GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Oppsummering av mitt MyYear

Jeg har vært på MyYear i Berlin, Paris og Santa Barbara. Jeg har lært meg tre språk, møtt masse spennende mennesker fra hele verden og kost meg masse!
Oppsummering av mitt MyYear

Det er selvfølgelig godt å komme hjem fra reise, men jeg kunne lett ha vært borte en god stund til! Tross mine bekymringer for å legge ut på tur helt alene, har jeg hatt noen flotte dager i Berlin, Paris og Santa Barbara, og jeg har møtt mange herlige mennesker underveis!

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/02/fffff.jpg)

Jeg startet mitt mini MyYear i Berlin i Tyskland, en by jeg aldri før hadde vært i. Utrolig spennende å dra til en ny destinasjon, og jeg var jo spesielt nervøs fordi jeg skulle dra helt alene. Det viste seg at det ikke skulle bli noe problem, da alle tok meg imot med åpne armer! Jeg bodde på studenthjemmet som lå cirka 15 minutter med metro unna skolen, et veldig fint og sentralt sted i byen. Berlin er såppas stort at det var nødvendig for meg å bruke metroen mye, så det passet veldig bra at nærmeste stasjon bare lå 2 minutter unna studenthjemmet.

Min første dag i Berlin ble brukt sammen med de nyeste EF studentene. Vi fikk en ganske stor omvisning rundt om i byen av aktivitetsleder Julian, som fortalte oss bakgrunnshistorien til de ulike stedene vi passerte. Veldig interessant! Jeg deltok på to tysktimer under oppholdet mitt i Berlin, begge i nybegynnerklassen A1. Ved at EF plasserer studenter som er jevngode i samme klasse er terskelen for å prøve seg frem mye lavere. Studentene tør derfor å utfordre seg selv ved å snakke språket mest mulig, og hjelper hverandre om de står fast! Det er også en greie at lærerne KUN skal snakke tysk på skolen, noe som definitivt er en vei for raskere læring.

Berlin var en veldig kul og interessant by, og jeg tenker at jeg må reise tilbake hit ved en senere anledning!

Etter Berlin var det tid for Paris! Ikke bare en ny by, men ett nytt land for meg! Her var jeg så heldig å få selskap av studieveileder Therese Nøst, og vi hadde noen kjempefine dager sammen i den romantiske byen. Det ble mye sightseeing, fine bilder og god mat; en kombinasjon jeg ikke kan klage på! Vi var mildt sagt effektive på våre tre dager i Paris, og fikk besøkt Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre og mye mye mer! EF sin skole i Paris ligger ganske sentralt, og bare 10 minutter fra studenthjemmet. Her gjennomføres det også mange daglige aktiviteter, eksempelvis alt fra kakebaking til lengre utflukter rundt om i Frankrike. Jeg var så heldig å få være med på crepes-party (hvor vi lagde og stekte våre egne crepes) og internasjonal dag! EF har studenter fra hele verden, så det var veldig gøy å se de ulike tingene folk hadde med seg som representerte deres land!

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/02/ddsa.jpg)

Språkmessig synes jeg fransk er et utrolig vakkert språk, men jeg synes det var mye vanskeligere å forstå fransk enn tysk!

I California viste gradestokken en helt annen, og jeg var meget fornøyd med å kunne legge vinterjakka i kofferten! Jeg landet i Los Angeles sent på kvelden, og ble kjørt til et hotell. Vi hadde egentlig planlagt å dra direkte til Santa Barbara, men på grunn av alle gjørmeskredene hadde highwayen fra Los Angeles til Santa Barbara vært stengt et par dager. Jeg og alle de nye studentene til EF tok derfor tog fra LA til Santa Barbara førstkommende morgen, en tur på litt under 3 timer. Vel fremme på skolen i Santa Barbara ble vi introdusert for alle lærere og ansatte ved EF. Vi fikk omvisning i byen, og fikk tid til å bli kjent med hverandre! EF skolen i Santa Barbara ligger ca midt i byen, og det er vanlig at studentene bor hos vertsfamilie eller homeshare litt utenfor. Santa Barbara er heller ikke så veldig stort, så det er enkelt å komme seg rundt med kollektivtrafikk.

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/02/IMG_1834.jpg)   [

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/02/IMG_1865.jpg)

EF har masse gode og ulike tilbud til studentene, så her finnes det definitivt noe for alle! Jeg fikk hvertfall gjort veldig mye kult i løpet av den uka jeg var i Santa Barbara, som basketballkamp i LA, surfekurs og beach biking. Jeg ble også kjent med en god del studenter i løpet av min uke i USA, faktisk ble vi så gode venner at vi dro på biltur til San Diego sammen!

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/01/rrrr.jpg)

Jeg har hatt en fantastisk opplevelse sammen med EF, møtt så mange mennesker jeg ellers aldri ville møtt, og fått sett mange flotte steder! Jeg har hatt det kjempegøy, og skjønner godt at folk anbefaler å reise på studieår til utlandet. Jeg har hatt det kjempegøy, og bare på mine to korte uker har jeg fått venner fra hele verden! Jeg skjønner godt hvorfor folk velger å reise på et studieår til utlandet, for dette er noe jeg vil anbefale på det sterkeste!

Les hele bloggen min

Du kan lese om alt fra reisen her..

Les om 50 destinasjoner og 9 språkBestill brosjyre her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer