GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Tilbake på skolebenken: 10 tips for en lettere start

Tilbake på skolebenken: 10 tips for en lettere start

Skolestart kan være utfordrende for mange, siden per dags dato er det mange som lurer på hvorfor vi i det hele tatt går på skolen eller studerer ved et universitet når alt er tilgjengelig ved et tastetrykk. Vil du vite når verdens første person landet på månen? Google det. Vil du høre på musikk? Gå på Youtube. Trenger du å vite hva 300 delt på 1000 er? bruk kalkulatoren på mobilen vell.

Selvom vi har all denne informasjonen bare noen klikk unna, 24 timer i døgnet, er det å gå på skole eller universitet så mye mer enn å løse ligninger og pugge datoer: Ikke bare er undervisningen du får i et klasserom eller forelesning så fundamentalt annerledes enn hva du lærer ved å klikke på en liten skjerm, en stor del – den beste delen, mener jeg – med skole og universitets livet er de personlige forbindelsene du får med lærere og elever.

Men å komme tilbake på skolebenken etter en lang sommer kan være tøft. For å gjøre det lettere for deg har vi kommet frem til 10 måter å gjøre overgangen litt mykere!

1. LEGG DEG TIDLIG

Du kan ikke legge deg 02:00 og forvente å være uthvilt når alarmen ringer 6:45. Legg deg tidlig og våkne tidlig, dette er en rutine du må tilvenne deg, og da blir det ikke så ille å stå opp når solen gryr, istedenfor å starte dagen med ti kopper kaffe.

2. LAG EN PLAN FOR DAGEN OG UKEN

Lag en liste over alt du trenger å kjøpe og hva du må gjøre. Kjøp gjerne en kalender hvor du kan sette opp viktige ting som skal gjennomføres i løpet av dagen og uken. Ved å gjøre dette og ved å stryke ut de tingene du har gjort vil du føle deg mye bedre og ha mer kontroll.

3. FINN ANTREKK OG PAKK SEKKEN KVELDEN FØR

Hvis du er som meg, kan du lett kaste bort en hel time på å finne det riktige antrekket. Istedenfor å bruke tid (du ikke har) på dette om morgenen kan det være lurt å finne frem klær og pakke sekken kvelden før. Dette vil spare deg for masse tid om morgenen slik at du kan sove litt lenger eller nyte en god kopp te før dagen bærer av sted.

4. FROKOST

Spis det! Hver dag. Det er grunnlaget du trenger for å gi deg energi og holde deg fokusert gjennom dagen. Husk, din hjerne er en maskin som trenger drivstoff for å fungere.

5. PLANLEGG HVORDAN DU SKAL KOMME DEG TIL SKOLEN

Kjører du? Sykler du? eller tar du kanskje toget? Pass på å ha planlagt dette i god tid, så du rekker å komme på tiden. Og for all del, sørg for å ha mobilen full ladet – ingenting er kjedeligere enn å gå tom for strøm på vei til skolen eller universitetet, eller å glemme hodetelefonene hjemme slik at du må høre på fyren i nabosetets telefonsamtale klokken åtte på morgenen.

6. FÅ OVERSIKT OVER TIMEPLANEN DIN

Sjekk timeplanen din nøye og prøv å finn ut hvor lang tid du broker fra å gå fra klasserom til klasserom. Hvis du har tid kan du prøve å teste ut ruten. Spesielt om du går på en stor skole. Dette vil hjelpe deg fra å gå deg vill eller gå inn i feil klasserom, som kan være litt pinlig.

7. VÆR PÅ GODFOT MED PROFESSOREN

Det betyr ikke at du alltid skal ha med et eple å gi. Bare gi dem et godt inntrykk av deg, ikke skulk timer, prøv ditt aller beste på å levere leksene i tide og kom aldri for sent. Ved å gjøre dette vil de respektere deg, og kanskje hjelpe deg litt ekstra med essayet du ikke får helt til.

8.FÅ DEG NYE VENNER OG BEKJENTE

Ta vare på dine gamle venner, men gjør en innsats for å få nye: dra på sosiale tilstelninger på skolen og meld deg inn i interessegrupper på universitetet. Meld deg inn i minst en ny klubb som matcher dine interesser som vil gi deg kontakt med likesinnede personer. Du burde også prøve å finne en studiekamerat og stift bekjentskap til elever i klassene over deg slik at de kan gi deg litt info om lærere, fag og alt i mellom – deres inside informasjon er gull verdt! Venner, er som vi tidligere nevnte, hva som gjør skolen og universitetet så spesielt. Ikke gå glipp av det!

9. HOLD DEG TIL ET BUDSJETT

Du er faktist student! Så vær forsiktig med å ikke bruke opp pengene dine på snacks og (for mye) god mat i kantina, eller å bruke opp alt på byen i helgene. Lag et budsjett og hold deg til det!

10. VÆR DEN BESTE VERSJONEN AV DEG SELV

Dette er tiden for personlig vekst og du kommer til å lære mye om deg selv – vær den fantastiske personen  du er ment for å være. Utfordre deg selv og gå ut av komfortsonen, og ikke la deg stoppe av andre og deres meninger. Folk vil respektere deg mer hvis du er deg selv fullt og helt.

Husk at din tid som student virkelig er den beste tiden av ditt liv! Alle kan se seg tilbake og si at uansett hvor mye du hater det der og da, med eksamener og slit, vil du alltid lengte tilbake til tiden som student senere i livet.

Reis på språkkurs med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på