GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan feire din første Thanksgiving på Amerikansk vis

Hvordan feire din første Thanksgiving på Amerikansk vis

Som en ikke-religiøs feriedag, er Thanksgiving uten tvil den mest berømte ferien i USA, og det kan være den viktigste middagen i året. Men for de som reiser eller studerer i USA, vil den fjerde torsdag i november som er Thanksgiving være en dag utenom det vanlige. Her er de fem tingene du trenger å vite før du setter deg ned rundt Thanksgiving-bordet.

  1. Hva feirer vi?

Thanksgiving er en feiring som regel med den nære familien og vennene i våre liv hvor vi feirer høstingen. Dagen skal være til ettertanke og takknemlighet. Det er som det høres ut, en dag å “gi takk.”

  1. Thanksgivingens historie

Selv om det ikke er en fullstendig historisk konsensus om når eller hvor Amerikas første Thanksgiving-måltid fant sted, er feiringen kjent for å starte i 1621 i det som nå er Plymouth, Massachusetts.

Historien forteller at etter Mayflowers ankomst til Plymouth Rock den 11. desember 1620, mistet Pilgrimene (britiske separatister) 46 av deres opprinnelige 102 kolonister. Men ved hjelp av Wampanoag-indianerne lærte de å ta vare på sine avlinger og overleve kulden den første vinteren i «New World». Sommeren 1621 ga en rikelig høst. For å feire ble en tradisjonell engelsk (eller muligens innfødt amerikansk) tre-dagers høstfestival organisert for å feire den storartede hendelsen.

Mens det er forskjellige historiske teorier om antall innfødte og pilegrimer som faktisk deltok i feiringen. Bosetterne ønsket å vise sin takknemlighet til de innfødte for deres hjelp ved å være vert for en stor fest. Gitt den lange og blodige historien om konflikt mellom indianere og europeiske bosetterne, er det naturlig spenning bak sannheten om denne historien.

  1. Hvordan feirer du Thanksgiving?

Nå som du har lært litt om Thanksgiving-historien, la oss fremskynde noen få århundrer til moderne Thanksgiving. Her er en tidslinje for Thanksgiving-dagen:

9-10:00am | Se på Macy’s Thanksgiving Parade

Slå på live-streamingen eller finn gå ut på gaten mens du ser gigantiske heliumballonger, flåter på hjul og marsjerende band paradere gjennom gatene i New York City.

10:00 til 12:00:00 | Gå på butikken

Thanksgiving, som de fleste ferier i USA, er enten en fridag eller kort dag for ansatte. Heldigvis er dagligvarebutikker vanligvis åpne fra kun første halvdel av dagen, så sørg for at du kommer til butikken tidlig for å plukke opp alle ingrediensene du må ha for å lage mat.

12-1:00pm | Se på presidentens kalkunbenåding

Yep, du leser det riktig. på begynnelsen i midten av det 20. århundre, har presidenten i USA “tilgitt” en eller to Thanksgiving-kalkuner hvert år, det vil si at de sparer dem fra slakting.

Hele dagen | Se amerikansk fotball

På Thanksgiving er amerikansk fotball  en viktig del av den amerikanske Thanksgiving-opplevelse. Det er en flott sjanse til å juble for favorittlaget ditt og en god forstyrrelse fra det faktum at du sannsynligvis ikke spiser lunsj. Tross alt, du kommer til å trenge å være HUNGRY når det middagstid.

Hele dagen | Lage mat, lage mat, lage mat

Å forberede et riktig Thanksgiving-måltid kan ta timer, noen ganger til og med dager, avhengig av hvilke retter du forbereder og hvor mange du skal servere til. Bare kalkun alene tar minst 20 minutter for hvert pound, og de største fuglene kan ligge opptil nesten fem timer i ovnen.

6-10:00pm | Spis mer enn du trodde var menneskelig mulig

Det er sannsynligvis ikke overraskende at en amerikansk feiring er  basert utelukkende rundt å spise, men det kan være overraskende hvor mye du faktisk klarer å spise når du tenker over det.

  1. Hva er Thanksgivingmiddag?

Kalkun

For de fleste ikke-vegetariske husholdninger blir kalkunen satt frem midt på Thanksgiving-festet. Enten den er stekt, røkt, brent eller stekt, så er det viktig å oppnå den perfekte blandingen av sprø ytre skinn og fuktig indre kjøtt. Dette er en kunst.

Fyll

Før du selv legger kalkunen i ovnen, må du fylle den med maisbrød, løk, selleri og tørket tranebær. Etter timer med godgjørelse i kalkunens hulrom kommer “stuffing” ut herlig fuktig og kjøttfull med søte undertoner som blir det perfekte tilbehøret til middagen.

Tranebærsaus

Syrlig og søt, tranebærsaus virker som indisk chutney som vil bringe frem den saftige smaken i kalkunen. Unngå de hermetiske typene!

Saus

Når du har fjernet kalkunen fra ovnen, er det tid for saus. Laget av restene på bunnen av formen. Kalkunsaus er en kjøttfull saus som kan påføres overalt på nesten alle retter av Thanksgiving-måltidet.

Potetmos

Hvor ellers ville du helst helt den sausen? Potetmos er kanskje den mest delikate (og fyllende) retten på Thanksgiving-middagsmenyen.

Gresskarpai

Sesongbasert, søt og tilfredsstillende, hjemmelaget gresskarpai er den typiske Thanksgiving-desserten. Men etter å akkurat ha spist kilovis med digg kalkun, kan det være en vanskelig dessert for deg å spise opp da den er mektig. Men ikke bekymre deg! Hvis du ikke får spist opp, så er det alltid en god frokost på fredag.

Når vi snakker om rester, slutter Thanksgiving-festen ikke på torsdag kveld. Med så mye mat spiser du kalkunsmørbrød, burrito og gryteretter resten av helgen.

  1. Black Friday & Cyber ​​Monday

Etter å ha overspist på Thanksgiving-torsdag, er det på tide å handle på Black Friday. Sett som uoffisiell begynnelse på Holiday Shopping-sesongen, er Black Friday kjent i USA for høye rabatter og et generelt hysteri med folk som går fra en butikk til den neste på jakt etter de beste tilbudene. Heldigvis for de av oss som ikke liker folkemengder, ble Cyber ​​Monday oppfunnet som online shopping tilsvarende på følgende mandag.

Mens dette kan virke som alt for mye spising og handling under din første Thanksgiving i USA, er det viktig å huske hva den opprinnelige hensikten med dagen var – å takke. Ved å samle og hylle takknemligheten med venner og familie, bringer Thanksgiving oss sammen og hjelper oss med å huske det øyeblikket, nesten 400 år siden, da to svært forskjellige kulturer kom sammen for å takke og nyte en høstefest.

Les mer om studieår i USALes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer