GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Q&A med vår kursleder i utlandet: Bli kjent med Malin

Q&A med vår kursleder i utlandet: Bli kjent med Malin

Bli kjent med Malin, vår EF kursleder i utlandet gjennom ni somre. Hun forteller alt du trenger å vite om det å være kursleder i utlandet med EF, og gir et innblikk i hvem som jobber for oss om sommeren.

Fortell oss litt om deg selv. Hvem er Malin?

Jeg er en gøyal person som har jobbet 9 somre som kursleder i utlandet for EF. De siste årene har jeg bodd i et lite sted kalt Ladakh, som ligger nord i India, i Himilayas. Der har jeg jobbet med unge voksne på en alternativ skole. Når jeg ikke er der jobber jeg på en skole i Sverige. Før dette var jeg trener for bordtennis på nasjonalt og internasjonalt nivå! Så man kan si jeg har jobbet med unge mennesker på flere ulike måter. Når jeg ikke jobber er mine største interesser å være utendørs, reise, lære om andre kulturer, hunder, spill, filmer og mye annet.

Hva fikk deg til å søke på stillingen som kursleder i utlandet for EF?

Jeg ønsket å bli kursleder slik at jeg kunne kombinere alle mine interesser! Jeg elsker å jobbe med unge mennesker, jeg elsker å reise samtidig som man utforsker verden! Også er jeg veldig glad i å snakke engelsk. Jeg hadde ikke muligheten til å reise på språkreise når jeg var yngre, så nå gjør jeg virkelig opp for det!

Hva er det beste med å være kursleder? Hva betyr det for deg?

Det beste med å være kursleder er garantert å få møte studentene hver dag og dele uforglemmelige minner sammen. Jeg lærer så mye nytt hver sommer! Å se så mange forskjellige steder og bruke til med fantastiske mennesker, gjør at man virkelig elsker det.

Hva overrasket deg mest med EF?

Jeg var overasket over hvor stort EF var og hvor mange studenter som faktisk reiser med EF. I Torquay, Brighton og Malta ser du rosa uansett hvor du ser!

Hvordan var det å være kursleder i Long Beach?

Å være kursleder i Long Beach er så gøy! Det er lett på grunn av at alle studentene elsker nesten alt ved å være i USA og været er nesten alltid bra. En av favoritttingene til studentene er Target og i Long Beach bor vi veldig nærme en så de er kjempefornøyde med det. Jeg liker også Long Beach veldig godt siden campus er helt fantastisk og mathallen er veldig bra.

Hvordan er en typisk dag i Long Beach?

Noen veldig aktive studenter liker å løpe seg en tur om morningen, men de fleste av oss vil heller sove litt lengre. Personlig liker jeg å spise frokost tidlig når det ikke er så mye mennesker der og møter deretter studentene for aktiviteter, som normalt sett starter rundt 9. Aktivitetene kan enten være på campus som colorfest, pimp the leader, scavenger hunt osv eller så tar i våre gule skolebusser og drar på forskjellige utflukter som Hollywood Walk of Fame, Outlets on orange, Laguna Beach osv. Hvis vi har vært på morningaktivitet har studentene skole på ettermiddagen. Før de har skoletime spiser de lunch på campus. Når de er ferdig med timen trenger de å spise før kveldsaktiviteten! Middag er ikke inkludert i Long Beach så dette er virkelig tiden for Uber Eats! Det er så kult å se den lange linjen med biler som ruller opp mot campus med mat til studentene. Noen ganger på kvelden drar vi et sted, som på kino! Ellers blir vi på campus og har talentshow, filmkveld eller noe slikt. Normalt sett har vi noe fritid også her, men klokken 23:00 må alle være på rommene sine og gjøre seg klare for enda en spennende dag på språkreise.

Hvilke tips vil du gi fremtidige EF studenter? Og fremtidige kursledere?

Ikke vær redd for å reise alene. Personlig tenker jeg at man vil få en bedre erfaring hvis man drar alene. Du må utfordre deg selv litt mer, snakke med andre og jeg tror det gjør at man vokser mer som individ. Og lev i øyeblikket!

For fremtidige kursledere vil jeg si: Vær klar for alt! Du vet aldri hvordan en dag vil være. Du må være fleksibel og alltid ha en plan B. Og, du er aldri alene. Det er et STORT EF team på destinasjonen klare til å hjelpe deg. Alt dette for at sommeren kan bli så bra som overhodet mulig for våre studenter.

Hva er ditt beste #efmoment som kursleder?

Har altfor mange bra minner! Men deler to historier.

1. Den første er fra sommeren 2017 i Brighton. Det er den nest siste kvelden og vi har pizzakveld med gruppen. Vi deler minner, danser, ler, gråter og har en aldeles fantastisk kveld sammen. De hadde til og med lagd en sang til meg som de fremførte. Jeg kommer aldri til å glemme det.

2. Et annet minne er fra Long Beach 2018. Det var samme tid som fotball-VM og vi var kjempegira. Kampene var alltid på rare tider, og ofte veldig tidlig om morningen. Men til og med en gjeng trøtte ungdommer kom seg opp av sengen for å se på kampene. Det var veldig bra stemning, spesielt når vi vant. Husker også at vi feiret etterpå, sant og danset utenfor italienernes rom (ettersom de hadde tapt mot Sverige tidligere på kvelden).

Klar for å bli med på sommerens store eventyr i utlandet?Les mer her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på