Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Tour i solskinns staten: 8 steder du må besøke i Florida

Tour i solskinns staten: 8 steder du må besøke i Florida

Når du hører Florida, tenker du sannsynligvis på palmer, milevis av hvite sandstrender og Miami, byen som tiltrekker party mennesker og soltilbedere. Men The Sunshine State har så mye mer å tilby enn Miami. Solskinn, for eksempel. Og 13.600 kilometer med kystlinje , kombinert med det faktum at uansett hvor du er i Florida, er du aldri mer enn 90 kilometer fra en strand. Hvis disse tre grunnene ikke har overbevist deg å besøke den flateste staten i USA (Florida ligger bare 30 meter over havet), så kommer åtte tips til, som vil gjøre susen:

1. ST. AUGUSTINE

Touren starter i nordøst i Florida: St. Augustine, USAs eldste permanent okkuperte europeiske sted som ble grunnlagt i det 16. århundre av den spanske oppdagelsesreisende og Conquistador Juan Ponce de León. Byen er kjent for sin arkitektur i kolonistil og den spansk-inspirerte atmosfæren: Fra det imponerende spanske fortet Castillo de San Marco til Ponce de Leon Hotel som er en del av Flagler College, og Villa Zorayda, en plass inspirert av den spanske Alhambra i Granada – St. Augustines unike gammeldagse sjarm er virkelig til stede i det koloniale kvartal.

2. DAYTONA BEACH

Rundt 100 kilometer sør for St. Augustine ligger Daytona Beach, en by fylt med (spring break) fester og motorsport. Kjærligheten for biler er ikke bare synlig på Daytona International Speedway, hjemmet til den årlige Daytona 500 NASCAR race, men også på stranden: Den hardpakkede sanden gjør det mulig for biler å faktisk kjøre ut i havet. Hvis du kan bør du leie en bil, fylle den med venner og alt annet du trenger for en BBQ på stranden, og kjøre til The Original American Beach for en dag full av bølger og moro. Sjekk også ut de mange restaurantene og butikkene før du tar turen opp i pariserhjulet som får det til å virke som om du er på en fornøyelsespark rett ved stranden.

3. ORLANDO

La oss forlate den lille fornøyelsesparken ved stranden og sjekke ut dens storebrødre i Orlando – ca 100 kilometer sørvest. Velkommen til Walt Disney World og de fire Disney fornøyelsesparkene Magic Kingdom, Animal Kingdom, Epcot og Disney Hollywood Studios. Oh, og la oss ikke glemme de to vannparkene som også er en del av den (uendelige) moroa. Spar litt energi fordi det er flere som kommer, spesielt hvis du er en Harry Potter fan: Dykk ned i trolldomens verden av Harry, Hermoine og Ron på den solfylte Universal Studios i Orlando – det er som å få et backstage-pass til alles favorittfilm.

4. CAPE CANAVERAL AND COCOA BEACH

Øst for Orlando, langs Atlanterhavskysten, er Cape Canaveral og Cape Canaveral Air Force Station (CCAFS), samt NASAs John F. Kennedy Space Center (KSC). Her er Apollo 8 – det andre bemannede romfarts oppdraget i USA og det første bemannede romfartøyet som gikk i bane rundt månen, som ble lansert i 1968. Lær alt om historien til romfart i besøkssenteret og gjør deg klar for en skikkelig ut-av- denne verden-opplevelse: Har du alltid ønsket å møte en astronaut eller vitne til lanseringen av et romskip? Vel, da kan du ta en high five med deg selv og oppleve den fullstendige lanseringen av et romskip på Rocket Launch Simulator! Hvis du foretrekker en mer down-to-Earth erfaring, kan du slikke sol eller ta bølgene på Cocoa Beach. (Som forøvrig ikke har noe å gjøre med sjokolade, desverre).

5. FORT LAUDERDALE

Fort Lauderdale, ca 40 minutters biltur nord for Miami Beach, er kjent for båter og bling: Byen er ikke bare hjem til en av verdens største cruise havner, det er også Yachting Capital of the World og (derfor) et populært reisemål for de rike og berømte. Men ikke bekymre deg hvis du ikke eier en yacht – gondoler og vann drosjer er en morsom måte å cruise rundt i Fort Lauderdale, med mange kanaler og vannveier. En spesiell sightseeing tour kan du oppleve av The Venice of America som er en båttur på Millionaire’s er Row: Bli blåst bort av luksuriøse yachter som er parkert foran enda mer luksuriøse herskapshus.

