GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Topp 9 destinasjoner å reise til i vinterkulda

Topp 9 destinasjoner å reise til i vinterkulda

Drømmer du om å gjøre noe helt nytt nå når vinteren kommer og kulda setter inn? Vi har løsningen, don`t worry! Om du ikke finner din drømmedestinasjon i denne listen kan du like gjerne holde deg i Norge. Vi har samlet de beste, varmeste og mest eksotiske destinasjonene for deg. Du vil også finne en blanding av strand og storby, altså noe for en hver smak. Hvorfor ikke reise til et helt nytt sted og jobbe med brunfargen og Insta-profilen din etter jul? Vi har topp 9 listen, right here!

  1. Costa Rica

Skal du oppleve et helt nytt sted i 2018 er det definitivt Costa Rica! Bedre mix av sol, strand, action og eventyr skal du lete lenge etter. Det anbefales sterkt å ta et surfekurs på en av de gjemte strendene langs kysten, dette er en opplevelse du sent vil glemme. Noe av det flotteste med dette landet er nok at det enda er få tursiter der, så du slipper blant annet maset med å lete etter en ledig strandstol – du vil mest sannsynlig ligge der alene. Denne perlen av et land er også kjent for sitt rike dyre og planteliv, det er det som gjør Costa Rica så eksotisk. Ville aper på stranden er et helt vanlig syn, og de gjør seg veldig godt på bilder.

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2017/11/Solveig-Løken-Costa-Rica-hengekøye-red.jpg)

  1. Miami

Ønsker du en blanding av strand, shopping og høy partyfaktor? Da bør du komme deg til Miami Beach! Miami er perfekt året rundt, men passer kanskje ekstra godt på vinteren. Dette er plassen for deg som ønsker litt av alt! God mat, late dager på stranden og paddle boarding står på menyen. Her kan du leie en sykkel og tråkk deg igjennom South Beach og dens mange resturanter og boutiques. Dra til Wynwood Art District for å ta selfies med noen av de mest urbane og populære graffitiveggene i verden. Miami svikter aldri!

  1. Sydney

Skal man reise til sol og varme på vinteren, er Australia et kontinent som skiller seg ut. Australia = Perfection! Skal du bare se en by i Australia må det være Sydney. Denne vakre og magiske plassen bør stå høyt på listen din. Sydney er kanskje mest kjent for operahuset og den populære stranden Bondi Beach, så dette må du selvfølgelig oppleve. Men ikke la deg lure, Sydney er en flott by også om du ønsker å se mer en bare de mest kjente stedene. Dette er blandt annet en fantastisk by å være student i!

  1. Barcelona

Det er ikke noe tvil om at Barcelona er høyt på mange sine bucketlister, men det er heller ikke rart; velkommen til byen som har absolut alt! Tapas, tapas & tapas + Sangria! Er du en selverklært foodie er dette plassen for deg. Billig og ikke minst god mat på hvert et gatehjørne. Ta en spasertur langs Barcelonetta og bestill en drink på en strandbar i solnedgangen, eller slå deg løs på en av byens mange utplasser. Barcelona er en perfekt sykkelby, lei en sykkel og opplev byen på en ny måte, spis lunsj i en av byens mange parker og sol deg fra morgen til kveld. Hva mer kan du ønske deg?

  1. Nice

Den franske rivierian fra sin beste side, ja vi snakker selvfølgelig om Nice!  Denne perlen av en by har vært på radaren til de fleste reiselystne i et århundre, men plassen mister heldigvis ikke sjarmen sin av den grunn. Ta en spasertur i gamlebyen eller spis en deilig lunsj på Promenade des Anglais. Her står tiden stille på mange måter, men tempo bestemmer du helt selv. En by som passer perfekt for flere enn den sofistikerte turisten.

  1. Auckland

Dette er kanskje den mest ukjente destinasjonen på denne listen, det er akkurat det som gjør Auckland så spennende. Hovedstaden på New Zealand er både urban og fresh, og kan by på opplevelser du bare kan drømme om andre plasser. New Zealand er høyt på reiselisten i disse dager da det fortsatt er få turister som finner veien hit. Dra på roadtrips, se natur og dyreliv som er helt uberørt.  Gå på toppturer i fjellene, ta et dykkekurs, opplev hval-safari, prøv en kayaktur eller finn ditt eget fossefall i regnskogen. Hvem vil ikke reise hit?

  1. Malaga

Malaga er ikke bare kjent for å spanias varmeste «all year» destinasjon, de fleste blir overrasket når de finner ut at denne kystbyen byr på mye mer enn bare sol og strandliv. Byen er full av sjarmerende smågater og butikker. Det skrytes også av utelivet og den spanske sjarmen som konstant ligger i luften. En byperle som bare ligger et steinkast unna både Marbella og Grenada for den reiselystne. Ta en dagstur til Gibraltar og se over til Afrika om været er bra, her er mulighetene mange.

  1. Cape Town

Det er vel ingen overaskelse at Sør-Afrikas mest populære by kommer med i denne listen, Cape Town er blitt et populært reisemål for de mest eventyrlystne av oss. Opplev sinnsyke soloppganger og turer i fjellene, eller slapp av på stranden rundt et bål etter en surfetur på kvelden. Cape Town er virkelig stedet for deg som vil gjøre noe helt nytt. La oss ikke glemme at temperaturen ligger i gjennomsnitt på 26 grader i februar, JA takk!

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2017/11/Silje-Lappen-Cape-Town-couple.png)

  1. Hawaii

Det er umulig å ikke ha drømt om å oppleve Hawaii! Derfor kommer den også nederst på listen. Selv om det er et ferieparadis mange kjenner til, er det ikke alle som tør å tenke tanken på å reise til andre siden av jordkloden – men det synes vi virkelig du skal gjøre! Dette er skikkelig Instagram-mat, no kidding! Hawaii har alt du kan ønske deg i januar, fra varmegrader til acaibowls. Opplev en eller flere av de magiske øyene og lær deg å surfe mens du blir kjent med livet i solen.

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2017/11/Stine-Wattum-Hawaii-car.jpg)

Visste du at du kan ta et semester med språk, opplevelser og kultur i utlandet med oppstart 8. januar? Bestill din gratis brosjyre her for å lese om flere av våre destinasjoner i utlandet.

Hvor drømmer du om å reise?Last ned gratis brosjyre
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer