GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting kun de som har bodd i USA forstår

10 ting kun de som har bodd i USA forstår

Fra de høye skyskraperne i New York til åsene i San Francisco, vil USA aldri slutte å overraske. Men foruten alle de berømte byene og fantastiske områdene, hva gjør egentlig dette landet så spesielt? Fra 24/7 shopping og drive-through, er det mer enn et par ting som gjør USA så unikt. Dette er blant de rare, men fantastiske tingene som bare de som har bodd i USA vil gjenkjenne og forstå …

1. DRIVE-THROUGHS ROCKER

Ah, drive-through … for en fantastisk amerikansk oppfinnelse: du kan plukke opp din morgenkaffe, frokost og bestille middag – alt mens du sitter i bilen. Bare rull ned vinduet, snakk i en liten mikrofon og så vil maten være klar. Og alt dette uten å løfte en finger (bortsett fra å åpne vinduet). Man må jo bare elske USA?!

2. Joggebukse (ALL DAY, EVERY DAY)

Har du noensinne hatt de dagene hvor du er for lat til å ta på deg ordentlige bukser? Du vet de dagene- der du bare slapper av og ser på TV og skulle ønske du ikke måtte kle deg for å dra på butikken? I USA kan du nemlig det. Her er det helt akseptabelt å bli i joggebuksene selvom du må gjøre et ærend eller bare ikke føler for å kle deg ordentlig (hallo søndag!). Treningsklær er også akseptabelt fordi hey, ingenting skriker mer sunn og aktiv enn joggesko og treningstights!

3. Alt er større i Amerika

Fra naturens underverker som Grand Canyon til skyskrapere som det nye One World Trade Center, lever USA virkelig etter mottoet, “big is beautiful”, vi snakker tross alt om landet som har gitt oss Hummers, SUV og store maskiner. Her kommer alt i XL, inkludert veier og parkeringsplasser (her er det ikke behov for kompliserte parkeringsmanøvre!)

4. KAFFE ER ALLTID «TO GO»

I USA kan du glemme å sitte ned og prate rundt en varm kopp kaffe. Amerikanerne er alltid på farten, og i USA handlet alt om termokrus før Starbucks gjorde det kult. Her kan du haste til din neste avtale med en kaffe i den ene hånden, slik at du kan være opplagt til alle tider på dagen.

5. Spareribs er en nasjonalskatt

Ok, det er på tide å komme til saken. Fakta: ingen land kan spareribs som USA. Jeg snakker mør ribbe i hot BBQ-saus servert med pommes frites og en stor cola å skylle det hele ned med. Faktisk er jeg ganske sikker på at dette og det meste av amerikansk grillmat bør være oppført som en nasjonalskatt.

6. College livet ruler

Det er godt å være student i USA: universiteter er bygget på campus der klasserom, kafeteria og sovesaler ligger svært nære hverandre. Du bor i en ekte studentby, hvor DJ’en på radiostasjonen er din STATISTIKK 101 klassekamerat.

7. Åpent 24/7

USA er et land som aldri sover: du kan handle på matbutikken til de rareste tider i døgnet – og dra innom apoteket på veien. Det er virkelig en shopoholikers paradis.

8. Sport er overalt

Sport er en viktig del av livet i USA, og er en stor grunn til feiring. Faktisk er idrett så viktig at mange sportsmetaforer eksisterer i dagligdags amerikansk tale. For eksempel vil en klassekamerat “step up to the plate” (et baseball uttrykk) når de aksepterer å gjøre sin del av et prosjekt eller en venn vil «hit a home run” (igjen fra baseball!) Hvis de bestått eksamen .

9. Thanksgiving er en stor greie

På den fjerde torsdagen i November, feirer hele landet en hel-amerikansk tradisjon: Thanksgiving. På Thanksgiving samles familien fra hele landet, til å spise en tradisjonell middag og uttrykke sin takknemlighet for dem de er glade i. Middagen inneholder alltid kalkun med søtpoteter, tranebær saus og gresskar pai. Nam..

10. Ingenting er umulig

Amerikanerne lever virkelig etter mottoet “nothing is impossible”. «No problem» og «we’ll make it happen» er noe du hører ofte. Denne attituden er en av de beste gavene Amerika har å gi til verden og det er ingen overraskelse at USA er moderlandet til innovative bedrifter som Apple, Google og Uber.

Opplev USA med ossLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på