GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lær engelsk med nyhetene: 10 gode nyhetskanaler

Lær engelsk med nyhetene: 10 gode nyhetskanaler

Å holde seg oppdatert på det som skjer i verden er viktig, men hva om du ikke er flytende i engelsk og har vanskelig for å forstå det som blir sagt? Bruk litt tid på disse 10 nyhetskanalene, og du vil forbedre engelsken din og holde deg oppdatert samtidig.

1. BBC News / BBC World News

British Broadcasting Corporation (eller BBC) er verdens eldste og største kringkastingsorganisasjon, med nesten 23.000 ansatte. De er kjent for å ta en nøytral posisjon når de rapporterer, og artiklene er enkle å forstå og ofte ganske korte. Som et pluss tilbyr BBC mye interessant videoinnhold. BBC World News-kanalen er også verdt å sjekke ut – den gir samme kvalitet på rapportering på TV og er tilgjengelig nesten hvor som helst i verden.

2. Channel 4 News

Hvis du elsker politikk er Storbritannias Channel 4 nyhetsprogrammet for deg. Det er berømt upartisk og tar opp vanskelige emner som noen av de andre britiske nyhetskanalene ikke vil gjøre. Språket er litt mer komplekst, på grunn av dets mange politiske og økonomiske nyheter.

3. Sky News

Denne britiske nyhetskanalen er modellert på det amerikanske nyhetsformatet, så det er generelt mer høylytt og underholdende enn BBC World News, men det tar heller ikke opp kontroversielle eller vanskelige emner så ofte. Språket er lett å forstå og inkluderer presentatører med forskjellige britiske aksenter, så det er flott å lære å forstå noen av de forskjellige måtene engelsk kan høres over hele Storbritannia.

4. Al Jazeera

Al Jazeera (som betyr “øya” på arabisk) er et nyhetsnettverk basert i Qatar, og dekker nyheter fra hele verden. Dens presentatører er også fra hele verden, med forskjellige aksenter, inkludert britisk, amerikansk, australsk, sørafrikansk og mange flere – en fin måte å bli kjent med forskjellige dialekter på og få et unikt perspektiv på verdensnyheter.

5. Huffpost

For en mer avslappet titt på aktuelle saker, er HuffPost (tidligere Huffington Post) et av de mest populære valgene. Den liberale politiske holdningen gjør at kanalen ikke viker unna kontroversielle emner, som den har sammen med mer underholdende innhold som dekker alt fra TV-programmer til showbiz – noe som betyr at språket er klart, enkelt og morsomt

6. CNN

Selv om det ikke er det eldste amerikanske nettverket, forblir CNN en hjørnestein for nåværende saker i Amerika og resten av verden. Det var den første TV-kanalen som tilbydde 24-timers nyhetssendinger, og har ofte repeterende innslag, slik at du kan trene på engelsken ved å høre de samme setningene gjentatte ganger. CNN ankere og journalister kommer fra hele verden, så det er flott å praktisere dine lytteferdigheter. Sørg for å sjekke ut CNN nettsiden og deres app også – begge er omfattende og gode.

7. Vice

Vice er et online og offline magasin som kombinerer de siste verdensnyhetene med noen uformelle artikler, grafikk, video og mer. Nettstedet ser superkult og rent ut, så det er enkelt og morsomt å bla gjennom.

8. Quartz App

Denne superkule appen viser deg de siste overskriftene, og du kan reagere på dem ved å skrive tilbake for mer informasjon. Det er den perfekte måten å få en rask oversikt over dagens mest interessante historier, og trene på engelsk mens du er på appen. Tonen er veldig uformell, så det er perfekt hvis du sliter med å forstå noe av den mer komplekse rapporteringen på andre kanaler. Den oppdateres også flere ganger om dagen, så du kan sjekke den på begynnelsen av dagen, så vel som på slutten.

9. Digital Spy

Bor du i Storbritannia? Digital Spy har blitt internettets fremste kilde til britiske underholdningsnyheter, med morsomme og uformelle overskrifter fra hele verdens showbiz. Det er spesielt nyttig hvis du bor i Storbritannia og vil vite hva alle snakker om.

10. The New York Times

Nyheter blir ikke mye mer prestisjefylte enn den verdensberømte New York Times. Stiftet i 1851, har det gitt Amerika og verden de viktigste overskriftene og den mest omfattende nyhetsdekningen for et halvt århundre. Avisen er tilgjengelig for alle som vil lære engelsk, men sannsynligvis mer egnet til de som kjenner til et mer komplisert ordforråd. Hvis du liker de gammeldagse avisene er The New York Times tilgjengelig i klassisk trykkform nesten overalt i verden – det er den stiligste partneren til morgenkaffen din.

Ønsker du å lære engelsk i utlandet?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer