GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 8 beste sommertradisjonene rundt om i verden

De 8 beste sommertradisjonene rundt om i verden

Vi kan endelig begynne å se frem til solfylte dager. Dette feires forskjellig i hele verden. Hvert land har sin egen unike måte å hilse på den nye sesongen, enten det skjer gjennom en festival, parade eller felles måltider. Er du nysgjerrig på hvor nøyaktig disse festene foregår? Her er noen av de spennende tradisjonene du kan dyp-dykke i!

1. Songkran Water Festival – Thailand

Denne årlige festivalen finner sted kort tid etter vårens ankomst. Songkran stammer fra sanskritordet for “astrologisk passasje” og feires i Thailand som nyttårsdag. Festen involverer å gå til et buddhistisk kloster, besøke de eldre, og selvfølgelig kaste vann. Den nordlige hovedstaden i Chiang Mai er stedet for de største feiringene, med festligheter som varer opptil seks dager. Barn og voksne nyter tiden sin sammen i gatene med sine kanonformede vannpistoler, trykkslanger og bøtter, klar til å dynke en hver som kommer forbi. Barn, foreldre og eldre er med i feiringen og denne tradisjonen, alle danser til høy musikk. Høres fantastisk ut ikke sant?

2. White House Easter Egg Roll – USA

=======================================

Denne tradisjonen er antatt at startet i 1814, “The White House Easter Egg Roll” foregår på 1 påskemorgen hvert år. Under denne morsomme tradisjonen samles barn i Washington D.C. utenfor det hvite hus på gresset, med treskjeer og alle konkurrerer i å krysse målstreken først. De som konkurrer kan vinne påskeegg og små premier. Den amerikanske presidenteten og deres familie, ser på barna leke sammen med en stor påskehare. Alle er i god stemning og med fargerike dekorasjoner på et hver hjørnet er arrangementet et årlig høydepunkt.

3. Holi – Nord-India

Holi er utvilsomt den mest fargerike festivalen i verden. Holi feiret av hinduer over hele Nord-India. Det innebærer å kaste farget pulver på hverandre, noe som hilser de mange nyanser av vårsesongen velkommen, samt er hendelser fra hinduistisk mytologi. Festivalen holder vanligvis på en hel dag og natt. Festivalen er en strålende fargerik og lykkelig feiring av vinter- og vårsesongen. Hvis du skal delta, vær forberedt festivalen kan bli ganske så crazy!

4. Nowruz – Central Asia

Nowruz betyr nei (ny) og rouz (dag). Feiret som den første dagen i den første måneden av den iranske kalenderen og sammenfallende med vårens equinox (vanligvis rundt 21. mars). Dagen symboliserer den “nye dagen” nytt liv, ny begynnelse og gjenfødelse av naturen. Mens feiringen varierer fra land til land, begynner den mange dagers feiringen ofte med folk som renser og vasker sine hjem. Raskt eskalerer det til en flerdagsfestival med bål, kostymer og familiesamlinger til den 13. dagen i det nye året, da forlater alle sine hjem, blir med venner og familiemedlemmer ute for musikk, dans og mat i byens gater.

5. Cooper’s Hill Cheese-Rolling og Wake – Gloucester, England

Hvert år, på den andre bank feriehelgen også kjent som Bank Holiday, finner Gloucester oste på Cooper’s Hill. Festivalen ligger bare en times kjøretur fra Bristol, er den uskyldige ordlyden til festivalen stemmer ikke helt, fordi det er faktisk farligere enn hva man først tror. Et ostehjul kastes nedover (veldig) bratt bakke og et sekund senere kastes konkurrentenes hjul ned, den første som krysser målstreken vinner. De som stiller må løpe etter osten og prøve å pushe den over målstreken. Forslåelser, blodige knær og knuste ben er ikke uvanlige ting som oppstår av denne intense tradisjonen. Dette er en litt tøffere måte å ønske våren velkommen, men den 200 år gamle tradisjonen er stolt opprettholdt av samfunnet, og tiltrekker seg både gamle og nye konkurrenter hvert år.

6. Cimburijada – Bosnia

Cimburijada, som oversetter til “Eggerøre festivalen”, feirer den første dagen av våren i den bosniske byen Zenica. Ved morgenen samles folk ved Bosniske-elven, hvor et felles måltid av eggerøre er tilberedt. Sammen deler folk sine frokostegg med venner, familier og besøkende mens de drikker og lytter til musikk sammen for å markere vårens første dag. Hvem i all verden skulle tro det fantes en slik feiring?

7. Vårjevndøgnet i Teotihuacán – Mexico

Hvert år samles tusenvis av mennesker, tradisjonelt kledd i hvitt, på den enorme Teotihuacán Pyramid, som ligger rundt 30 mil nordøst for Mexico City, for å feire vårjevndøgnet. Denne feiringen finner sted den 20. eller 21. mars hvert år, mange kjendiser kommer om morgenen for å klatre 360 skritt til toppen av pyramiden for å komme nærmere energidalen. Ved å heve armene mot himmelen og sole seg i solens varme, “suger de opp” energi for året.

8. Floriade – Australia

===========================

Floriade begynte først i 1988, da parkens leder Peter Sutton og landskapsarkitekt Chris Slotemaker De Bruine konseptualiserte et forslag til et stort blomster display for å feire Australias jubileum og Canberra 75-årsdag. Resultatet ble et vakkert og eksotisk blomsterdisplay. Denne kreasjonen var så godt tatt imot av lokalsamfunnet, at det ble en årlig feiring av våren i landet. Hvert år reiser hundrevis av mennesker fra nabolandet Sydney og Brisbane for å se mer enn en million blomster blomstre i denne måneds lange festivalen. Festivalen fylles av farger, musikk og hagebruk.

Andre tradisjoner rundt om i verden

Det finnes mange andre spennende ting vi kunne liste, som 17.mai og midtsommar, men vi kan ikke liste alle. Ønsker du å utforske våre 50 destinasjoner trykk her..

Studer i utlandet og finn våren i en ny kulturLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer