Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Hvordan beholde dine språkkunnskaper lengre enn din solbrune hud

Hvordan beholde dine språkkunnskaper lengre enn din solbrune hud

Du kom nettopp tilbake fra en studie i utlandet i California. Din engelsk er super fantastisk, alle er sjalu på den solbrune huden din, og det er sannsynligvis fortsatt noen sand i kofferten din. Snart vil du komme over ditt jetlag, og ting vil mer eller mindre være tilbake til det normale. Men hvordan sørger du for at dine språkkunnskaper ikke vil falme like fort som solbrunheten din?

1. Les, så les litt mer.

En enkel og billig måte å øve på et fremmed språk etter når du kommer hjem er å lese. Takket være Internett har vi alt du trenger på en mobiltelefon, det kan være fornuftig å lese en utenlandsk avis eller kanskje noen blogger, bøker eller magasiner. Snakk med dine nye venner på WhatsApp, Instagram, SnapChat eller Facebook!

2. Snakk med venner

Å lære språk er morsommere med venner, så en enkel øvelse å gjøre er å faktisk snakke på språket med venner. Enten du snakker med en ny venn du møtte på reisen eller med familie og venner hjemme.

3. Syng en sang

Selv om sangtekster ikke alltid gir mening, så kan det være gøy å faktisk lytte til teksten til mussiken du hører på. Det er også en kjempe fin måte å forbedre språkkunnskapene dine med. Syng høyt, jobb med uttale og lær nye rim – kanskje du til og med kan skrive en sang!

4. En hver kveld er en filmkveld

En av de beste måtene å lære og beholde et språk på er å se filmer eller serier på et annet språk fordi folk snakker slik de gjør i virkeligheten. Å følge med på filmer og serier kan være en effektiv måte å lære vitser, utvide orforråd, lære slangord med mer. Du kan også se på YouTube filmer, klipp og serier.

5. Nettverk

Noen språkskoler tilbyr alumni-nettverk og e-lærings verktøy, slik at elevene kan fortsette å øve sine språkkunnskaper etter at de kommer hjem og holder kontakt med folk fra hele verden. Facebook, Twitter, Instagram eller Whatsapp er nyttige verktøy for å holde kontakten med ditt nye nettverk.

6. Dra på en ny tur!

Å reise er ikke den billigste og enkleste måten å opprettholde dine språkkunnskaper, men det er nok den mest spennende. Utøv dine ferdigheter og samtidig som du utvider dine horisonter – det er det beste, men kan også være den dyreste alternativene. Min anbefaling: Hold kontakten med vennene dine fra hele verden. På den måten vil du ikke bare ha studievenner, men muligens også en sofa til å sove neste gang du reiser dit de bor!

 

Les mer om våre språkkurs i utlandetLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk