GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mitt semester i Berlin

Jeg tok et semester i Berlin med EF og det har vært den beste erfaringen i mitt liv!
Mitt semester i Berlin

Berlin er en storby med mange kontraster – fra førsteklasses museer til underjordiske kunstscener, trendy kafeer til lokal gatemat, parker og skyskrapere. Hvem ønsker vel ikke å oppleve denne byen, kombinert med å lære tysk og få venner fra hele verden? Mitt semester i Berlin har hittil vært veldig lærerikt, og jeg er så glad for at jeg tok avgjørelsen om å dra. Ønsker du å oppleve en storby i Europa som har alt, vil jeg anbefale deg å reise med EF til Berlin.

Hvorfor valgte jeg å studere i utlandet?

Jeg har lenge hatt lyst til å reise med EF og visste at jeg ville gjøre noe annet etter videregående enn universitetet med en gang. Jeg hadde lyst til å oppleve noe nytt; en annen kultur med et annet språk, og selvfølgelig bli kjent med nye mennesker.

Hva er bakgrunnen for at jeg valgte mitt studiested?

Jeg har hatt tysk siden ungdomsskolen, og det har vært et av mine yndlingsfag så lenge jeg kan huske. Særlig i fjor hadde jeg en veldig god opplevelse da jeg valgte tysk som fordypning. Jeg hadde ikke lyst til å slutte med tysk, men lære enda mer. Dessuten er Berlin en by jeg stortrives i!

Vertsfamilie

Jeg valgte å bo i vertsfamilie, noe jeg er veldig glad for. Men det er selvfølgelig mulig å bo i studentbolig hvis man skulle ønske det. Jeg valgte å bo i en vertsfamilie fordi jeg ville benytte muligheten til å snakke tysk så mye som mulig. Jeg var veldig heldig med vertsfamilien min og bodde med en vertsmor og en vertssøster. Vertssøsteren min var fra Sveits og fra begynnelsen snakket vi kun tysk. Med andre ord kom vi veldig godt overens fra starten av. Vertsøsteren min og jeg ble veldig gode venner. I tillegg bodde jeg kun 30 minutter fra skolen, noe jeg var veldig fornøyd med!

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2020/02/mhm2.jpg)

Vertsmor, meg og vertssøster.

Hva gruet jeg meg til?

Først og fremst gruet jeg meg til å dra fra familien og hunden min. I tillegg gruet jeg meg til å dra fra venner og jobben. Jeg hadde også lenge tenkt på hvordan det er bo i et helt annet land hvor man snakker et annet språk. Det var også min første gang på reise helt alene. Det var ekstra spennende og litt utfordrende i starten, det var vanskelig å dra fra det «trygge hjemme». Heldigvis blir man fort vant til den nye hverdagen når man kommer inn i nye rutiner.

Hvordan er aktivitetstilbudet på skolen?

Først og fremst kommer det naturligvis an på sesong, for det blir arrangert aktiviteter deretter. Aktivitetstilbudet på skolen er veldig bra og det er ulike aktiviteter hver uke. Dessuten er de ansatte på skolen veldig hyggelige og gjør sitt beste for at alle skal ha det bra og være fornøyde. Eksempler på aktiviteter er: city tours (hvor studentene blir vist ulike deler av byen) museer, sport og «stammtisch». «Stammtisch» er hver onsdag, vi går til en bar og drikker og spiser det vi måtte ønske. Det synes jeg er superhyggelig og sosialt, en perfekt mulighet til å bli kjent med nye studenter.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2020/02/mhm3.jpg)

På Stammtisch i Berlin.

Hvordan takler jeg hjemlengselen?

I starten hadde jeg en del hjemlengsel, hvor jeg tenkte mye på alt hjemme. Det sies at det blir bedre med tiden, noe som det ble det for meg også. Berlin er heller ikke så langt unna, som gjør at jeg kommer meg lett hjem i feriene eller i helger hvis jeg måtte ønske det.  Å snakke med venner/familie i telefonen hjalp også på hjemlengselen. Ellers hjalp det å ha med meg ting som minner meg hjemme, som for eksempel norsk sjokolade og andre ting hjemmefra.

Hva har vært best med oppholdet mitt så langt?

Det er så vanskelig å velge! Først og fremst utviklingen man har i språket. Selv om jeg kunne litt fra før er det veldig gøy å se hvor langt jeg har kommet nå. Jeg har lært SÅ mye og lærer fortsatt nye ting hver dag. Dessuten har jeg blitt veldig selvsikker når det kommer til å prate, noe jeg ikke var da jeg kom. Alle aktivitetene og spesielt stammtisch på onsdager er minner jeg har for resten i livet. Menneskene man blir kjent med det aller beste. Man møter så mange ulike mennesker fra forskjellige land  og får innblikk i andre kulturer og væremåter.

Min egen erfaring

Generelt er et utlandsopphold både bra for CV-en og personlig utvikling. For meg har denne reisen på vært mest personlig. Jeg har lært så utrolig mye om meg selv og sett mine kvaliteter, hva jeg er best på og mine svakheter. Dessuten har jeg blitt kjent med så mange fine mennesker som jeg ikke hadde møtt hvis jeg ikke hadde dratt. Og det beste av alt: man lærer et nytt språk!

Helt til slutt tror jeg alt handler om å ta et valg. Jeg tror det er mange som kunne tenkt seg et utlandsopphold, men som ikke helt tør å ta steget om å dra. Selv om det kan være vanskelig må man bare hoppe i det. En ting er sikkert: man vil aldri angre på at man dro, bare hvorfor man IKKE dro.

Vil du ta et semester i utlandet?Reis med oss!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på