GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Oxford: Den ultimate reiseguide

Oxford: Den ultimate reiseguide

I oxford kan du ikke gå mer enn noen få skritt før du ser de vakre bygningene som finnes rundt i byen. Denne historiefylte, britiske byen har mer å by på enn vakker arkitektur – det er en flott by å besøke om man ønsker en liten ferie eller en studieby som har alt.

Lei en trebåt

Å dra fra Oxford uten å ha satt foten i en liten propellbåt vil nærmest være kriminelt. Lei en klassisk trebåt fra the Magdalen Bridge Boathouse og sett kursen fremover. Cruise forbi Oxfords Botanical Gardens, Christ Church College Meadows og flyt nedover elvene med stil. Om du ikke ønsker å styre din egen båt kan du ta et elvecruise, som er en skikkelig avslappende og behagelig sightseeing tur.

Besøk universitetet

The University of Oxford – Du kan bare ikke gå glipp av dette. Omfavne det pittoreske og fabelaktige universitetene – du kan gå rundt fritt på mange av dem. Det mest kjente er Christ Church College som hadde Albert Einstein som elev, og har en flott spisesal som inspirerte spisesalen i Harry Potter og ble brukt under filmingen av filmen. Magdalen College er kjent som en av de vakreste og flotteste bygningene med tårn, kloster og til og med en hjortepark. Du må også besøk den store Balckwells Bookshop om du er glad i å lese.

Opplev markedet i Oxford

Du kan, og bør tilbringe flere timer på Oxfords Covered Market som ligger i hjertet av Oxfords sentrum. Her finner man alt mulig fra håndtverk, søte kafeer og kule kakebutikker. (Gå ikke glipp av de ferske kjeksene hos Ben´s). Spander på deg noen lokale gaver og gå innom oste og kjøtt avdelingen og spis en herlig pai fra Pieminister.

Vit hvor du bør spise…

Hva enn du ser etter, har Oxford det meste: del en herlig sjømatrett med Paella, sterk pølse og marinert kjøtt på An Andulas Tapas. Eller vil du kanskje ha litt Japanesisk mat? Fra over til Edamane for autentisk, hjemmelaget japanesisk mat og en sinnsykt god sushi. Til lunsj bør du besøke Taylor´s for en herlig gourmet baguette: eller om du vil spise riktig så fint bør du dra til Cherwell Boathouse, dette stedet har en fantastisk utsikt. Om du ønsker en herlig dessert eller bare har lyst på noe søtt bør du dra innom G&D´s iskrem butikk – det er åpent helt til midnatt.

Og hvor du bør drikke…

Gjemt unna, i en liten gate finner du Turf Tavern. Her er det tradisjonell engelsk pubmat og drikke som serveres. Sjarmen ligger i den skjønne hagen i bakgården som er perfekt å sette seg ned i om sommeren for å ta seg en leskende øl. Om du er glad i cocktails bør du dra innom den prisvinnende Rauls eller Freud Café – en kjempe fin bar inne i en gammel kirke. The Kings Arms Pub i sentrum av Oxford er også en livlig plass.

Brunch

Om du perfekte morgen starter med en ordentlig engelsk eller amerikansk frokost bør du dra over til Oxfork – smaksløkene dine vil takke deg. Her får du brunch med skikkelig kvalitets kaffe og hjemmelagede pannekaker. Dra over til Combibos Coffee om du ønsker et skikkelig stykke kake. Om de klassiske kaffe og te kafeene ikke er nok kan du dra til Thirsty Meeples kafe for å unne deg en skikkelig god hasselnøtt kakao. Mmmm!

Ta med kamera

Et av Storbritannias mest kjente bibliotek er også ett av de peneste: her er det 176 kvm med fabelaktig lesesoff og det har eksistert siden 1610 – med over 9 millioner bøker (!). Vi anbefaler deg ikke å tilbringe ferien i Oxford med nesen ned i en støvete bok (men vi dømmer deg ikke om du gjør.) Men gå gjennom bokhyllene og se på alle de gamle bøkene. Rett ved siden av finner du the Sheldonian Theatre, det kjente Radcliff Camera og den gigantiske Hertford Bridge. Disse ikoniske landemerkene bare MÅ du få med deg på kamera så du kan legge de ut på instagram. #EFmoment, noen?

Dra på museum

Dra på Oxford University Museum, en miniatyr versjon av the Natural History Museum i London, og sjekk ut dinosaurlevninger og utstoppede dyr som viser jordens historie. Det beste er at det er gratis! Dra også på Pitt Rivers Museum: her kan du se snodige objekter og gjenstander fra alle verdens hjørner – komplett med totempæler, krympede hoder og gamle våpen.

Bilde av Mike Norton, , Flickr / Creative Commons

Reis til Oxford med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på