GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 bortgjemte steder å besøke i Perth

10 bortgjemte steder å besøke i Perth

Det er masse mer å gjøre i Vest-Australias hovedstad Perth enn sandstrender, fossefall og berømte botaniske hager. Få mest mulig ut av tiden din i den fantastiske byen Perth har vi laget en liste med skjulte skatter du bør besøke.

1. Alfred Cove

Den vakre “Swan River” elven renner gjennom Perth, og det er mange populære parker og lekeplasser som ligger langs elven. I stedet for å bli med folkemengdene for å beundre elven fra disse populære stedene, ta turen til Alfred Cove på sør-siden. Her er det bygd ut en rekke strandpromenader og utsiktspunkter, disse stedene er besøkt av mange ulike trekkfuglearter. Det er et flott sted å skikke på fugler, men det er også et flott sted å nyte fredfult ro i naturen.

2. Claisebrook Cove

Redd ved Victoria Gardens øst for Perth er Claisebrook Cove et av Perths mest Instavennlige område og mest kjente nabolag. Området har nettopp blitt renovert og forvandlet til et blomstrende knytepunkt med fine restauranter, kafeer ved elven, sykkeltilbud, mulighet for kajakkpadling og fisking. Du kan ta CAT-bussen hit gratis – dedet er endestasjonen til denne bussen.

3. Secret Garden Cafe

I det sørlige området av Perth finner du the Secret Garden Cafe, med bygning av tre i fronten og en kjempe fin oase som ligger på baksiden. Ta turen hit og besøk den fine hagen, denne er spesialdesignet å ser ut som et grønt paradis. Du kan spise alt fra frokost, lunsj og middager her, samt få servert lokal kaffe og australske viner – verdt et besøk!

4. Marmion Marine Park

Dette er den første marineparken som er etablert i Vest-Australia, og er det beste stedet å snorkle og dykke når du er i Perth. Marmion kan skilte med korallrev, små øyer på overflaten, huler under vann, klare laguner og skipsvrak, alt sammen med et fargerikt maritimt liv. Her kan du også se knølhvaler som passerer i mai, september og oktober. Ta turen til kyststrekningen mellom North Beach og Sorrento for en roligere tur med færre turister.

5. Heirisson Island

Denne øya i Swan River ligger i den østlige delen av Perth og er et naturparadis i midten av byen. Det er lett tilgjengelig området i hovedkryssestedet av Swan River, som er et viktig område for Noongar-folket. Her finner du en naturskjønn park som også er hjemmet til en liten bestand av ganske avslappede kenguruer som ofte nyter skyggen i parken.

6. Sneaky Tony’s

Sneaky Tonys er en speakeasy (som betyr en hemmlig bar som du må vite om for å besøke, altså gjemt), baren er bortgjemt i Northbridge. Selv om du finner døren, trenger du fremdeles passordet for å komme inn for nyte den unike menyen med rom baserte cocktailer. Hver helg endres passordet og kunngjøres på deres Facebook-side.

7. Mettam’s Beach

For et flott badeplass som ikke er overfylt av folk kan du ta turen til Mettam’s Beach, like nord for den populære Trigg-stranden. Offshore skjær beskytter stranden og skaper et stort svømmebasseng, noe som gjør at vannet her er rolige og mildt. Pakk dykkemaske, under bølgende er det helt fantastisk å dykke.

8. Fremantle Prison Tunnel

For å se en annen side av Perth, bytt de solfylte strendene og hipstergatene med Fremantle Prison Tunnels. Her kan du klatre under jorden og oppleve en historisk del av Perth. Tunnelene ble gravd av fanger for mange år siden, ofte straffedømte fraktet fra Storbritannia på 1800-tallet på den tiden ble hardt arbeid brukt som straff.

9. Lucky Chans Klesvask + Noodle Bar

Perth er hjem til en hel rekke takterasse barer som er populære blant turister, men Lucky Chan’s i Northbridge er en favoritt blant lokalbefolkningen. Menyen her flommer over av hipster ramen-retter, myk bao og dumplings, og den kule, fargerike og industrielle innredningen holder dette stedet trendy og unikt. Dette er stedet for deg om du liker fantastisk asiatisk mat!

10. Garden Island

Rett utenfor kysten av Rockingham har denne smale øya (10 kilometer lang og bare 1,5 kilometer bred) blitt stående alene gjennom tidne og tilbyr noen rolige, naturskjønne strender for piknik og massevis av skog å utforske. Det er en marinebase på den sørlige delen av øya, men den nordlige halvdelen er åpen for alle og kan nås via en motorvei til fastlandet, eller så kan du leie en båt eller kajakk for å komme dit.

Opplev Perth med EF!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer