GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hva er det til frokost på EFs destinasjoner?

Hva er det til frokost på EFs destinasjoner?

I vår store verden finnes det et lass av forskjellige kulturer, innad i ditt eget land, nabolandet og på andre siden av jorda. Når det kommer til maten vi spiser er det også en stor del av vår kultur, og på reiser til utlandet kan du finne mye rart på frokostbordet. I Norge er vi vant til brødmat, med alt fra kjøttpålegg til syltetøy, men hva finner vi på frokostbordet hos EF Education First sine destinasjoner?

USA

I USA finner du som regel stekt/posjert egg, eggerøre, ristet loff med syltetøy, pannekaker med sirup, bacon og pølser. Typiske drikker til frokost er kaffe og appelsinjuice. Her generelt mye lyst brød og lite grove bakverk. Porsjonene er som oftest store og du kan bli mett på halvparten av det du får servert.

ENGLAND

I England får du servert den typiske «English breakfast». Den engelske frokost består som regel av stekt egg, bacon, bønner i tomat, grillet tomat, stekt champignon, blodpudding, ristet brød, syltetøy og frokostblanding. Typiske drikker til frokosten i England er juice og te. Den britiske befolkningen drikker ca 165 millioner kopper te hver dag, på et år drikkes det 62 billioner kopper!

FRANKRIKE

Hvis du vil ha en liten frokost bestående av karbohydrater og bakverk kan Paris eller Nice som er EF sine lokasjoner i Frankrike være plassen for deg. I Frankrike spises det en enkel toast med syltetøy eller nutella, croissanter og frokostblanding, frokostblandingen er det oftest barn som spiser. Er en franskmann på farten spiser han som regel kjeks til frokost. Det drikkes som oftest juice, kakao og kaffe til frokosten. Det sies at grunnen til at Franskmenn ikke spiser så mye til frokost er for at de spiser en sen og kraftig middag, og enda holder på å fordøyer maten når de våkner.

JAPAN

Frokosten i Japan er et stort måltid, fordi japanerne er veldig opptatt av at frokosten skal bli med på å skape krefter for en ny dag. En typisk Japansk frokost består av mange elementer her får du servert ris med tang, rå/grillet fisk, varm miso suppe, tamagoyaki (en rullet omelett) og en enkel grønn salat til måltidet. Skal du til Tokyo som er EF lokasjon i Japan har du muligheten til å oppleve en helt annen frokost enn det du får i Norge.

FUN FACT

Visste du at det engelske ordet breakfast (frokost) kommer fra break fast (bryte fasten)? Når du har sovet om natten har du fastet noen timer, og når du da spiser frokost så bryter du din faste. Der av ordet breakfast. En annen morsom fun fact er at nordmenn spiser mest brødmat av alle i Europa, kanskje ikke så rart da vi som regel spiser brødmat til både frokost, lunsj og kvelds.

REIS TIL UTLANDET MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på