke, for å sikre at de ikke bruker alt på en gang. Det er også en god idé å minne dem på å sette av et fastsatt beløp penger i nødstilfeller.

Noen destinasjoner tilbys halvpensjon, og på disse stedene vil dette påvirke mengden av utgifter pengene barnet ditt trenger. Mange aktiviteter er også inkludert, men det er ofte flere som ikke er det. I dette tilfellet oppfordrer vi deg til å forhåndsbestille turer og utflukter som barnet ditt er interessert i før de kommer, for å sikre at de er påmeldt opplevelsen og for å spare dem for å måtte bruke mer penger når de kommer. Uten å vurdere ekstra aktiviteter, anbefaler vi et gjennomsnittlig budsjett på 150 EUR per uke i Europa, 150 USD per uke i USA og 250 AUD i Australia.

 1. Føl deg trygg på at barnet ditt er trygt under turen

For oss er sikkerheten til studentene våre førsteprioritet. En EF-kursleder vil møte barnet ditt på Gardermoen og reise med gruppen til destinasjonen. Når de har kommet til byen, er teamet vårt alltid tilgjengelig og klart til å ta vare på alle studentene, inkludert EF-lærerne våre, EF-aktivitetsledere og overnattingsledere.

Vi har også laget en liste over retningslinjer kalt EF-reglene, som vi ber deg og ditt barn om å lese grundig og signere før du reiser med oss. Vi anbefaler at du setter deg ned og vurderer reglene med barnet ditt, slik at du kan sørge for at de forstår dem fullt ut og vil følge dem mens du er på tur.

 1. De tre første dagene er de vanskeligste, så pass på at du og barnet ditt er forberedt

Etter det som kan være en lang periode på reise, vil barnet ditt ankomme et helt nytt sted, og det kan være overveldende når de befinner seg i et nytt land med mange nye mennesker. Noen ganger kan det ta litt tid før elevene tilpasser seg – spesielt hvis mye av kommunikasjonen rundt dem ikke skjer på morsmålet deres!

Hvis de tar litt tid å slå seg til ro, kan du kanskje minne barnet ditt på at kursledere eller noen av de andre ansatte på destinasjonen kan hjelpe dem. De er alltid tilgjengelig for å sikre at barnet ditt har en flott opplevelse og har ferdighetene til å hjelpe når hjemlengsel rammer.

Det er naturlig å ønske å holde kontakten med barnet ditt regelmessig, spesielt i begynnelsen av turen. Det er lurt å bli enige om før de setter i gang hvordan og hvor ofte du ønsker å holde kontakten. Ikke glem at elevene har fullpakket timeplan med leksjoner og aktiviteter hele dagen. Barnet ditt blir holdt opptatt, så noen ganger er noen få meldinger være bedre enn å prøve å planlegge en lang telefonsamtale. Vi anbefaler imidlertid å prøve å ikke ringe dem hver dag, fordi dette kan gjøre det vanskeligere for barnet ditt å tilpasse seg det nye miljøet.

 1. Hjelp barnet ditt med å pakke på turen

Først av alt, husk at barnet ditt må ta med egen bagasje, og at bare en kolli med bagasje er inkludert i billetten deres, så ikke gjør kofferten din for tung eller stor – det er veldig enkelt å overpakke når du hjelper barnet med å forberede seg. Hvert flyselskap har sine egne bagasjeregler og maksimal vekt, som varierer mellom 20-23kg. Sjekk flyselskapet ditt for å se hva din maksimale grense er og veie kofferten før du reiser for å forsikre deg om at den er innenfor disse grensene.

Det er alltid bra å legge igjen litt plass i kofferten til suvenirer, ettersom barnet ditt sannsynligvis vil ønske å bringe tilbake minner fra turen.

Når det er sagt, her er vår anbefalte pakkeliste:

For innsjekket bagasje:

 • Noen få varme klær (selv i varme land kan det bli kaldt om natten)
 • Jeans og lange bukser
 • Noen få gensere, t-skjorter og topper
 • Shorts, skjørt
 • Klær til EF-disco
 • Undertøy, sokker
 • Paraply – du vet aldri når det kan regne!
 • Sko, inkludert flip flops og treningssko
 • Badetøy, badehåndklær, solbriller
 • Toalettartikler og solkrem (vi anbefaler at du tar med en minimum SPF-faktor 30+ for Australia, Malta, Malaga og St. Raphaël)
 • Hvis barnet ditt skal bo hos en vertsfamilie, er det også hyggelig å ta med en liten velkomstgave!

For håndbagasje

 • Lader og strømadapter (spesielt i USA og Storbritannia)
 • Reisedokumenter, inkludert pass og visum (om nødvendig). EF-kursledere har flybillettene, slik at du ikke trenger å bekymre deg for det
 • Eventuelle medisiner og resepter som barnet ditt trenger
 • Noen kontanter i lokal valuta, et kredittkort, et reiseforsikringskort og et europeisk helseforsikringskort (hvis tilgjengelig)
 • Kamera, mobiltelefon og en kopi av EF-studenthåndboken

 1. Håndter allergier og spesielle kostholdskrav på forhånd

La ditt lokale EF-kontor vite så tidlig som mulig om barnets medisinske tilstander eller kostholdsrestriksjoner, så tar vi de nødvendige tiltak for å tilrettelegge. Ikke vent til dagen før avreise, da kan det være vanskelig å tilrettelegge. I noen tilfeller kan det hende du må betale ekstra for tilpasset kosthold.

 1. Bruk våre online plattformer før barnet ditt reiser

Vår nettportal for studenter har mange fordeler. Ved å logge inn på vår online plattform, kan barnet ditt se hvem som skal på språkreisen og bli kjent med dem før de ankommer Oslo Gardermoen. Studentene må ta en online språknivå test for å sikre at de kommer i klasse med studenter på likt nivå som dem.

Som forelder får du også tilgang til vår online plattform, her finner du all informasjonen du trenger for å forberede deg selv og barnet ditt på turen. Det er et flott sted å lese alt om barnets destinasjon og utforske våre vanlige stilte spørsmål. Alle skjemaer finner du her, og eventuelle ekstra aktivitetspakker, utflukter og reiseforsikring kan også legges der.

Hvis du trenger mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med ditt lokale EF-kontor. Våre studieveildere er alltid klare til å svare på spørsmålene dine og veilede deg gjennom alle detaljene.

Telefon: 22 94 12 00

Email: språ[email protected]

Har du noen flere spørsmål angående EF Språkreiser?Les mer her..