Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 ting du må spise på Malta

10 ting du må spise på Malta

Malta er mye mer enn bare en prikk i Middelhavet- det er en himmelsk øy full av vakre strender, fantastisk arkitektur, og appetittvekkende retter. Grunnlaget for de maltesiske rettene er «Cucina Povera » eller » Fattigmannskjøkken», som i utgangspunktet betyr at du får mer smak for mindre penger. Maltas Cucina Povera er resultatet da nøysomme og talentfulle italienske og arabiske kokker kombinerte sine ferdigheter til å sammen skape et av de første fusionkjøkkene i verden. Så, hvis du befinner deg på Malta, anbefaler jeg at du spiser deg gjennom denne menyen:

1. PASTIZZI

La oss starte med den mest populære snacksen, en pastizz, som du finner i en pastizzeria. Pastizzi er et lite bakeverk fylt med enten ricotta, eller om du ønsker et sunnere alternativ, ertestuing. (Det er litt som en croissant, men med en deilig hemmelighet inni.)

2. FTIRA

Ftira, er en spesiell type av flatbrød med et hull i midten. Det er smørt med olje, tomat og hvitløk. Det er litt som en ciabatta-bagel dynket i Mediterriansk kjærlighet. Du får de beste ftiras hos Gozo, men jeg skal la deg bestemme selv. Dette er så Maltesisk som det får blitt og det er det perfekte sommer-snack.

3. STUFFAT TAL-FENEK

Eller skal jeg si tradisjonell kaninstuing? Dette, og alt som har med kanin å gjøre er sett på som en nasjonalrett på Malta. Den er sakte kokt slik at kjøttet løsner fra benet og blandes i en rik saus av tomat, rødvin og hvitløk.

4. SOPPA TA’ L-ARMLA

Også kjent som Enkens suppe. Dette er en grønnsakssuppe som blir enda bedre med fersk Maltesisk ost og egg med parmesan som topping. Den blir også servert med pasta.

5. DESSERT

Når du bor på en øy full av deilige oster og frukt er det ikke særlig behov for dessert. Bare tuller. Her får du fantastiske kaker og bakeverk. Du må prøve Qagħaq tal-Għasel, et herlig bakverk fylt med marmelade, sitrusfrukter, vanilje og krydder.

6. FTIRA OMELETT SANDWICH

Se på bildet i denne bloggposten: dette er hva som skjer når du fyller en ciabatta bagel med en omelett – og spiser den til frokost. Det er den perfekte starten på et Maltesisk eventyr.

7. HOBZ BIZ-ZEJT

Dette er en forrett som blir servert på fancy restauranter og barer – det er et kjempe godt brød servert med olivenolje og en blanding av hakkede tomater, løk og urter. Enkelt, men fantastisk godt.

8. ALJOTTA

Malta er omringet av havet, så du vil finne masse god sjømat her. Om du liker fisk må du prøve aljotta – en maltesisk fiskesuppe med hvitløk og tomater.

9. GOZITAN CHEESE

Du bare må prøve ost fra Gozo! Der lager de ost om morgenen og selger den om ettermiddagen – ferskere blir det ikke.

10. IMQARET

Om du er glad i søtsaker, som meg er en Imaqaret noe du MÅ prøve. Dette er en diamantformet kringle, og den smaker såååå godt!

Spis deg gjennom Malta med EFLær mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise