GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Kvinnedagen 2019 – Kvinner som reiser alene

Kvinnedagen 2019 – Kvinner som reiser alene

Gratulerer med Kvinnedagen, alle flotte jenter, damer og kvinner! Vi feirer Kvinnedagen 2019 med litt historie og temaet «kvinner som reiser alene»!

I forbindelse med det internasjonale kvinneåret i 1975 ble den internasjonale kvinnedagen etablert av FN i 1977. Dagen brukes til å markere kvinners kampsaker og rettigheter, og i 2019 har dagen fokus på innovasjon med temaet «Think equal, build smart, innovate for change».

Blant kvinners rettigheter er retten til å reise alene noe vi vil fokusere på. Det er fremdeles mange som er skeptiske til at kvinner skal reise alene, og når enkelte hendelser som involverer dette blir slått opp i avisene som skremselspropaganda, gjør det at mange kan bli redde for å reise ut i verden alene. Selvfølgelig skal alle reisende ta forholdsregler, uansett kjønn eller alder, men det burde ikke være mer risikabelt for kvinner enn for menn å reise alene. Bare man setter seg inn i gjeldende kultur, kler seg etter reglene i landet og ikke vandrer alt for mye rundt alene på kvelds- eller nattestid, burde alle ha like muligheter til reise.

Svært mange reisende dokumenterer sine opplevelser på Instagram og blogger, og vi har tatt en titt på et utvalg kvinnelige Instagrammere som reiser alene. Kanskje du blir inspirert?

Gloria Atanmo

Gloria, også kjent som Glo, reiser verden rundt alene og har allerede vært i 73 land, men nekter å stoppe. Hun begynte reisene sine i 2013 med en enveisbillett til Barcelona, og har vært på reisefot siden. Hun blogger også på The Blog Abroad, og har utrolig mange inspirerende blogginnlegg!

https://www.instagram.com/p/BnJLb98D0yF

Jackie Nourse

Jackie står bak Instagramkontoen travelingjackie og bloggen med samme navn, samt bloggen The Budget-Minded Traveler, og til og med en podcast! Jackie startet å reise som 18-åring, og har aldri sett seg tilbake. Hun har gjort det til en livsstil og til en jobb, og leder i tillegg gruppereiser kun for kvinner! Jackie er en derfor rett og slett en kvinne helt i Kvinnedagens ånd.

View post on Instagram
 

Stephanie Be

Stephanie er kvinnen bak den populære Instagramkontoen Stephbetravel, og hun har også nettsiden TravelBreak, der hun gir sine beste reisetips i flotte artikler! Stephanie har vært i 40 land hittil, og akter ikke å stoppe. Instagramfeeden hennes er fylt av vakre og inspirerende reisebilder som gir oss lyst til å kaste oss på første og beste fly!

https://www.instagram.com/p/BmJKaxlHYnJ

Liz Carlson

Liz lever ut drømmen sin på Instagram og bloggen Young Adventuress med fantastiske fjellbilder og blinkskudd fra eksotiske grønne destinasjoner. Hun beskriver seg selv som en vanlig jente som lever et ekstraordinært liv fylt med reise og nye opplevelser. Hun bor nå i New Zealand men reiser likevel mye – noe som resulterer i svært flotte bilder og festlige historier på bloggen.

https://www.instagram.com/p/BuDJqnUnyFC/

Brooke Saward

Første gang Brooke satte seg alene på et fly var som 20-åring, fast bestemt på å utforske verden. Hun begynte i Paris, og derfra tok reisen henne bare videre og til nye og spennende destinasjoner. Brooke blogger om sine reiser på nettsiden World of Wanderlust, har skrevet bok, og er en mektig businesskvinne med hele 3 (!!) firmaer! Instagramfeeden hennes er fylt av de vakreste reisebildene du kan tenke deg fra hele verden – hun er virkelig en inspirasjon for alle med wanderlust i blodet.

https://www.instagram.com/p/BujunB_nYU1

Ble du som oss også inspirert til å pakke bagen og legge ut på en reise? Hvorfor ikke begynne med å dra alene på et språkkurs til en av våre flotte destinasjoner, og se hvor det tar deg videre! Vi heier på alle jenter som tør å reise ut i verden alene – hvem vet, kanskje det blir starten på et eventyr?

Finn din neste drømmedestinasjon med EF!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer