Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Lær et nytt språk raskt: 4 teknikker

Lær

Du er spent på å studere i Spania, dra på Road Trip rundt i USA, eller tilbringe en sommer med surfing på Hawaii, og for å få mest mulig ut av opplevelsen, har du bestemt deg for å ta noen språkkurs også. Når du sitter i klassen og prøver å memorere nye ord kan tanken slå deg: «Jeg kommer aldri til å skjønne dette. » Stol på oss, vi forstår. Å lære et språk er ikke så enkelt som å lage en kopp kaffe – men det er ikke umulig heller. Faktisk har vi 4 enkle teknikker for å hjelpe deg å lære det nye språket mye raskere.

Å lære et nytt språk krever engasjement. Så husk: disse teknikkene er ikke magiske triks, men de er effektive. For at du skal se hvor effektive de er, er alt du trenger å gjøre å forplikte deg til å bruke dem. Er du klar?

1. Snakk med ordentlige mennesker

Siden vi begynte å klikke og swipe på smartphonene våre hele dagen, fikk vi ideen om at alt kan læres og praktiseres uten interaksjon. Ønsker du å ta en mastergrad? Ta et nettbasert kurs. Trenger du en god oppskrift? Google det. Lyst til å lære et fremmedspråk? Last ned en applikasjon. Det er sant at internett kan hjelpe språkstudenter å bygge opp sitt ordforråd og føle seg mer trygg på sine evner, men med mindre du har planer om aldri å ytre et ord, glem det. Du må snakke med ekte mennesker (og så snart som mulig!).

Før du revurderer dine utenlandske reiseplaner; ikke bekymre deg. Å snakke med utenlandske trenger ikke å være skummelt eller vanskelig. Prøv å finne en språkutvekslings partner i din by som du kan snakke med over en kaffe, for eksempel. Eller forplikte seg til et nettbasert kurs. Hvis du ønsker å kombinere en nye, spennende opplevelser med dine språkstudier, dra utenlands for å virkelig leve språket. Uansett hva du gjør, start før du tror du er » klar». Husk at språk er laget for å bli snakket.

2. Bruk nye ord så fort som mulig

Mange pliktoppfyllende språkstudenter skriver lister over nye ord i notatbøkene sine, men får aldri brukt dem i det virkelige liv. Å ta notater av nye ord er en god vane, men det er ikke nok. Som de sier, ”bruk det eller mist det!” Så neste gang du hører et eksotisk ord, ikke bare skriv det ned: gjør en innsats for å bruke det så snart som mulig på så mange måter som mulig. Si det, skriv det i en setning, finn dets substantiv, verb eller adjektivs form, og be dine venner stille spørsmål om det. Denne teknikken gir nytt vokabular en levende kontekst og vil feste seg raskere i din hukommelse.

3. Still mange spørsmål

Ikke vær den sjenerte bakerst klassen: lærere elsker studenter som stiller gode spørsmål! Vet du ikke hva du skal spørre om? Skriv en liste over generelle spørsmål på baksiden av skriveboken og bruk dem i løpet av timen. Husk at de beste spørsmålene vil gi deg informasjon eller oppklare tvil. Noen gode spørsmål er «Hva er substantiv/verb/adjektiv – form av ordet?», « Hva er ordet som brukes i formelle eller uformelle situasjoner?» « Kan du foreslå noen synonymer/antonymer? «, eller (hvis det nye språket snakkes i ulike land) » Har ordet samme betydning i Chile/Spania/Honduras? » Hvis du ikke er elev i språkklasser, ikke fortvil! Still spørsmål i et forum (prøv Wordreference.com), Google dem, eller be noen om hjelp.

4. Start med hva du virkelig trenger

Tenk deg at du har landet i Madrid, klar til å starte ditt semester i utlandet og snakke med ordentlige spanjoler. Tenk på hva disse samtalene mest sannsynlig vil innebære. Det vil nok ikke være en dyp og meningsfull samtale om kunst eller politikk, ikke sant? Tenk på de situasjonene du mest sannsynlig vil være i fra starten av. For eksempel: Hvor er jeg? (emner: komme rundt i byen, offentlig transport, byens severdigheter). Jeg ønsker å spise (emner: bestille mat, gå til supermarkedet). Jeg ønsker å få venner (emner: spør personlige spørsmål, snakk om familie og venner). Når du har identifisert ulike temaer, fokuser på ord og uttrykk du kan bruke. Det vil gjøre opplevelsen mye bedre!

 

Hvor god er du i språk?Ta testen

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer