GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 fordeler ved å studere utenlands over en lengre tid

10 fordeler ved å studere utenlands over en lengre tid

Å lære et nytt språk i utlandet er en av de mest givende ting du kan gjøre: det er bra for hjernen din (ja, å være tospråklig er bedre), bra for selvtilliten og flott for karrieren din. Å bli flytende er ikke lett, men jo mer du investerer i det, og jo lenger tid du bruker på det nye språket – å bruke det hver dag i mange forskjellige situasjoner – gjør at du vil nå dine mål.

Her er de ti viktigste fordelene av å studere i utlandet over lengre tid:

1. DU BLIR FLYTENDE I SPRÅKET

Det er ingen hemmelighet: Jo lenger du studerer i utlandet, desto bedre flyt får du i språket. Gjennom en daglig kombinasjon av timer og reelle interaksjoner (hver eneste dag i flere måneder), vil du merke en dramatisk forbedring i dine språkkunnskaper, og selvtilliten din.

2. SELVTILLITEN DIN VIL ØKE BETRAKTELIG

Det vil ikke bare være dine kommunikasjonsferdigheter som vil få et løft: En av de største fordelene av å leve i utlandet er at selvtilliten øker også. Naviger i en annen kultur, få nye venner, og administrere et budsjett er alle ferdigheter som vil hjelpe deg å bli en trygg og selvstendig globetrotter.

3. DU LÆRER DET LOKALE SPRÅKET

Det er en reell forskjell mellom å lære et språk og virkelig leve det. Når du lever en lengre periode i et annet land, plukker du opp de lokale uttrykkene og en mye mer autentisk aksent. Du vil lære å snakke som lokalbefolkningen , skjønne hvordan du skal lese mellom linjene og forstå kulturen, typiske kroppsspråk og gester.

4. DU FÅR EN NY LIVSSTIL

Å studere i utlandet i en uke eller to vil gi deg et innblikk i en annen kultur, men ved å bo der for en lengre periode kan du fordype deg i vertslandet livsform. Du vil lære å se verden i et nytt lys og utforske alle aspekter av ditt nye hjem. Når du studerer i utlandet for bare et par uker, vil du sannsynligvis bli nødt til å forlate det når baristaen endelig begynner å huske navnet ditt og vet hva du bestiller hver morgen. Langsiktige studier i utlandet vil gi deg nok tid til å finne det perfekte kaffe- stedet, den beste pizzaen og vet hvem du skal ringe for å få en reservasjon på det super hippe brunsj stedet.

5. DU FÅR MER TID TIL Å UTFORSKE OG OPPLEVE

Kryss av reisemål og aktiviteter på din reise- ønskeliste er litt enklere for de som studerer i utlandet i mer enn et par uker. Det er begrenset hvor mye du kan se på helgeturer, tross alt. Langsiktige studenter utnytter  feriedager mellom slagene, som betyr at de har god tid til å utforske deres nye hjemby. Det betyr også at venner og familie kan komme og besøke deg – og du kan vise dem rundt som en lokal.

6. DU VIL KICK-STARTE KARRIEREN DIN

Spør hvilken som helst utdannet person: Det er en konkurransepreget verden der ute. Alle er ute etter ting som vil gjøre at CVen skiller seg ut. Å legge til at du kan snakket et annet språk flytende til din CV er din inngangsport til din drømmekarriere. På toppen av tospråklighet, vil din tid i utlandet også hjelpe deg med å utvikle en tverrkulturell kompetanse som selskaper rundt om i verden ser etter når de ansetter.

7. DIN FREMTID BLIR KLARERE

Langsiktige studier gir deg fleksibilitet til å få en smak av ditt fremtidige yrke. Mange kurs gir deg muligheten til å teste dine språkkunnskaper via praksisplasser og valgfagstimer. Du får smake på virkeligheten i bransjen og samtidig få viktig internasjonal arbeidserfaring du kan legge til din CV.

8. DU FÅR BEVIS PÅ DITT SPRÅKLIGE NIVÅ

Universiteter og arbeidsgivere vil ønske å se offisielle bevis på ditt språknivå. Ved å studere i utlandet over lengre tid, har du tid til å jobbe mot de internasjonale, anerkjente språkeksamener som vil hjelpe deg å nå dine fremtidige faglige- og karrieremål.

9. DU BLIR SUPER SMART

Det er et faktum: Å lære et språk gjør deg smartere, mer empatisk etc. etc. problemløsning, multitasking og beslutningstaking  blir lettere ettersom hjernen blir kvikkere og bedre på kognitive prosesser.

10. DU BLIR BEDRE PÅ DITT MORSMÅL

Språkstudenter blir skarpere kommunikatører selv i sitt morsmål. Når du lærer et språk blir du- bevisst eller ubevisst –  reflektert over strukturer av begge språk.

STUDER MED EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på