GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor skal du lære fransk?

Hvorfor skal du lære fransk?

Språket fransk er vakkert. Språket får bakst som croissanter og pain au chocolat til å høres gudommelig ut. Fransk gjør de mest grunnleggende ord og uttrykk til å høres sofistikerte og flotte ut, som bateau, som bare oversettes fra “båt”. Språket kan få navn til å høre så eksotiske ut, at alt du har lyst til er å hoppe på en måneds ferie – som foreksempel “Martinique”.

Foruten sin sofistikerte og rene skjønnhet, her er grunner for at du bør lære fransk:

Bli kjent med (mange) mennesker

Nelson Mandela sa en gang, “Hvis du snakker med en mann på et språk han forstår, går det til hodet. Hvis du snakker med ham på hans språk, går det til hjerte. “Siden rundt 300 millioner mennesker i vår verden snakker fransk, ville det bety at du kunne kommunisere direkte med 1/25 av menneskene på denne planeten. Fransk er det offisielle språket i 29 land, og det er det nest mest studerte språket i verden etter engelsk. Ikke bare det, men på grunn av Afrikas voksende befolkning, hvor omtrent 50% av innfødte snakker fransk, kunne vi se så mange som 700 millioner franskmenn i verden innen 2050.

Å være diplomatisk (og forstå verdenshistorien)

Fransk er kjæresten til den diplomatiske scenen. Det er språket i EU, samt det eneste språket som brukes til overveielse i EUs domstol, og et språkene i the United Nations. Den historiske betydningen er også enorm, spesielt over hele Afrika, hvor kolonitiden – og bruk av fransk av franske og belgiske kolonialister –  samlet etniske grupper under en fransktalende paraply. På grunn av dette vil det å lære og snakke fransk tillate deg å snakke med folk fra langt unna Frankrike; du vil forstå Afrikansk historie og kultur bedre.

Forstå kunsten

Det man gå kan gå inn i en litteraturklasse på skolen og ikke snakke om Frankrikes litterære helter, blant annet Albert Camus og Alexandre Dumas. Fransk litteratur hadde stor innflytelse på temaene, skrivestilen og den generelle utviklingen av litteraturen, spesielt i det 19. århundre. Når det gjelder mote, er Paris den største motebyen i verden, og med god grunn. Det er hjemmet til merker som Chanel, Louis Vuitton og Dior, som har omdefinert – og fortsetter å omdefinere stiler og trender.

Snakk kjærlighetens språk

Under middelalderen i det 12. århundre i Frankrike giftet du deg ikke for kjærlighet. Ekteskapet var et økonomisk, sosialt og religiøst arrangement og kjærlighet var noe man idoliserte. Dette er hvor tradisjonen med trubadurer kom inn; de ville underholde herrer og damer i slottene med sine kjærlighetssanger og poesi, da riddere og soldater kom hjem fra krig prøvde de å imponere sine damer med sang. Dette var kjent som ‘l’amour courtois’ eller frieri, en mer komplisert måte å prøve å vinne noens hjerte over, i forhold til dagens teknologi hvor alt du trenger å gjøre er å swipe til høyre og håpe på det beste.

Studer fransk med ossLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer