GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

4 essensielle road trips i Sør California

4 essensielle road trips i Sør California

Du er endelig i Sør-California – bølgene er nydelige, solen skinner og du bor i utgangspunktet i shorts og sandaler. Hvis sol, sand og fisketacos i San Diego noen gang  skulle bli kjedelig, Ikke glem at du er bare noen få timer unna noen av de mest episke severdighetene i USA.

Her er fire bilturer i Sør-California som du absolutt ikke bør gå glipp av:

**1. For den som elsker sol og surf

**

The Pacific Coast Highway

Start i San Diego, Los Angeles, Santa Barbara – det spiller ingen rolle om du kjører fra nord til sør eller omvendt – det er en fantastisk tur uansett. Kommer du fra San Diego? Dra nord og sjekk ut Laguna Beach 1000 Steps Beach eller Crescent Bay. Sørg for å få en acai bowl fra Natural Foods i sentrum av Laguna. I Los Angeles må du ta turen til Malibu og ta en kort spasertur til Matador Beach. Hvis du er heldig, vil selunger komme og sole seg med deg. I Santa Barbara må du ikke gå glipp av Big Sur. Sjekk ut Ragged Point for en spennende tur ned til den robuste California kysten i all sin prakt. Enda bedre, sjekk ut Julia Pfeiffer State Beach for nydelig turkist vann og en uforglemmelig solnedgang.

Turens lengde: Ditt valg.

Forventet kjøretid: Det er også opp til deg, men prøv å gjøre unna det meste av kjøringen før solen går ned.

2. For en effektive weekendtur: Desert trip

48 timer er alt du trenger å se noen av Sør-Californias vakreste ørkenlandskap.

Salvation Mountain

Denne menneskeskapte konstruksjonen er 15 meter høy og 47 meter bred, laget av leire og tusenvis av liter med fluoriserende maling. Dette monumentet ble skapt av hendene på en dedikert lokal og er sikker på å gjøre en fenomenal fotoseanse.

Joshua Tree National Park

Fortsett til Joshua Tree National Park for flotte solnedganger, og en enda mer fengslende stjernehimmel. Denne nasjonalparken er et flott sted for camping. Pass på å ikke gå glipp av Hidden Valley Nature loop,  Arch Rock eller Indian Cove. Ikke interessert i camping? Gjør reservasjoner på et hotell i Twenty-Nine Palms, en røff men klassisk amerikansk ørkenby.

Lengde: 2 dager

Forventet kjøretid: 7+ timer

3. For vinelskeren: Temecula

Innenfor en times kjøring fra San Diego ligger en skjult perle av en by full av verdenskjente vingårder.

Vin-tours og luftballong turer

Temecula inneholder 35 + vinprodusenter innen 15 km fra hverandre. Vinsmakings turer og en koselig Airbnb er alt du trenger for å nyte de vakre bølgende åsene for en fin helg.

Stopp for lunsj eller for ostesmaking på en av de mange restaurantene i vinmarkene. For de mer eventyrlystne , ta en varmluftsballong til toppen av vingårdene. Eller gjør begge deler.

Lengde: 2 dager

Forventet kjøretid: 4 timer

4. For den eventyrlystne: The Grand Canyon

En lengre kjøretur og en lengre tur er nødvendig for dette, men Grand Canyon, Antelope Canyon og Zion National Park er så verdt det. Naturen blir ikke mer spektakulær enn dette.

Grand Canyon

En av de 7 naturlige underverkene i verden, Grand Canyon kan virkelig skryte av imponerende utsikt. Stående på kanten vil få knærne dine til å spenne seg og gi deg heftig hjertedunk. Fange denne vakre utsikten når solnedgangen lyser opp canyon i oransje, røde og lilla farger.

Horseshoe Bend

Grand Canyon er egentlig bare begynnelsen. Kjør ytterligere 2,5 – 3 timer øst til Page, Arizona for å finne opprinnelsen til Grand Canyon: Horseshoe Bend. Ta en rask km gange til kanten og føl på svimmelheten som flyter opp ryggraden mens du ser rett ned et 300 meter stup. Her kan du se den perfekt utformete hesteskoformede Colorado River svingen.

Antelope Canyon

Redd for høyder? Bestill en tur til den hellige Antelope Canyon med et indiansk turselskap i byen. Du vil bli inspirert av vegger i dyp oransje sandstein. Disse veggene ble til av flash flomvannet gjennom tusener av år, som til slutt skapte smale trekkveier for ørken antiloper. Spør din guide om å hjelpe deg med å finne de beste stedene å ta bilder (de kan ta bilder for deg).

Men vent, det er mer! Kjør 2 timer til og kom deg til Zion National Park.

Zion National Park: The Narrows & Angel’s Landing

Zion tilbyr to unike turer som er sikker på å gjøre stort inntrykk på deg.

The Narrows Hike sitter på begynnelsen av Zion Valley. Mens Virgin River renner sørover. Du kan gå nordover inn i juvet. Vær forsiktig, uansett hvor lenge du ferdes er du nødt til å finne veien tilbake.

For de av dere som er redd for høyder bør holde dere borte fra Angels Landing. Denne turen strekker seg 8 km ut og tilbake. 8 km er det minste av dine bekymringer. Denne turen krever at du klatrer på toppen av en hai finne- formet forhøyning i midten av Zion Valley. Utsikten på slutten vil gjøre din føler at du er på toppen av verden.

Las Vegas

På vei tilbake til SoCal kan du prøve lykken i Las Vegas – den eneste veien tilbake kjører rett gjennom Sin City.

Forventet kjørelengde: 20 timer.

Dager: 3-4 Dager

Opplevelsene: Tidløse

REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på