GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Sarah på high school i Colorado

Sarah er 18 år og kommer fra Bergen. Hun har nettopp kommet hjem fra et utvekslingsår på high school i Colorado i USA med EF Education First! Instagram: @sarahanthun og @sarahiusa
Sarah på high school i Colorado

Sarah Anthun (18) fra Bergen har nettopp kommet hjem fra et utvekslingsår på high school i Colorado i USA med EF Education First, og anbefaler alle å gjøre det samme. Hun har fått venner for livet og en bonusfamilie hun setter stor pris på.

– Alle jeg har møtt underveis er utrolig imøtekommende, pratsomme og hyggelige. Amerikanerne er ikke redde for å gi komplimenter, og snakker mer enn gjerne med totalt fremmede. Jeg tror dette er den største kulturforskjellen fra Norge og USA, forteller Sarah. Hun valgte å dra på et utvekslingsår fordi hun alltid har vært fascinert av den amerikanske kulturen, og fordi hun kunne starte et nytt sted med helt blanke ark.

En inkluderende vertsfamilie

Hun fikk raskt nye venner på skolen, og vertsfamilien tok henne svært godt imot. – Vertsfamilien min var utrolig snille, og de inkluderte meg i familien med en gang. De fikk meg til å føle meg som hjemme.  Hadde det ikke vært for vertsfamilien min hadde ikke utvekslingsåret mitt vært det samme, skriver Sarah i en mail til EF. Hun sier at å gå på high school i Colorado i USA var som på film, og at alle var hyggelige og imøtekommende. Hun skaffet seg raskt nye venner som hun er sikker på at hun kommer til å beholde for resten av livet. Friminutter var det ikke mange av, og skoledagene var hektiske. Skolen var stor, og Anthun forklarer at de fem minuttene de hadde mellom hver time ble brukt til å gå til klasserommene da det var store avstander og kø i gangene.

Skolehverdagen

– En typisk uke for meg var å stå opp hver dag klokken 06:00, og gjøre meg klar for skolen fordi skolen begynte klokken 07:20, så jeg måtte dra fra huset hver morgen klokken 07:00. Vertsfamilien min kjørte meg til skolen hver dag, og alle vennene mine hadde biler, så vi spiste ofte lunsj utenfor skolen. På fredager var det ofte amerikansk fotball og basketballkamper, og jeg gikk på mange av de da det var utrolig gøy med fotball og “school spirit”, forteller Anthun. I tillegg fikk hun ofte være med vertsfamilien på helgeturer til The Rocky Mountains der de sto på snowboard og ski.

Mitt livs beste erfaring

– Jeg anbefaler alle å dra på utveksling fordi man ikke angrer et sekund! Du får oppleve så mye nytt, møte så mange nye venner og du finner ut så mye nytt om deg selv på veien! Det er alt i alt en helt utrolig opplevelse, det er kun et år av hele livet ditt, så du går ikke glipp av noen ting hjemme. Det er som å leve et helt liv på kun 10 måneder, og tiden går utrolig fort.

Å dra på utveksling er den beste avgjørelsen jeg har tatt i hele mitt liv. Mitt utvekslingsår har gitt meg en bonusfamilie, venner for livet, ubeskrivelig kjærlighet, opplevelser for livet, et helt nytt liv og et nytt perspektiv på et nytt land. Det har gitt meg rom til å vokse som en person, og jeg har aldri følt meg så mye som meg selv som nå. Det har også gitt meg et sted i verden som er mitt andre hjem, og som jeg alltid vil fortsette å besøke, avslutter Sarah.

Ønsker du en brosjyre med mer informasjon om dine utvekslingsmuligheter?Bestill en brosjyre her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer