GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

24 timer i San Francisco

24 timer i San Francisco

San Francisco er en eneste stor fest. Byen er så fantastisk at kun én dag bare gir deg en liten smak – så du vil absolutt komme tilbake! Vi har satt sammen en dagsplan med noen høydepunkter i tilfelle du har liten tid i denne herlige byen.

Pier 39 og Fisherman’s Wharf

9:00: Begynn på Pier 39 og start dagen med fantastisk utsikt og lyden av sjøløver som bjeffer (ja, faktisk!). Derfra kan du se mot det kjente Alcatraz-fengselet, som bare én mann har klart å flykte fra, og måtte svømme gjennom bukta fylt med haier.

12:00: Sulten? Ta deg en skål med byens beste skalldyrsuppe på Boudin’s i det berømte Fisherman’s Wharf. San Francisco kan være kaldt og tåkete, selv på sommeren – så kos deg med en rykende varm bolle av denne smakfulle suppa for å holde varmen.

Shopping og Chinatown

14:00: Tid for å ta en tur til Union Square! Vandre rundt i butikkene på Westfield-kjøpesenteret på vei til Little Paris, det franske kvarteret i San Francisco. Dette er himmelen for de som elsker fransk mat!

15:30: Neste stopp er San Franciscos Chinatown, et av de største kinesiske samfunnene utenfor Asia. Her kan du gjøre kupp i småbutikker fylt med nips og spise ekte kinesiske dumplings!

17:00: Dra videre til Mission Dolores, som er en park midt i byen, og kjøp en brus og en kringle fra en av de mange matbodene. Finn et fint sted på gresset og nyt den fine utsikten utover den vakre parken.

Tur opp på åsene og en italiensk avslutning

19:00: Ta en tur opp til Telegraph Hill, en ås med et livlig nabolag, der du kan se en utsikt over San Francisco og Golden Gate Bridge som tar pusten fra deg. Her kan du se alle åsene spredt over byen – og hvorfor du skal være glad for at jeg ikke anbefalte en sykkeltur.

21:00: Middagen burde fortæres på Trattoria Contadina i Little Italy, fordi det aldri slår feil med hjemmelaget spaghetti og kjøttboller. Mange av de ansatte er ekte italienere, så du kan øve deg på noen italienske fraser mens du allerede er der.

Jeg håper du føler deg fornøyd og mett etter dagens opplevelser og den fantastiske italienske middagen! San Francisco – min hjemby – vil alltid være min favoritt!

Dra på språkreise til San Francisco!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer