Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

5 Netflixserier du kan lære tysk med

5 Netflixserier du kan lære tysk med

La oss være ærlige – det er ikke lett å lære tysk. Grammatikken, ordforrådet og uttalen er vanskelig og noen ganger en utfordring for selv tyskerne. Selv om det beste og mest effektive høyst sannsynlig er å lære tysk i Tyskland, kan det hjelpe en hel del å bruke kveldene dine foran Netflix med noen fantastiske tyske serier.

Vet du ikke helt hvor du skal starte? Null problem! Jeg har valgt ut mine topp 5 Netflixserier du kan lære tysk med. Bonus: Alle seriene er faktisk filmet i Tyskland, så du får den ekte vare med både lokasjonen og språket!

Hvis du allerede er ganske god i tysk kan du jo teste ut å se seriene uten undertekster? Men selv om du har på undertekster vil det å se seriene hjelpe deg i form av uttale og den naturlige flyten i språket.

Viel Spaß!

1. Dark

Hvis du elsker Stranger Things eller Twin Peaks er Dark-serien noe du absolutt burde se! Serien tar plass i den fiktive byen Wenden, og omhandler mysteriet om et forsvunnet barn, og livet til de fire familiene som er innblandet.

Selv om det kanskje ikke høres veldig interessant ut, er den mørke og mystiske atmosfæren i denne grøsserserien, kombinert med kule visuelle effekter, en serie du sikkert vil pløye igjennom på kort tid.

Hvis du etter første sesong er ivrig etter å se mer, trenger du ikke bekymre deg – Netflix har bekreftet at det kommer en ny sesong snart!

2. Babylon Berlin

Denne serien er garantert den dyreste tyske serien som noensinne har blitt laget – og det synes!

Den finner sted på 1920-tallet, og handler om politimannen Gereon Rath som flytter fra Cologne til Berlin for å oppklare undergrunnsforbindelser i lokale gjenger. Undersøkelsene hans i den imperialistiske hovedstaden fører han til en dyster verder med dop, korrupsjon og ekstremisme.

Serien er perfekt for de som vil lære tysk, men også verdt å se for dem som elsker historie. Produksjonen er perfekt og gir et glimt av hvordan livet i Tyskland var under Weimar-republikken (mellom de to verdenskrigene).

Info: Denne serien er faktisk ikke på norsk Netflix, men siden mange har tyske tv-kanaler i sin programpakke på TV, kan man likevel få sett den.

3. Charité

Denne historiske sykehusserie finner sted i 1888 på Europas største klinikk, Charité Berlin, der de berømte forskerne Rudolf Virchow, Ernst von Bergmann og de tre fremtidige Nobelprisvinnerne Robert Koch, Emil von Behring og oppfinneren av cellegift, Paul Ehrlich streber etter suksess innen sine felt.

Serien er like gripende som den er lærerik. Mens du ser den forbedrer du ikke kun dine tyske språkferdigheter, men du lærer også noe om medisinens historie, samt om politisk utvikling i Tyskland på slutten av det 19.århundre.

4. Dogs of Berlin

Tyskerne elsker krim- og komedieserien, og Dogs of Berlin er en unik kombinasjon av begge.

Plottet handler om to politimenn som får oppgaven av å løse mordet på en berømt tysk-tyrkisk fotballstjerne. Og mens den ene streber etter rettferdighet mens han bøyer loven, bruker den andre stygge forbrytelser til egen vinning. Serien tilbyr en blanding av bander, utpressing, korrupsjon, forræderi og sosial kontroll.

5. Parfymen

Serien er en nytolkning av Patrick Süskinds berømte roman «The Perfume» – premissene er de samme som i boken og har blitt laget til en moderne miniserie.

Hovedpersonen i serien er en ung kvinne som desperat forsøker å oppklare en rekke brutale mord av fem tidligere kostskoleelever. Mens den hopper frem og tilbake mellom nåtid og fortid er denne serien på seks episoder skremmende, dyster og verdt å sluke raskt!

Netflix

Ta det neste skritt og lær tysk i Tyskland med oss!Les mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk