GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å elske Hawaii

10 grunner til å elske Hawaii

Det er som himmel på jord: Strendene er vakre, kulturen er kul, havet gnistrer og det er et av de beste stedene i verden å surfe på. Det er 1001 grunner til å elske Hawaii, men jeg har gjort mitt beste for å ta det ned til ti. Så her kommer mine 10 beste grunner til å elske denne perlen.

**1. Hula dans

**

Hula dans er nok en av de mest ikoniske tingene med denne øya – og det handler om så mye mer enn hulaskjørtene og leisene (blomsterkransene du ser i stort sett alle filmene fra Hawaii). Det er en atletisk kunst som forteller historier og legender fra gammel hawaiisk kultur og tradisjoner gjennom en kombinasjon av dans og sang.

2. Festene

Luau er i utgangspunktet kahuna (som betyr en veldig stor bølge på “surfespråket”). Du får vanligvis servert en buffet med alt du kan spise av sjømat, kjøtt og alt i mellom, så ikke engang tenk på slanking eller hvordan du vil se ut i en bikini – det handler om å ha god tid og nyte livet med så få bekymringer som mulig. Etter det fantastiske måltidet, har du gleden av å se  tradisjonell Polynesisk dans og kanskje også en Samoansk branndanser.

**3. Det er skikkelig laid back

**

Husker du da jeg fortalte deg om å leve med så få bekymringer som mulig? Jeg må fortsette å gjenta det fordi det er avgjørende for den hawaiiske livsstilen. Det Hawaiianske språket fokuserer mye på en avslappet livsstil, og kanskje overraskende stopper den ikke med språket: Det handler om et sakte tempo, balanse mellom deg selv, de rundt deg og miljøet, og bare leve ut hver dag med kjærlighet, lykke og vennlighet på Hawaii. Det kan høres for godt ut til å være sant, men stol på meg, det er like bra som det høres ut som!

**4. Livet under vann er fantastisk vakkert

**

Snorkling og dykking er et absolutt must på Hawaii: Hvilken bedre måte å starte dagen på enn å svømme sammen med fisken hoaloha (Hawaiians for venn). Molokini er et flott sted å starte – det er mer som et vulkansk krater enn en liten øy og er hjem for mer enn 250 marine arter. Å se havbunnen i all sin fargerike herlighet er en opplevelse du aldri vil glemme.

**5. Naturen er virkelig flott

**

Hvis du er bekymret for å ikke få trent i løpet av ferien, må du slutte å bekymre deg. Jeg har allerede sagt at det ikke er tillatt her. Men for det andre har Hawaii rikelig med nasjonalparker og fjell som lar deg få litt trening – spesielt for beina dine – uten å gjøre ekstra innsats. Dra til Haleakala National Park, for eksempel, og gå på en tre-timers tur på Pipiwai-stien mens du går gjennom en avslappende bambus skog og ender opp på den 400 meter høye Waimoku-fossen. Oh, og ikke gå glipp av en svømmetur i Seven Sacred Pools!

6. The pineapples are plentiful

Ikke ta frisk frukt for gitt. Jeg mener, hvis du bor i et tropisk område hele året, er jeg misunnelig. Men for de av oss som lever i kaldere, tøffere klimaer, med en overflod av frisk frukt tilgjengelig hele dagen, er en hvilken som helst dag virkelig en fantastisk dag. Et berg av ananas kan ikke være en unik grunn til å elske Hawaii, men jammen gjør de et opphold her så mye morsommere.

**7. Surfingen er i verdensklasse

**

Hva er vell et bedre sted å lære å surfe på enn dets fødested? Surfing ble praktisert av de gamle hawaiere og ble ikke ansett som en sport eller en hobby; Det var en integrert del av deres kultur og var mer av en kunst enn noe annet. Denne kunstformen ble kalt he’e nalu som er hawaiisk for “wave sliding“. Før de gikk ut i havet, ba de til gudene for beskyttelse og styrke for å overmanne det mektige havet.

**8. Vulkanene er i live

**

Å komme seg opp 10,023-fot høye fjellet i Haleakala er ikke for de svake. Det er nye regler som krever en reservasjon for å gå opp ved soloppgang, men kampen er helt verdt det. Det er også fem aktive vulkaner på Hawaii, og jeg vil anbefale deg å se Kilauea vulkanen som har hatt kontinuerlig utbrudd siden 1983 og regnes som en av de mest aktive vulkanene i verden. Det er virkelig et syn du ikke vil gå glipp av.

**9. De enorme hvalene

**

Mens det er rikelig med oppmerksomhetsverdig dyreliv på Hawaii, er en av de mest imponerende trolig de 30.000 kilo havboerne som svømmer rundt Maui. Den beste tiden å se dem er mellom januar og mars, ettersom mer enn 10.000 hvaler reiser til Alaska for parring, fødsel og pleie etter dette.

**10. Det er god kaffe overalt

**

Nei, jeg snakker ikke om Starbucks. På Kona-øya er det hundrevis av kaffebønder som vokser, høster og brygger sin egen kaffe som du finner i overflod i de mange kaffebarene rundt på øya. Den har en svært distinkt smak på grunn av sin høye høyde, konstant skydekning og rike vulkanske jord fra Hualalai vulkanen. Og hvem trenger vinsmaking når du kan gå til Daylight Mind for “coffee cupping” for å finne ditt favoritt brygg i stedet?

REIS TIL HAWAIILær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på