GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan redde sommerferien?

Hvordan redde sommerferien?

Hva er planene dine for sommerferien? De fleste har ferieplaner ned til en vitenskap nå, og det gjør du sannsynligvis også. Steder har blitt kartlagt, rom bestilt, og flybilletter er klare til å gå. Men noen ganger fungerer det bare ikke. Uforutsette omstendigheter, endrede planer, og siste minutt avbestillinger kan kaste alt av.
Slik redder du sommeren hvis ting ser litt mindre ut enn stjernene:

1. Dine planer ble avlyst

Du hadde planlagt sommerferien din. Du har booket flybilletter, hotellet ser ut som noe ut av en film, og du har planen din kartlagt i detalj. Men noe skjer i det siste øyeblikket før du skal reise – din kompis avlyser, du blir syk i siste øyeblikk, eller økonomien din tar en uventet retning like før du skal dra.
Hvordan fikse det: Kjenn dine rettigheter og ha alltid en sikkerhetsplan. Hvis du må avbestille fly eller hotellreservasjoner siste øyeblikk, hva skjer? Har du reiseforsikring som dekker dem dersom du blir syk eller booket du et kansellerbart rom? Finn ut hva som er dekket og hva du kan kreve tilbake. Har også en Plan B. Det er mye enklere å redde sommeren din ved å ha noen gode alternative planer på plass. Kanskje du kan bestille deg selv på noen billigere siste liten-flyreise til et annet reisemål, eller kanskje du kan dra på biltur til et nærliggende reisemål i stedet. Hold deg fleksibel i dine planer, og du vil ha en fantastisk sommerferie uansett.

2. Det er “hull” i sommerferie planene dine

Livet har sine oppturer og nedturer, og noen ganger gir livet deg store hull hvor kjedsomhet begynner å sette seg inn – kanskje dine venner gjør sine ting som du ikke er en del av, sånn som i sommerferien. Når du har et “hull” i dine planer som du trenger å fylle med noe mer engasjerende enn binge Unbreakable Kimmy Schmidt eller Master of None, er det på tide å se utenfor dine vanlige omgivelser.
Hvordan fikse det: Hvis du har store hull i planer som du ikke vet hvordan du skal fylle, hvorfor ikke fylle tiden med noe som vil være nyttig for deg senere? Ta denne tiden til fornuft og dra på en smart ferie samtidig som du plukker opp noen nye ferdigheter – som språkferdigheter – mens du har det gøy i en ny by.

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/07/UGC_N_EFI_IN_dulceida_23.jpg)

EF Sommerferie

3. Du fikk tatt ut litt ekstra ferie

Ideelt sett planlegger du sommerferien din på forhånd, men noen ganger åpner planen seg, og du finner deg i det perfekte vinduet for en ekstra ferie. Du har bestemt deg i siste øyeblikk at du vil ta en tur, men hva gjør du da det er maksimal reisetid?
Hvordan fikse det: Tilbring høysesongen hjemme igjen på en “staycation” og book etter høysesongen i stedet. Selv om dette avhenger av hva slags budsjett du har til reise, kan det være smart å reise når alle andre gjør det. Over hele Europa og i mange andre verdenshjørner begynner tingene å senke rundt midt i slutten av august; fly blir får mer fornuftige priser, boliger og hoteller blir ledige og du er dermed i stand til å unngå rush eller turisme.

4. Du gjør bare ting du har gjort før

Gamle favoritter er der av en grunn. Det er ikke noe galt med å reise til stedene du har vært før, og bare gjør dine favorittaktiviteter mens du er der. Men noen ganger det hørtes som en komfortabel favoritt når du bestilte den i januar, kan gi deg andre tanker når du nærmer deg avreisedagen.

Slik fikse det: Endre planene dine. En rask måte å gjøre det på er å endre aktivitetene du gjør, men hvis du fortsatt har tid til å legge om planene dine, du kan utforske en del av verden du har vært nysgjerrig på. Enten en uke, om det er Paris eller Playa Tamarindo, kan det være nok å lage fantastiske minner. Du får mye mer ut av din ferie hvis du bruker den til å nyte ny mat, natur og høre et nytt språk hver dag.

Ønsker du å lære språk i utlandet?

Med EF kan du velge mellom 50 destinasjoner og 9 språk, du kan reise fra 2 uker til 1 år. Les mer her..

Nyskjerrig på å ta en språkkurs?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer