GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Her er grunnen for at et språkkurs utenlands er bedre enn et skoleår

Her er grunnen for at et språkkurs utenlands er bedre enn et skoleår

Et språkkurs utenlands kan være en livsendrende opplevelse og vil gi studenten ekstremt mye. En god skole med gode lærere og engasjerte jevnaldrende studenter er en av de viktigste tingene i et menneskes liv for læring. Men når det gjelder språkopplæring er til og med en god skole vanligvis ikke god nok. Dette er grunnen til å studere et språk i utlandet som vil gi være utrolig viktig for utvikling og mye mer en hva en lokal skole ikke kan tilby.

Styrke språkferdigheter

Det er enorme fordeler med å lære et språk i et miljø eller land der språket praktiseres daglig. Å bruke språket i en rekke hverdagslige situasjoner, inkludert få nye venner, er den typen utfordringer de fleste unge trenger. Når du blir tvunget til å bruke språket i “naturlige” situasjoner, så vel som i en klasse med unge mennesker fra hele verden (i motsetning til i en vanlig klasseundervisning hjemme), er det rett og slett ikke plass til å være motvillige eller sjenert. Praktiserende språkopplæring fungerer fordi det setter språket i en kontekst, oppmuntrer til konstant bruk og fremmer raskere fremgang.

Og hvorfor er det viktig å investere i språkferdigheter? Det er flere fordeler ved å snakke mer enn ett språk flytende, som blant annet økt empati, kognitive evner og forsinket demens. Det gjør også at unge mennesker kan utvikle ferdigheter som er viktige for å lykkes i fremtiden.

Økt selvstendighet

Å reise bort fra hjemlandet på et språkkurs utenlands, noen ganger til en fjern destinasjon – betyr at ungdommen blir utfordret til å tenke selv på flere måter: å vaske sine egne klær, bestemme selv når man bør oppsøke en lege, kjøpe et SIM-kort, lage mat, møte nye mennesker og organisere sin egen timeplan. Samtidig med dette også gjøre det på et annet fremmedspråk (uansett hvilket språk man har valgt å studere), så har du en oppskrift på en opplevelse som vil gjøre dem mer selvstendige og vil utvikle essensielle ferdigheter som tilpasningsevne og problemløsing.

Bedre studieferdigheter

Et nytt campus, timeplan og undervisningstil. Alt dette betyr at studentens sine forventninger til å organisere tiden sin i henhold til sin egen effektivitet og tilpasset en den fastsatte studieplanen. For en student som ønsker å fortsette sin utdanning utenlands etter videregående skole, vil studiet med EF tilby studentens første selvstendige studiet (uten at en lærer hele tiden holder dem på sporet) som gir et uvurderlig ferdighetssett.

Få flere venner

På skolen har studenten allerede etablert sitt nettverk og vennegjeng. Et utenlandsopphold vil la studenten bli introdusert for gruppe mennesker som alle har som mål å få seg nye venner, med forskjellige bakgrunner og kulturer – alle har en felles interesse det er å lære språk. Mange av dem vil fortsette å bli venner for livet.

Åpenhet for andre kulturer

Sjansen er stor hvis studenten har tilbrakt mesteparten av livet i ett land eller by, de er godt kjent med hvordan jevnaldrende tenker og handler. Ved å ta dem ut av sin komfortsone og invitere dem til å bo i en annen kultur, vil de oppleve noe ekstremt dyptgående: evnen til å forstå hvordan de skal samhandle med mennesker som ikke er representative for deres vanlige familie- og vennekrets. Ved å samhandle med mennesker fra en kultur i motsetning til sine egne, utvider de unge seg for nye tradisjoner, forståelse for kulturer og er ofte en tankevekker.

Økt selvtillit

Mamma, pappa: bare vent til dagen du henter studenten på flyplassen. Ved siden av en ryggsekk full av suvenirer og et sinn fylt av minner, vil de komme tilbake fra språkkurset med en av de største gevinsten der ute: en sunn dose selvtillit og selvstendighet. Tross alt: de har navigert seg i en helt ny situasjon i et land som ikke er deres eget. De møtte nye mennesker; møtt uventede utfordringer; organiserte sin tid; studerte flittig; fordypet seg på et nytt språk – og gjorde det helt alene. Disse mulighetene for vekst skjer rett og slett ikke i løpet av et “vanlig” skoleår – det krever en oppslukende opplevelse å få denne magien til å skje.

Vi håper du velger å ta et språkkurs utenlands med EF!

Les mer om dine muligheter herLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på