GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 grunner til at du aldri vil angre på en reise

8 grunner til at du aldri vil angre på en reise

Uansett hvor mye man lengter etter å dra utenlands og «se verden», har folk en tendens til å komme med alle slags unskyldninger for ikke å reise.. Bekymringer om penger, ensomhet, språkkunnskaper, eller rett og slett hvor du skal dra setter ofte planene på vent og forvandler det som kunne vært fremtidige utvekslingsstudenter om til ulykkelige hjemmeboere.

Den gode nyheten er: selv om ideen om å reise til utlandet, skremmer deg, vil valget om å gjøre dette berike livet ditt på flere måter enn du kan forestille deg. For å hjelpe deg, og gi deg inspirasjon til å bestille billetten har vi samlet våre favorittgrunner til at du aldri vil angre på å dra utenlands:

1. Å reise vil utvide dine horisonter både kulturelt og emosjonelt

En av de beste tingene med å reise er å være en del av en verden som er forskjellig fra din egen; full av nye matvarer, et annet språk, en annen sosial etikette, skiftende rytmer, religioner og skikker. I begynnelsen kan disse forskjellene virke rare – men ta dem til deg. Du vil bli overrasket over hvor mye større verdenen din blir etter du opplever en annen.

2. Du vil lære sannheten i uttrykket “Vi er alle sammen om dette”

Når man er hjemme kan våre personlige problemer virke enormt store. Heldigvis gir det å reise deg et nytt perspektiv på livet, og hjelper oss å forstå at mennesker verden over (med unntak av de som er i ekstreme situasjoner som krig) opplever de nøyaktig samme daglige utfordringene, depresjon, og gleder som vi gjør. Å se dette er faktisk utrolig lærerikt!

3. Å reise er et utmerket tilskudd på CVen din!

Bruk din utenlandserfaring til å krydre din ellers standarde CV. Livet utenlands – uansett om det er en lengre tur eller opplevelsen av å faktisk bo i landet – kommer med mange bonuser: du får praktisert et fremmedspråk, du kan jobbe som frivillig for en god sak og du kan ta deltidsarbeid. Disse mulighetene vil ikke bareberike din erfaring, men det vil forbedre din arbeidsevne senere.

4. Du vil forbedre dine språkferdigheter

Ønsker du å imponere noen i gjengen med å snakke fransk, eller har du et hemmelig ønske om å lære japansk? Ta denne energien med på reise og boost ditt språknivå opp noen hakk! All slags fremgang er bra, og bor du der lenge nok vil du snart prate språket flytende!

5. Du vil lære å kommunisere på tvers av kulturer

Enten du prøver å kjøpe ferske råvarer på et marked, forhandle frem en taxirute, eller bare slå av en prat over en kopp kaffe, kan tverrkulturell kommunikasjon være vanskelig! Men det er også utrolig givende. Med nok praksis, vil du snart lære å kommunisere enklere, og lære deg hvordan du kan plukke opp andres signaler når de prøver å hjelpe deg å forstå.

6. Du vil komme deg ut av komfortsonen

Det går an å forbli akkurat som du er, ved å aldri utfordre deg selv eller gjøre noe nytt. Men hvor morsomt er vell det? Jada, du føler deg trygg og komfortabel, men på et eller annet tidspunkt vil tryggheten gjøre deg rastløs. Kom deg ut av komfortsonen ved å oppleve utfordringer og overvinne dem. Det finnes ingen regler for en «god utfordring» – det kan være alt fra å snakke med fremmede, reise alene eller besøke noen eller bo i et land du ikke vet noe om. Når du har gjort det, vil den neste utfordringen virke mye enklere!

7. Du vil se at selv de dårlige øyeblikkene vil lære deg noe

Å trå ut av komfortsonen er ikke alltid problemfritt. Enkelte ganger kan du føle deg ensom og forvirret, eller stå overfor et mer konkret problem som å miste passet eller gå tom for penger. Jada, disse erfaringene er ikke på topp 10-listen, men husk: når det værste er over, har du lært noe verdifullt – som å stole på magefølelsen, snakke med andre reisende på din destinasjon, eller å si ja til nye opplevelser.

8. Du vil få minner for livet

Er det noe som har tiltrukket reisende gjennom tidene, er det det å skape minner. Om det er en vakker utsikt, nye matvarer, naturopplevelser, eller nye vennskap, vil reiseminner være hos deg lenge etter at blekket i passet ditt har tørket.

Dra utenlands med oss!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på