GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å elske Malta

10 grunner til å elske Malta

Det er umulig å ikke elske Malta. Det er sol der hele året, vakre strender, yrende natteliv og masser av muligheter til sport og eventyr. Denne listen vil få deg til å lure på hvorfor du ikke bor på Malta. Seriøst.

1. Solen skinner alltid

Malta kan nyte av en åtte måneder lang sommer, så det er aldri en dårlig tid på året å oppleve øyas rustikke sjarm. Sesongen strekker seg helt fra april til november, med temperatur på rundt 30 grader store deler av året. Det er også et av de mest solfylte stedene i Europa, med over 3000 timer med solskinn hvert eneste år. Selv på “vinteren” kan du nyte et herlig bad i det krystallklare vannet på en av Maltas vakre strender.

2. Strendene er helt ubeskrivelige

Malta har så sinnsykt mange fine strender, så vi kan ikke nevne alle. Men om du ønsker å bade i det innbydende vannet ved St Peter’s Pool eller feste med vennene dine på den gyldne stranden Ghajn Tuffieha – Malta har en strand for alle. Det eneste problemet er at når du har opplevd det som kalles The Golden Bay eller stranden Mgarr ix-Xini, vil du finne ut at det nærmest er umulig å dra derfra – det er bare FOR fint.

3. Den blå lagune ligger her

Malta består av tre hovedøyer. Klemt inn mellom Malta og Gozo, ligger den lille øya Comino. Den lille øya er hjemmet til  fire fastboende, men det er en favoritt blant lokalbefolkningen og turister som søker etter uberørt landskap og skjulte bukter. Ingen tur til Malta er komplett uten å oppleve det frodige, asurblå vannet i Comino Blue Lagoon en av Maltas mange flotte naturlige bassenger.

4. Natteliv i verdensklasse

De maltesiske nyter den avslappede, Middelhavs livsstilen men ikke gjør den feilen å tro at Malta har et søvnig natteliv. Langt ifra. Se bak fasaden, og du vil oppdage at malteserne vet hvordan man skal feste med topp internasjonale DJs som Tiesto som stadig spiller på øya. Landets natteliv er yrende med St Julian’s som hotspot.

5. Deres eldgamle historie

De tidligste tegn på menneskelig bosetting og kultur på Malta daterer seg tilbake mer enn 7000 år – eldre enn de egyptiske pyramidene og den kinesiske mur. Det er ikke rart at de sjarmerende gatene på øya føles som et pittoreskt friluftsmuseum. Den befestede byen Mdina er gjennomsyret av rik og fargerik historie som strekker seg tilbake mer enn 4000 år. Hovedstaden Valletta, er så vakker at hele byen er utpekt som en UNESCO World Heritage Site.

6. De lokale er så vennlige

Hvis du bor med en maltesisk familie, vil du ikke være en gjest – du vil være en del av familien. Malteserne er noen av de mest gjestfrie menneskene på planeten. De er også blant de mest språk elskende med både maltesisk og engelsk anerkjent som de offisielle språkene. Italiensk snakkes også av to tredjedeler av befolkningen.

7. Maten er herlig

Alle vet at middelhavsmat består av de mest smakfulle matrettene. Maltesiske retter er en fortryllende blanding av mange nasjoner som har påvirket Malta gjennom årene.

8. Det er kompakt og lite

Det gøyeste med å besøke en så liten øy, er at du aldri er langt unna det neste eventyret. Fantastiske strender, pulserende natteliv og rolige bukter er aldri langt unna. Malta måler kun 27km lang og 14km bred, men du finner utrolig mye her til tross for den lille størrelsen.

9. Vannet er turkist

Maltas innbydende vann har gjort det til Europas beste sted for snorkling. Sørg for å snorkle gjennom grotter og skjær ved Comino og opplev Middelhavet på sitt fineste. Malta er også et paradis for vannsport som vindsurfing , kite surfing og jetski. For de som liker å ta det litt mer rolig kan man padle veien rundt kysten i en kajakk eller seile.

10. Opplevelsene står i kø

Om du ønsker å komme deg litt opp av vannet og stranden, finnes det rideturer og episke terrengsyklings ruter som tar deg langt unna turistveien. Erfarne guider, som er lidenskapelig opptatte av sin nasjons naturlige skjønnhet, tar deg med på en reise gjennom den uberørte landsbygda der du vil oppdage hemmelige steder.

Bilde av: Jon Rawlinson, Flickr/Creative Commons

Reis til MaltaMer info her:
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer