GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan spare penger når du er på reise

Hvordan spare penger når du er på reise

Du har gjort det: Du er på vei eller har nettopp landet i et nytt land, og du er klar til å begynne å utforske, studere, og oppleve. Eventyret vil koste penger, men det trenger ikke være overdrevent mye . Les videre for tips om hvordan du kan spare penger mens du reiser i verden.

1. FLY SMART

Trenger du å ta flyet til neste stopp? Det finnes en rekke måter å finne den beste prisen på: Registrer deg for nyhetsbrev og hold et øye med kampanjer som varsler deg når visse ruter er på salg. I mellomtiden kan du søke rundt på pris sammenlignings nettsteder. Et viktig tips her er å tømme nettleserens historikk og slette cookies før du bruker fly sammenlignings nettsider igjen. Dette hindrer dem fra å huske dine søkepreferanser og kjøre opp prisene!

2. PRØV NYE BOMULIGHETER

Bortsett fra fly, er de store kostnadene ved reiser overnatting. Selv om netter på hotell kan være fantastisk – blir det fort mye penger. Heldigvis finnes det en haug med måter å bo på! Bortsett fra herberger, finnes det masse gjestfrie samfunn og leiligheter. Hospitality utvekslingsprogrammer lar deg bo i et lokalt hjem (i et ekstra rom, seng eller sofa),  under forutsetning av at du en dag kan gjengjelde tjenesten til en annen reisende når du kommer hjem. Å leie en leilighet på kort sikt (gjennom Airbnb, for eksempel) betyr at du vil ha de vanlige bekvemmelighetene ved å være hjemme, med for eksempel kjøkken, vaskemaskin og Wi-Fi.

3. SPIS SOM DE LOKALE SPISER

Å spise på restaurant tre ganger om dagen er en sikker måte å tappe lommeboken på.  I stedet kan du kjøpe inn ferske råvarer og lage mat selv. Dette er lettere når du har ditt eget kjøkken, Men mange vandrerhjem er også utstyrt med et gjestekjøkken .

Hvis du ønsker å spise ute – og hvem som ikke gjør det på et tidspunkt? – kan du lagre snacks som frukt, nøtter og musli barer i vesken, eller dra nytte av lokal gatemat. Disse billige matbitene  vil  sørge for at du holder deg glad (og ikke-hangry!) Til neste måltid står for døren. Som et siste mat tips, anbefaler jeg at du tar med en gjenbrukbar vannflaske og fyller den opp ved enhver anledning. På den måten kan du unngå å bruke masse penger på flaskevann og spare miljøet på samme tid.

4. VASK DINE EGNE KLÆR

Å hånd vaske klær er enkelt å gjøre og vil spare deg for stabler med klesvask. Benytt deg av leilighetens vaskemaskin (vandrerhjem kan belaste deg for penger) eller bruk vasken på badet hvis du bare har noen få klær å vaske.

5. FINN GRATIS AKTIVITETER

De fleste museer og kunstgallerier har gratis dager i løpet av uken, som betyr at du kan bruke inngangsbilletten på noe annet! Sjekk med hostel ansatte, lærere, eller på nettet for å finne ut hvilken som er din magiske dag. Lokale festivaler og feiringer er en annen utmerket måte å ha en flott dag ute på billig. Avhengig av hvilket land du utforsker, er det nesten alltid en hellig dag, lokalt jubileum, eller kulinarisk og kulturell hendelse som dukker opp – hvor du finner musikk, parader, lokale retter og fargerike mennesker.

6. TENK FØR DU KJØPER SUVERNIRER

Jada, den masken, skissen, eller den håndlagede vesken kan være fantastisk – men vil du virkelig trenge det? Husk, foruten de økonomiske kostnadene, så må du bære elementene med deg før du kommer hjem. Så unngå impuls-kjøp: Øv på selvkontroll , gå en tur, og gå tilbake til markedet eller i butikken hvis du bestemmer deg for at det virkelig er verdt prisen.

Vil du reise rundt i verden?Reisen din starter her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på