6. EVERGLADES NATIONAL PARK

Ingen tur til Florida er komplett uten et besøk til Everglades, en nasjonalpark som ble grunnlagt i 1934. Everglades er den største subtropiske villmarken i USA. The Everglades National Park er hjem til over 30 truede arter, for eksempel Manatee, Florida panter, og den amerikanske krokodillen. Den beste måten å se virkelig spektakulært natur og dyreliv er å gå, sykkle, kjøre kajakk eller kano: Det er guidede turer til lands og til vanns, og det er anbefalt å utforske området med en erfaren park ranger – de vet hvor du skal lete, og gi deg insider tips på fugler, pattedyr og krypdyr. Oh, og litt moro du kan imponere vennene dine med: The Everglades er det eneste stedet i verden hvor du kan finne alligatorer og krokodiller på samme tid. #themoreyouknow

7. FLORIDA KEYS

De over 200 øyene i Florida Keys, som starter helt i sør i Florida og ender – 300 kilometer senere – i Gulf of Mexico, ser ut som perler på en snor. Helt fantastiske perler, er det. Ulike broer koble øyene, og den mest kjente er Seven Mile Bridge – ja, du gjettet riktig, broen er 11 kilometer, lang. På slutten av Highway 1 ligger Key West, den sørøstligste øya i Florida Keys – derfra er det bare 90 miles til du kommer til Cuba! Hvis du ønsker å gjøre noe kulturelt, bør du besøke Ernest Hemingway Home & Museum, huset til Nobelprisvinner og det litterære geniet Ernest Hemingway. Du kan også Key besøke utallige sommerfugler på Key West Butterfly and Nature Conservatory, før du slapper av og lader opp på en av de mange restauranter, barer og butikker langs Duval Street. Den innbydende atmosfæren og vennligheten innbyggerne i Key West gir uttrykk for, kan oppleves overalt og gir området mye sjarm.

8. FLORIDA’S GULF COAST

Mange Floridas besøkende utforsker kun den atlantiske siden av staten – men la oss vise deg mange grunner til at TheGulf Coast definitivt er verdt et besøk – eller fire.

Naples: Naples er en av de rikeste byene i USA, og er full av milliardærer og deres imponerende herskapshus (Bill Gates har et hus her). I tilfelle du ikke er interessert i high-end shopping eller golf, kan vi anbefale Naples strender – Vifte med tærne i fin hvit sand, bad i klart vann, og nyt noen av de vakreste solnedgangene Instagram-feeden noensinne har sett. #nofilter

Sanibel Island: En time nord for Naples, mot Fort Myers, ligger et karibisk paradis som i utgangspunktet ser ut som et postkort. Sanibels strender kan også skryte store mengder skjell, og er et populært tidsfordriv for besøkende (og lokalbefolkningen ). Hvis du klarer å finne et Junonia – preget av sin brune prikker – du kan få lykke og berømmelse. Eller i det minste et bilde i lokalavisen, siden skjellet sjelden skylles opp på strendene.

Tampa: Tampa er den tredje største byen i Florida, og er et populært sted for studenter: The University of South Florida ser ut til å tilby det ideelle klima å innta kunnskap på. Hvis du foretrekker å studere dyr – og ikke studenter – i deres naturlige habitat, sjekk ut Busch Gardens, en afrikansk-inspirert temapark som også omfatter alle typer av restauranter, karuseller og berg og dalbaner. (Ikke rart det er en av de mest besøkte fornøyelsesparkene i både USA og verden.)

Pensacola: Etter å ha kjørt raske 770 kilometer, kommer du til Pensacola, Floridas vestligste by. P-Cola, som lokalbefolkningen kaller det, er sterkt påvirket av USAs sør og grenser (nesten) til statene Louisiana, Mississippi og Alabama. Denne delen av Gulf Coast kalles også Smaragdkysten på grunn av det utrolig smaragdgrønne vannet. Etter at du har badet og kost deg er det jo på tide å spise. Vi anbefaler Red Snapper, en lokal delikatesse. Nyt!

 

Bilde av Ed Schipul, Flickr / Creative Commons

REIS TIL FLORIDA MED EF!Lær mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise