GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 grunner til å droppe vinteren og reise til Cape Town

8 grunner til å droppe vinteren og reise til Cape Town

Mens dagene her hjemme er korte og solen går tidlig ned, er det ikke slik i Cape Town. Her er dagene lange og solen er fremme nesten hele året. Her er det 8 grunner til at det nå er den perfekte tiden å besøke Cape Town.

1. Sommer året rundt

Cape Town byr på sommerværet du har gått glipp av. Hvis du ikke får oppleve en varm sommer hjemme, risikerer du ikke at det skjer igjen. Et besøk til Cape Town i desember, januar eller februar er du garantert å øke D-vitamininntaket.

2. Det er tid for “braai”

Denne tradisjonelle sør-afrikanske tradisjonen tilbyr kvalitets kjøtt, kalde drikker og en vakker kveldssolnedgang. I likhet med ordet “barbecue”, er “braai” både et substantiv og et verb. For eksempel kan du kaste en “braai” på stranden, og mens du er der, kan du “braai” en biff.

Og mens engelsk er et utbredt språk i Sør-Afrika, har landet faktisk 10 andre offisielle språk: Afrikaans, Ndebele, Nord-Sotho, Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa og Zulu. Blant alle språkene er “braai” det eneste ordet som forblir det samme.

3. Middelhavsklima året rundt

Mens den nordlige halvkule er under vinterens mørke og stormfulle himmel, opplever Cape Town herlig sommervarme. Men det gode været er ikke bare for sommeren. Cape Towns tempererte middelhavsklima modererer gjennomsnittstemperaturene til mellom 23 grader i februar og rundt 13 grader i juni, juli og august, noe som gjør byen til et attraktivt sted for reisende året rundt.

4.  Lær å surfe

Surfekulturen er enorm i Cape Town. Enten du begynner med longboard eller shortboard, gir Cape Town deg det du måtte ønske av strender, og bølger for alle nivåer.

5. Pingviner

Ja, det er riktig. Pingviner finnes om sommeren. På en strand. Besøk Boulder’s Beach for å fange noen stråler og snap noen Insta-verdige bilder med den eneste arten av afrikansk pingvin.

6. Markeder

Hvis du ikke allerede er klar over det, har Sør-Afrika blitt en kulinarisk opplevelse, og Cape Town ligger midt i det. Ved å samle de ferskeste urter, grønnsaker, kjøtt og sjømat fra det afrikanske kontinentet, er Cape Towns lokale markeder stedet du skal spise og bli inspirert til å spise.

7. Besøk Bo-Kapp

Byen er ikke bare en kulturelt levende, det er også hjemstedet for det mest fargerike nabolaget i hele Afrika: Bo-Kapp. Malt i fargerike pasteller, er dette nabolaget det beste stedet å lysne opp humøret  og ta noen bilder.

8. Rugby sesong

Rugby er sporten for mange sør-afrikanere. Kjøp billett til et Cape Town Stormers-spill og se på en stadionmengde som setter engelske fotballhooligans til skamme.

Reis til Cape Town med EFLær mer her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer