GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 byer som virkelig bryr seg om miljøet

5 byer som virkelig bryr seg om miljøet

Byer som bryr seg om miljøet er mer og mer i fokus. Earth Day, arrangert hvert år den 22. april, er en er viktig dag for å feire planeten vår, men også en god påminnelse av de alvorlige problemene som påvirker den. Vi burde ikke sette en bestemt dato for å sette pris på det strålende fenomenet vi kaller jorden. Vi bør sette pris på den hver eneste dag og verdsette naturen rundt oss. Fra gigantiske mammuttrær som puster oksygen inn i vår verden, helt ned til den lille, mineralrike jorden som gir liv til milliarder av organismer.

Mens vi beundrer Earth Day, la oss ta en titt på fem byer som tar miljøet på alvor ved å redusere avfall og forurensning.

  1. San Francisco

San Francisco, byen med progressive verdier og teknisk innovasjon, er også hjemmet til noen av verdens største selskaper, Facebook og Google. I 2012 ble det annonsert at 80% av byens avfall kom til resirkuleringsanlegg i stedet for til store søppeldynger. Dette har ført til at San Francisco har blitt USAs ledende by for bærekraftig avfallshåndtering.

Ikke nok med det. Bay-området har flere hundre LEED-sertifiserte bygninger (Management in Energy and Environmental Design), noe som betyr at de er veldig bevisste på å håndtere energiproduksjon. Og ikke glem matkulturen – vegansk mat er veldig populært i byen; Det handler om lokal oppdrett og bærekraftig mat.

  1. Singapore

Den suverene bystaten føles fjernt fra omkringliggende Malaysia og Indonesia. Singapore er et lite øy-knutepunkt av ultramodern arkitektur og økonomisk innovasjon. Bystatens mest ikoniske grønne park, Gardens By the Bay, er hjemmet til en lund med tøffe ‘super-trær’ som samler solenergi for å drive et pulserende lysshow hver kveld. Disse “trærne” er også hjemmet til tusenvis av vertikalt voksende planter.

Parken er et eksempel på “grønn bygging” som har utvidet seg over hele byen, med flere og flere solcellepaneler, vannbehandlingssystemer, felles arbeidsplasser og takterrasse integrert i byplanlegging.

  1. Vancouver

Omgitt av naturen i hjertet av British Columbia – med en glitrende ekspansjon av Stillehavet på den ene siden og de snødekte fjelltoppene på den andre, er det lett å forstå hvorfor Vancouver er en miljøvennlig by. De benytter seg godt av sine episke naturlige omgivelser, med ferske lokale bondemarkeder overalt og en kul TapMap-app du kan laste ned for å finne de nærmeste offentlige drikkefontene. Mye av byen er også fotgjengervennlig samtidig som byen har satsning på sykkelstier som strekker seg fra West 10th Avenue.

De planlegger å bli verdens grønneste by i 2020 ved å reduserere karbonutslippene med 33%. De har også forpliktet seg til å plante ytterligere 150.000 trær. Vi liker ambisjonen, Vancouver!

  1. New York

Når du tenker “miljøbevissthet”, er New York City trolig det siste stedet som kommer til å tenke på. Likevel, med nesten to millioner innbyggere proppet inn i den 22,7 kvadratkilometer Manhattan-øya, er det å være en bærekraftig by et must.

“The Big Apple” har den laveste bil per innbygger-prosenten over hele USA. Over 1,5 millioner innbyggere bruker t-banen til å komme seg rundt. Dette bidrar til et veldig lavt utslipp per innbygger. De høye bygningene og leilighetene (hvor folk bruker mindre plass og deler fasiliteter) bidrar til byens samlede energieffektivitet.

  1. Seoul

Seoul er verdensledende innen teknologisk innovasjon, og er en av verdens opprinnelige “smarte byer” der teknologi brukes til å påvirke det offentlige liv og byplanlegging.

For eksempel samler de og deler elektronisk informasjon om byen (samlet fra borgere, enheter og maskiner) via Internett. Noe av denne informasjonen brukes til å gi direkte oppdateringer og statistikker for deres integrerte kollektivtransportsystem, slik at folk vet hvor mye de bruker togene og når det er best å gjøre det. Togoperatørene er i stand til å håndtere ressursene bedre, og beboerne er oppfordret til å være mer miljøvennlige.

Les mer om å studere i utlandetLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer