GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor lære Portugisisk

Hvorfor lære Portugisisk

Hvis du ønsker å lære et språk som er både vakkert og nyttig, ser du ikke lenger enn portugisisk. Trenger du noe mer overbevisende? Her er 10 gode grunner til å lære portugisisk.

1. Snakk samme språk som millioner andre

Portugal kan være et lite land, men språket har reist vidt og bredt. Så langt, faktisk, at Portugal ikke engang er det største hjemmet for innfødte portugisiske talere i verden; Over 207 millioner mennesker bor i Brasil, og de aller fleste har portugisisk som morsmål. Med portugisisk i baklomma, vil du være mer enn klar til å bli med på verdensberømte feiringer av Rio Carnival.

2. Å skille seg ut fra mengden

Selv om en økende andel av engelsktalende plukker opp et andre språk, velger noen av dem portugisisk. Dersom du blir flytende i portugisisk vil du oppnå et mer unikt ferdighetssett som vil skille deg fra mengden.

3. Lær mens du bor i Lisboa

Portugals livlige hovedstad har alt; med varmt solfylt vær, et historisk hjerte med brosteinsbelagte gater med utsikt over et pittoresk slott, fargerike hus, en ungdommelig kultur, overdådig fersk sjømat på hver meny og en voksende kunstscene, er Lisboa en fantastisk by hvor man kan tilbringe flere måneder år mens man studerer språket.

4. Det er en flott unnskyldning for å flytte til Portugal (eller Brasil)

Når du er flytende i språket, kan du flytte til Portugal eller Brasil begge er fantastiske alternativer. Å finne arbeid og bosette seg i lokalsamfunnet er enklere når du kan snakke med alle rundt deg. Tilbring noen år ved å bo på Portugals fantastiske Algarve-kyst, med det kule Atlanterhavet og uendelige surfingmuligheter på dørstokken din, eller dra til Brasil for å nyte den livlige kulturen.

5. Det er relativt lett å lære

Å lære et hvilket som helst språk skal åpenbart kreve og noe hardt arbeid, men portugisisk er faktisk relativt lett å plukke opp. Du trenger ikke å lære et nytt alfabet, for eksempel som du ville med russisk, japansk eller arabisk. Og hvis du allerede snakker spansk eller fransk, deler portugisisk mange av sine ord med disse språkene, og har en lignende setningsstruktur til engelsk.

6. Det er en gateway til tredje (og fjerde!) språk

Omvendt, lærer du portugisisk som ditt andre språk, lærer de andre romansk-språkene jevnere; følg det med spansk, italiensk, fransk eller til og med rumensk, og du vil finne at plukke opp de andre språkene som også utviklet seg fra latin vil komme lett.

7. Det er et av de mest utbredte språkene på nettet

Portugisisk er det femte mest brukte språket som brukes online som portugisisktalende brukere, og sider skrevet på portugisisk øker raskt. Aspirerende innholds-produsenter og forfattere med evne til å skrive perfekt på portugisisk kan trives på digitale muligheter, med store publikum (og arbeidsgivere) clamoring for innholdet ditt, spesielt i Brasil.

8. Få din CV til å skinne

Portogisisk er et ettertaktet språk for en arbeidsgiver. Å være flytende i portuguese vil anses som et bevis på at du er en ivrig lærer og eventyrlysten. Arbeidsgivere i nesten alle bransjer vil elske at du kan “fala Português”.

9. Brasil er en stor global aktør

Siden begynnelsen av 90-tallet har Brasil oppstått som et regionalt økonomisk kraftverk. Selv om tingene har bremset seg litt de siste årene, fortsetter internasjonale selskaper å sette opp kontorer i Brasil, så språket portugisisk blir en stadig mer ønskelig ferdighet. Enten du er interessert i å jobbe i landet eller sikte på en jobb der du må kommunisere med partnere og leverandører i Brasil, vil din portugisisktalende dyktighet sikre at du er klar for noe.

10. For å få venner


Å lære et språk i utlandet er en oppslukende opplevelse, så det er også en rask måte å få nye venner på. Din klassekamerat eller roommate – samt folket rundt deg vil du kunne bli venner med raskt. Du lærer nye begreper og ord når du trener med venner om kveldene, eller utforsker byen med nye bekjentskaper.

Les mer om språkkurs i portugisiskLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer