GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

24 timer i livlige London

24 timer i livlige London

Har du lyst til å reise, men ikke har tid til en lengre reise? Du trenger faktisk ikke mer enn 24 timer – i for eksempel livlige London! Med over åtte millioner innbyggere er det en spennende og travel by å utforske! Londons rykte som en av verdens beste byer er velfortjent: det er en unik metropol med nesten like mange ting å finne på som mennesker som bor der. Etter grundig research har jeg satt sammen en dagsplan fullspekket med majestetiske landemerker og hemmelige steder som får deg til å føle deg som en turist og en lokal – på samme tid!

9:00: Frokost på “The Breakfast Club”

Få en tidlig start på dagen og forbered deg på et festmåltid på denne restauranten som er basert på den legendariske 80-tallsfilmen med det samme navnet. Her får du en distinkt amerikansk diner-følelse av menyen, og min favorittrett er den som heter “the All American: en svær (og herlig) porsjon med egg, bacon, pommes frites, pølser og pannekaker. Mens du spiser, se etter kjøleskapet som utrolig nok er en hemmelig dør som leder til den eksklusive baren under restauranten. Helt sant!

10:30: Spitalfields Market

Rett rundt hjørnet fra the Breakfast Club, i skyggen av skyskraperne i London’s finansdistrikt, ligger det kjente Spitalfields Market. Få unnagjort litt shopping mens du utforsker noen håndlagde kupp i de små bodene og snack på hjemmelagde godbiter for å holde energien oppe.

12:00: Til Hyde Park! (eller Oxford Street!)

Hvis du fremdeles er i shoppinghumør burde Oxford Street være ditt neste stopp. Det er verdenskjent for en god grunn, og du kan tilbringe timesvis i de uendelige shoppinggatene som alle går tomme for butikker. Hvis du er i humøret for noe litt mer rolig, ta deg en tur til vestenden av Oxford Street for å komme til Marble Arch og inngangen til Hyde Park. Høydepunkter i parken inkluderer: the Serpentine – elven der du kan leie små båter, vakre hager, mengder med skog og en hytte som ser ut som den er tatt rett ut av en Harry Potter-bok. Og vi må ikke glemme alle de søte ekornene som springer rundt!

14:00: Fasjonable South Bank

Gå av Jubilee-linjen på Waterloo stasjon – og du er på South Bank. Føl deg ultra-kulturell mens du oppleven kunsten på Tate Modern-galleriet, se en film på den spektakulære BFI IMAX-kinoen, gi deg selv skrekken i London Dungeon og ta til deg historie på William Shakespeare Globe Theatre. Hvis du begynner å bli litt småsulten, ta et stopp ved Gourmet Pizza Company på søte Gabriel’s Wharf.

17:00: Nasjonale skatter

Ja, jeg vet det er en klisjé, men hvis du er i London burde du absolutt stikke innom Buckingham Palace og Big Ben – bare for å ta bilder til Instagram og fortelle alle at du har vært der. Tvers over South Bank finner du Big Ben og the Houses of Parliament, med London Eye i bakgrunnen – perfekt bildemulighet! Etterpå kan du traske gjennom St. James’s Park for å ta en selfie foran Buckingham Palace sin storslåtte fontene.

19:00: Middag med flamingoer

Jeg tuller virkelig ikke. Bestill et bord på Babylon ved Kensington High Street og les den sofistiskerte menyen mens dine lodne rosa venner vandrer rundt i dammen nedenfor. Og med nedenfor mener jeg hagen som ligger hele seks etasjer over bakken. Med trær, vann og alt mulig! Du må se det for å tro det.

21:00: The West End på kvelden

Den beste måten å tilbringe en kveld i London er ved å vandre i det spennende West End-distriktet. Dette er stedet som flest mennesker forbinder med London, siden det inkluderer Trafalgar Square, Chinatown, Leicester Square, Soho og mye mye mer. Sug til deg de vakre lysene, heftige attraksjoner og den uforglemmelige urbane atmosfæren, med butikker og kafeer som er sent oppe – slik at alle kan nyte dem.

Reis til London!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer