GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor reiste jeg på utveksling til USA?

Hvorfor reiste jeg på utveksling til USA?

Jeg valgte å reise på utveksling under bachelorgraden min. Jeg kunne reise ett semester til utlandet, hvor jeg fikk frihet til å sette sammen min egen timeplan. Jeg var ikke i tvil om hvor jeg ville, og på lista over hvilke steder jeg ville på utveksling, var det kun skoler i USA. Grunnen til at jeg valgte å reise på utveksling har mye med at jeg var veldig lei av skolen og følte at jeg ikke hadde klart å holde motivasjonen oppe på skolen i Norge. Når jeg innså at utveksling var en mulighet, og at jeg kunne reise til USA, var søknaden raskt inne. Jeg ville også oppleve noe annet, for selv etter å ha bodd flere steder rundt i Norge følte jeg på at jeg ville flytte vekk for en periode.

USA var mitt naturlige valg, mye fordi engelsk alltid har vært en av mine sterke sider. Jeg ville også  oppleve «college-kulturen» som vi ser på TV. Indiana University of Pennsylvania er ingen stor skole, men heller ikke liten. Byen er derimot liten og det meste som skjer, skjer på campus. Jeg hadde gjort mye research, og ville ikke bo i en storby, så det passet meg perfekt.

Reisen til USA

Høsten 2019 satte jeg meg på flyet mot Pittsburgh og var veldig klar for noe nytt. Jeg kom ikke lenger enn til mellomlanding i London før jeg møtte ei som skulle til samme skole som meg. Vi hadde allerede snakket sammen på Facebook, da det ikke arrangeres noe felles reise når man drar på utveksling på universitetet. Etter nesten ett døgn på reisefot kom vi til Pittsburgh og hotellet vi skulle bo på første natta. Jetlagged og sliten, og veldig spent på tiden fremover. Skolen jeg skulle gå på hadde et fantastisk internasjonalt kontor og de ansatte kom å hentet oss, slik at vi skulle komme oss frem til skolen.

Jeg skulle også bo på campus da det var et krav for internasjonale studenter. Det var jeg veldig spent på, da jeg visste at jeg hadde blitt plassert på et dobbeltrom og skulle dele rom med en amerikansk student. Rommet var heldigvis veldig stort, og det var ikke noe problem med to personer der. Men min romvenninne flyttet ut etter ei uke, og jeg var så heldig at resten av tiden min bodde jeg alene.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2020/02/iuppp-e1583321637173.jpg)

I dette bygget bodde over 700 studenter, både amerikanske og internasjonale.

Hvordan var nivået på skolen?

Siden timeplanen min var fritt sammensatt av alle fag jeg synes virket interessante (og med tider som gjorde at jeg kunne sove lenge, men ikke ha skole til sent på kveld), var motivasjonen min høy når jeg gikk til første skoledag. I min erfaring var fagene lettere enn i Norge, selv om jeg måtte ha flere fag for å oppfylle poengkravene i Norge. Jeg hadde kun små klasser og det var veldig åpent for å stille spørsmål og snakke med hverandre om temaene vi tok opp. Det var og lett å bli kjent med professoren, og jeg følte de kjente meg. Jeg var eneste internasjonale studenten i mine timer, noe som også gjorde at jeg måtte snakke mye om forskjeller på Norge og USA. Det var et pluss at det hjalp karakterene mine, siden aktivitet i timen har mye å si.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2020/02/iupppp.jpg)

Noe av det morsomste var alle amerikanske footballkampene vi var på!

Hva gjorde jeg?

Siden timeplanen min var nøye satt opp slik at jeg skulle ha en del fritid, kunne jeg virkelig oppleve nærområdene rundt byen jeg bodde. Å bli kjent med noen lokale studenter var en stor fordel. De kjørte rundt og fortalte om stedene, og jeg lærte mye. Tilgang på bil var og en fordel, da det er lite kollektivtrafikk utenfor storbyene.

På mine 4 måneder i Pennsylvania rakk jeg å oppleve veldig mye, både innad i staten, men også turer til New York og Niagara Falls arrangert av skolen. Jeg tilbragte Thanksgiving-ferien i California med sol og sommer, og min amerikanske familie. Den turen ville jeg aldri vært foruten; jeg fikk både sett familie jeg sjeldent ser, og jeg fikk oppleve dagliglivet i San Diego, Encinitas og Carlsbad.

Var det verdt det?

Jeg kommer aldri til å angre på at jeg reiste på utveksling, selv om jeg gjorde det i en alder av 25 år. Det var en fantastisk opplevelse jeg aldri ville vært foruten. Ikke bare ser det bra ut på CVen, men jeg har fått en haug internasjonale venner, erfaring fra å bo i et annet land og fag jeg aldri kunne tatt her hjemme. Uansett om du har mulighet til å reise på videregående, under høyere utdanning eller ta et semester eller studieår i utlandet, anbefaler jeg det på det sterkeste!

Vil du på utveksling?Reisen din starter her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på