GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Slik lærer du koreansk raskt – 5 tips

Slik lærer du koreansk raskt – 5 tips

Det blir stadig vanskeligere å forutse hva som kommer til å få din CV til å skille seg ut i fremtiden. De sosiale ferdighetene du får av å snakke flere språk, og kunnskap om ulike kulturer kommer likevel til å fortsette å gi deg store fordeler, spesielt i lederroller.

Hvis du vil lære deg et nytt språk, og et av de mindre åpenbare, er koreansk et veldig bra valg. Etterspørselen etter koreanske språkkunnskaper øker i takt med at koreansk musikk, tv-programmer og filmer blir mer populært.

Slik lærer du deg koreansk raskt:

Lær det unike alfabetet å kjenne

Det koreanske alfabetet, også kjent som Hangul, anses som et av de enkleste asiatiske alfabetene å lære seg. Dette fascinerende skriftsystemet består av 24 bokstaver med heftige kombinasjoner og unike grupperinger som former ordene.

Selv om du vil lære deg koreansk raskt er det verdt å bruke tid på å lære seg det grunnleggende. Det kommer til å gjøre det mye lettere å takle de neste stegene når du skal lære deg å lese, skrive og navigere rundt i Korea (hvis du reiser dit – se punkt 4).

Jeg anbefaler at du ser på noen Hangul tutorials på YouTube til å begynne med. Ta deretter flash cards i bruk for å memorere alt du nettopp har lært deg.

Oppdag spennende koreanske filmer

Hvis du fremdeles ikke har hørt at den koreanske filmindustrien er en av de raskest voksende i verden må du ha bodd under en stein. Et eksempel på den koreanske filmindustriens suksess er The Handmaiden, en thriller som kom i 2016. Den fikk umiddelbar erkjennelse fra hele verden, men kom knapt inn på topp 100-listen i Korea. Andre koreanske filmer du burde se er Memories of Murder og The Host.

Jeg anbefaler at du ser minst en eller to nye filmer i uken for å få fordelen ved språkbad (samtidig som du koser deg med gode filmer). Det finnes så mange bra koreanske filmer der ute at du kommer til å bli bortskjemt med alle de ulike valgene.

La K-pop lede vei

Hvis gode koreanske filmer gjorde verden interessert på landets språk og kultur gjorde K-pop verden supergira (her er Gabriels nybegynnerguide). PSY fikk hele verden til å synge på “Gangnam Style”, men det finnes mange andre nyere grupper som har kommet siden det. Disse gruppene dominerer topplistene, ikke bare i Korea men over hele verden. Grupper du burde høre på er blant annet USA-baserte BTS, iKon og Red Velvet.

Koreansk pop er en viktig hjørnesten i koreansk kultur og en bra kilde for nybegynnere som ønsker å lære seg koreansk. Jeg anbefaler at du tilbringer en stor del av tiden din med å høre på K-pop.

Reis utenlands og del opplevelsen med de lokale

Finnes det noen bedre måte å lære seg et nytt språk på enn å mingle med lokalbefolkningen og suge opp all deres ekspertise? Korea er en utrolig blanding av kultur, historie og mat.

Jeg anbefaler at du blir i Korea i minst 2-3 måneder for å virkelig øve på alt du har lært deg. Å leve og praktisere språket hver dag kommer virkelig til å hjelpe deg med å lære koreansk raskt. Hvis du vil kickstarte læringen din er et språkkurs, kombinert med det å øve på språket i hverdagssituasjoner, den beste måten å lære koreansk på.

Se på mer TV. Ja, seriøst!

Det som pleide å være en måte å få ulydige barn til å holde seg stille på er nå en effektiv måte å lære seg et eksotisk språk på. Koreanerne liker drama, i hvert fall om man ser på hvilke tv-programmer som står på planen. Disse tv-programmene er ikke tiltalende bare til tv-tittere i Korea men over hele verden.

Koreansk drama (K-dramas) er et fantastisk verktøy for å rømme fra den virkelige verden og berike ditt koreanske vokabular på samme tid. Noen tv-programmer jeg virkelig anbefaler er Boys Over Flowers, Master’s Sun, My Love from the Star og The Heirs.

Studer koreansk i Seoul med ossLes mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer