GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Les om Henrik’s studieår i Madrid

Hei! Mitt navn er Henrik, og jeg kommer fra Bergen. Det var fantastisk å studere spansk i selve hjertet av Spania: Madrid!
Les om Henrik’s studieår i Madrid

Mitt navn er Henrik,og jeg kommer fra Bergen. Jeg skal fortelle litt om hvordan det var å studere spansk i selve hjertet av Spania: Madrid! Før jeg begynner gjøre rede for noe, må jeg bare si at Madrid er uten tvil den mest fantastiske, supre og ikke minst store byen jeg vært i. Foran både London og Paris. Wow!

Jeg har alltid hatt et brennende ønske om å studere i utlandet. Helt siden jeg lot være reise 2. året mitt på vgs, har jeg vært bestemt på at èn dag, skal jeg forlate kalde fine Norge til fordel for et eventyr i utlandet, jeg har ikke angret et sekund!

Folk spør meg ofte hva jeg vil få ut av denne reisen, og at jeg er modig. Forståelig nok er det tøft når du skal forlate foreldrene dine, kjæresten, og ikke minst vennene dine. Husker jeg skalv litt før jeg skulle ringe til EF Norge. Og ja, det er litt skummelt … de første 2 dagene! De som ikke har vært ute og reist, aner ikke hvor mange fantastiske og utrolige personer det finnes der ute. Det tar maks én time å bli kjent med dem. De er tross alt i den samme situasjonen du er i.

EF Madrid – Skolen

Første dagen på skolen ble vi møtt med smil etter smil. Vi ble guidet inn i det største klasserommet på skolen, og det første skoledirektøren sa til oss var «Før vi begynner med noe annet vil jeg selvfølgelig ønske dere velkommen, men viktigst av alt så vil jeg at dere ser på oss lærere og dine medelever som en stor familie». Uansett hvor klisjé det høres ut, satt han virkelig standarden den dagen. Utrolig nok er det sånn det er her.

Vi er en liten skole, med personer fra alle verdens hjørner og vi har et skremmende godt samhold hele gjengen. Både elever og lærere er veldig inkluderende og hjelpsomme.

Du kan spørre hvilken som helst person på skolen, lærer eller student, om de kan hjelpe deg med noe, og de hjelper deg uten å mukke! Når mennesker behandler deg på den måten, gjør får du lyst å gjøre det samme tilbake. Det er bare sånn kulturen er her i Madrid.

Hvordan jeg bor

Jeg bor på det som kalles «EF Residence», og det har vært veldig, veldig bra! Jeg bor sammen med en Belgier som heter Geoffrey, og det har klaffet. På residensen bor det en bonanza av forskjellige kulturer. Dansker, svensker, franskmenn, russere, taiwanesere, finner, nederlendere, belgiere… du skjønner greien. Det er veldig morsomt! Rommet blir vasket to ganger i uken, takk gud, og de ansatte er veldig imøtekommende og hyggelig. Tipp, topp, tommel opp!

En mann har jeg glemt å fortelle om, som har mye av æren for alt det morsomme vi gjør her nede. Er en Italiener med navnet Marco. Vi kaller han aktivitetsguru, noe som for så vidt høres utrolig dumt ut! Det er en god grunn til det heldigvis. Han tar oss med på utrolig mange gøye aktiviteter og heldigvis er de ikke overpriset heller. Noe av det beste ved Marco er at det virker som han kjenner hver eneste person i Madrid. Han fikser rabatter, turer, sykler, ekstra tapas, hvem vet hva han ikke fikser, og på toppen av det hele er han utrolig omgjengelig. Han er et slikt vesen som du bare slapper av rundt, og har det moro rundt!

Dessverre for deg, er dette reisebrevet her snart over. Huff og huff! Jeg skal runde av med si en ting. Hvis du ikke drar, hvis du ikke hopper i det, er jeg sikker på du kommer du til å angre for resten av livet. Vi har en enorm mulighet med EF til å kunne studere, så godt som over alt i verden. Hvorfor ikke gripe den muligheten med begge hendene, og nyte livet?

Dos besos,

Henrik

Les om et studieår i utlandetLes mer her...
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer