GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting du må spise i California

10 ting du må spise i California

Det kan virke som at i California kan nesten alle problemer løses med en kombinasjon av avokado, yoga, og søte hunder: Men tross alt så er jo mat, helse og menneskets beste venn (eller godt selskap generelt) egentlig alt du trenger i livet. La oss innrømme det, vi er alle litt sjalu på Californias avslappede livsstil.

I dag skal vi se forbi solskinnet og  de pelskledde vennene og heller gi maten den respekt og oppmerksomhet den fortjener: Gjør deg klar for appetittvekkende og geniale påfunn laget av de beste meksikanske, amerikanske og asiatiske ingrediensene. Selv om menyen er nummerert, det er ikke en rangering og du bør definitivt prøve alt på listen, (minst to ganger).

1. RAMEN BURRITO

En av de beste tingene med California er at det er så mange kulturer og nasjonaliteter som flettes sammen på en daglig basis.  Og heldigvis er dette reflektert i statens matretter: la meg presentere Ramen Burrito. Bare se for deg ramen nudler, egg, biff og vårløk sammen i  en herlig tortilla #yum

2. RAMEN BURGER

Vi holder oss til Ramen temaet, og nå må du se for deg nudler pakket sammen i små knuter: dette mesterverket kan sammenlignes med Michelangelos David statue..bare bedre! Dette er herlig kjøtt sammen med en fantastisk shoyu saus og nudler – en fantastisk, og spesiell burger.

3. SUSHIRRITO

Hvis du er i det hele tatt er kjent med den fantastiske, rare og eklektiske kultur som finnes i San Francisco , vil du ikke bli overrasket over å høre at dette er fødestedet til den såkalte Sushirrito – den ultimate sushi – burrito combo. Tross alt, så elsker  Californiere asiatisk og meksikansk mat. Dette må du bare prøve!

4. FISKE TACOS

Takket være den ekstremt store meksikanske populasjonen i California og det faktum at California tidligere var en del av Mexico, er det ikke rart at du finner mye meksikansk mat her. Taco er en av statens matretter, og siden vi er ved havet så er det ikke rart at det har blitt laget en fisketaco – det er jo et must!

5. MAC & CHEESE PIZZA

Dette er akkurat det det høres ut som: karbo overload på magisk vis! Karbo på karbo er vell ikke en dårlig ting når det involverer to av de beste rettene! Ord kan ikke beskrive denne nytelsen, det må oppleves!

6. CARNE ASADA FRIES

Om du er glad i karbohydrater, men elsker kjøtt er dette noe for deg! Tenk på nachos men med pomfritts istedenfor, toppet med salsa, guacamole, rømme og ost – himmelsk! Retten ble oppfunnet i San Diego, det er perfekt som snacks etter du har tatt deg en ettermiddags surfetur eller hva du enn gjør der.

7. TRIPLE A

Triple A er ikke en restaurant eller et band. Det refererer nemlig til avokado, mandel og artisjokk som også er Californias nasjonal frukt, nøtt og grønnsak. Gjør stas på nasjonal maten ved å spise den – disse tre passer perfekt i nesten ethvert måltid! Mmmm.

8. IN-N-OUT BURGER

California gav oss McDonald´s, så det er jo naturlig å se på staten som burgerens hjemby. Men, In-N-Out Burger gjør virkelig enhver burger elendig i forhold: det er fastfood, men pomfrittsen er “hjemmelaget” og de ansatte går med antrekk som om det er tatt rett ut av en film fra 1950-tallet. Pluss at det finnes en hemmelig meny som tilbyr helt fantastiske valgmuligheter. Her må du bare spise!

9. PHO

Så, jeg har jo sagt det før, men i California er det plenty av nasjonaliteter. Pho ble veldig populært for noen år siden, og det er en Vietnamesisk nudelsuppe – den blir også spist om man er syk eller hangover.

10. BURRITO

Jeg må avslutte dette med den grunnleggende burritoen fordi du ikke kan tenke på Californisk mat uten å tenke på meksikansk mat. Det er tonnevis av små familiedrevne steder og foodtrucks som tilbyr burritos større enn armen din og for en billig penge. Ett bitt, og du vil forstå meningen med livet og lurer på når du vil være sulten nok for neste burrito, som nemlig smaker som et stykke av himmelen. nam!

Bilde av T. Tseng , Flickr / Creative Commons

Reis til California med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på