GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lær tysk med 5 gratis podkaster

Lær tysk med 5 gratis podkaster

Drømmer du om å snakke tysk flytende? Men så kommer livet ofte i veien og du får ikke tid til å lære det? Å lære et nytt språk krever at man får lytte og snakke jevnlig, så hvordan kan du lære tysk flytende uten å bo der?
Podkaster! Lytt til podkaster der du har tid – på bussen, på toget, når du venter på en bekjent eller når du handler mat. Få inn litt tysk snikk-snakk på fritiden, det som på tysk heter “Kopfkino”. På denne måten får du inn tysk daglig, og kan lære fortere.

Man har alltid tid til å lytte, uansett hva man gjør hver dag. Vi har samlet fem tyske podkaster som får deg i gang.

1. Coffee Break German

Denne podkasten er pakket med godt for alle nivåer, og den er like klar til å gå som kaffen din. Coffee Break German tilbyr språkopplæring til kaffepausen for de som har dårlig tid. (Men jo lenger ut i serien du kommer, jo mer tror jeg bønnekverning, bryggetid og omrøring av sukker er inkludert i pausen din.)

The fine med denne podkasten er at du aldri føler deg alene mens du lærer språket. Du kan lære sammen med den skotske verten Mark, når han lærer fra sin tyske lærer i episodene. Feil blir både gjort og lært fra – men dere gjør det sammen. Fra å lære å si Guten Tag til finere grammatikk og kulturell lærdom.

Og hvis du virkelig vil dykke ned i den tyske kulturen kan du jo omfavne “Kaffe und Kuchen” (kaffe og kake) tradisjonen. Da vil du få tid til å bite tennene i noe søtt og kanskje fortsette på andre prosjekter i spansk, fransk, italiensk eller kinesisk?

2. The Easy German Podcast

Denne podkasten vil at man skal lære fra ekte mennesker og vanlige samtaler. Den begynte allerede i 2005 når skaperen, Janusz, spilte inn en video hvor han hilste på folk på gaten i Münster. Videoen var laget som en gave til to vietnamesiske studenter som lærte tysk. Da han lastet videoen opp på YouTube året etter hadde han ingen anelse om hvor populær kanalen ville bli. I dag har the Easy German-kanalen flere utspring, inkludert appen Speedlang, the Super Easy German-kanalen for nybegynnere og podkasten.

I ukentlige videoer går vertene Janusz og Cari ut på gaten i tyske byer og snakker med fremmede, slik at du skal kunne lære fra lokale. De spør om alt fra hva de hadde til frokost, til hva som er meningen med livet.

Med samme tanke om at innholdet skal være tankevekkende samt forståelig for lytterne inkluderer de i hver episode spørsmål fra fans, og diskuterer kulturen og alt annet de vil snakke om – alt på tysk. Den perfekte måten å lære mens man er på farten.

3. Warum nicht?

Laget av Deutsche Welle and the Goethe-Institut er denne podkastserien er laget slik at du kan få fremgang gjennom de standardiserte språklæringsnivåene satt for det felles europeiske rammeverket for språk.

Podkasten Warum nicht? tar deg fra level A0 til B1 i fire serier, hvor du kan lære sammen med den fiktive karakteren Andreas. En journaliststudent som har tatt en jobb som dørmann. Podkasten kan brukes sammen med grammatikkøvelser, oversettelser eller en bok for å teste kunnskapen din.

4. News in Slow German

Den har kanskje ordet “slow” i seg, men denne podkasten gir deg små, enkle læringsdoser i hverdagen. med episoder like kort som ettermiddagskaffen din har du ingen grunn til å ikke lytte til denne jevnlig.

News in Slow German gir deg alt du trenger å vite om verden, uten at det går for fort. Bygg opp vokabularet ditt med de korte episodene, og se deretter nyhetene i vanlig hastighet en gang i måneden for å se hvor mye du har lært.

5. Slow German med Annik Rubens

Enda en “sakte” en, Slow German går overraskende fort frem med læringen. Annik Rubens er en tysk sosiale medier ekspert som jobber for den nasjonale radiostasjonen Bayerischen Rundfunk. Hun laget sin egen podkast allerede i 2005. Hun sier hun ikke er noen tysklærer, men hennes vennlige tilnærming hjelper de som vil lære språket mye, og har gjort podkasten hennes til en stor suksess.

Episodene er inndelt i temaer, som “mat & drikke”, “kunst & kultur” og “bærekraft & klimaendring”, og gir en enkel måte å lære setninger man trenger å vite i hverdagen.

Vil du lære tysk i Tyskland?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på