Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 skjulte skatter i Bristol

10 skjulte skatter i Bristol

Fra de historiske friluftsbassengene til musikkfestivaler og filmvisninger i grotter under byen, det er så mye mer med Bristol enn Suspension Bridge – hvis du bare vet hvor du skal lete! Vi gir deg derfor 10 skjulte skatter i Bristol som du kan utforske.

1. The Lido

Bortgjemt i det vakre området Clifton finner du Bristol Lido. Et nydelig friluftsbasseng omringet av tradisjonelle skifterom med tredører, solterrasse, et spa og en bar og restaurant. Når solen skinner er denne historiske skatten det perfekte stedet for et bad og avslapping. Man får følelsen av å være på ferie, uten å forlate byen.

2. St. Nick’s Night Market

På dagtid er Storbritannia sitt største innendørsmarked, St. Nick’s Market, fylt med lokallagde smykker, håndtverk, og lokal street food. Men det de færreste vet er at på fredagskveldene om sommeren holde de åpent utover kvelden, og blir St. Nick’s Night Market. Lokale artister, musikere, sirkusartister og DJer tar over denne delen av gamlebyen og byr på underholdning og god mat.

3. 20th Century Flix

Bristol er hjemmet til mange filmselskaper, noen av de største aktørene innen film og dokumentar har sine hovedkvarter her. The Watershed er en stor kino, bar og restaurant med utsikt over havnen. De viser kritikerroste filmer og er veldig populær. Den mindre kjente 20th Century Flix er derimot himmelen for de som er interessert i klassiske filmer. Denne lille butikken leier ut over 20,000 filmer på DVD, og har to små kinosaler med 11 eller 18 seter. Disse kan man leie og få en tradisjonell filmopplevelse med gode venner.

4. Redcliffe Caves

Det går flere menneskeskapte grottekjeder under området Radcliff, rett ved havnen, som er ukjent for mange lokale i Bristol. Siden de ble laget i middelalderen har grottene hatt flere roller i Bristol sin historie. Det begynte som et sted å finne sand til glass- og keramikkproduksjon, til å så bli brukt som lagringsplass. Det har til og med blitt brukt til å huse fanger. Nå er grottene stort sett stengt, men de åpner et par ganger i året for å vise filmer der eller holde konserter.

5. Chance & Counters

Litt bortgjemt og med utsikt over Christmas Steps finner du Chance & Counters, den eneste brettspillkafeen i Bristol. Om du bare vil søke ly fra regnet eller vil tilbringe en ettermiddag med å spille monopol mens du drikker lokal øl, er dette det perfekte stedet for deg og dine venner. Med over 600 forskjellige spill å velge mellom, og alt fra gamle klassikere til nye og moderne, finnes det noe for en hver.

Bristol

6. The Milk Thistle

Denne baren er bosktavelig talt en av de skjulte skatter i Bristol. Med en sortmalt dør på en ellers rød murvegg, og uten skilter, ville de færreste lagt merke til dette steder på Colston Avenue. Men om man banker på døra får man komme inn i en av Bristols kuleste speakeasy-barer. Med fire etasjer i en historisk bygning i hjertet av sentrum, er denne baren en av de beste på cocktails i området – men hysj, ikke fortell det til alle!

7. Underfall Yard

Livet i Bristol har lenge handlet om havnen, og the Underfall Yard feirer byens rike historie med å bygge skip. Gamle maskiner står til utstilling i gamle trebygg hvor konstruksjonen en gang var, mens nye generasjoner med håndtverkere og båtbyggere jobber i hagen ved siden av. En gang i året blir det historiske skipet The Matthew, som daglig seiler i havnen, hentet opp på land for vedlikehold.

8. Clifton Arcade

I Clifton Village finner du mye arkitektur og utallige kafeer lokalisert i historiske bygninger. Med uteservering ut mot veien er Primrose Café et populært sted å spise brunch. Men bak den ligger Bristols søteste samling av butikker – the Clifton Arcade. Litt bortgjemt er denne vakre, viktorianske arkaden hjemmet til flere selvstendige kortbutikker, vintage klesbutikker og smykker og håndtverk. Dette er det perfekte stedet for en rolig søndag eller stedet hvis du er på jakt etter unike suvenirer.

9. Blaise Castle Estate & Hamlet

Litt utenfor byen finner du Blaise Castle. Et imponerende 1700-talls herskapshus med tilhørende eiendom som er et populært sted å gå tur. Men lille, pittoreske Hamlet var også bygd på 1800-tallet nærme inngangen, med søte hytter som har blitt pusset opp og som er et vakkert sted å besøke. Dette er en av de skjulte skatter man bør ta turen til når man er i Bristol.

10. The Full Moon and Attic

Lokalisert i hjertet av Bristols kreative distrikt Stokes Croft, har denne pubben en stor uteservering og arrangerer noen av de beste konsertene i byen. The Full Moon and Attic har nye, lokale artister som spiller, så man kan tilbringe en ettermiddag med å drikke West Country cider og høre på lokale band, eller danse natten lang til Bristols nyeste DJ.

Vil du reise til Bristol med oss?Les mer..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise