GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Cambridge: Den ultimate reiseguide

Cambridge: Den ultimate reiseguide

Her har det bodd utallige bokormer og generasjoner av politikere og flittige individer. Byen har sjarmerende kaffebarer, fine bygninger og støvete bokhandlere som ikke kun er reservert for leseglade briter: Cambridge har faktisk blitt hispternes drøm. Men når det er sagt, er ikke Cambridge kun for hipstere – kombinasjonen av brosteinsbelagte gater og bygninger som ser ut som de er tatt rett ut av et postkort gjør det vanskelig å ikke forelske seg i byen. Med en by med mye å gjøre i har vi plukket ut hva du bør se og hva du bør gjøre:

UTFORSK UNIVERSITETET

Sett kursen mot en av Englands beste universiteter. Ofte forbundet med prestisje, akademisk tyngde og nydelige bygninger; Cambrigde og Oxford har faktisk noen forskjeller: Cambridge er en mindre by, derfor er universitetet her mye lettere å få øye på. Du kan også gå fritt rundt på universitetet, men uansett hva du gjør, GÅ IKKE på gresset!

GÅ PÅ MUSEUM

Cambridge er en by som vet å gjøre stas på turister og besøkende med morsomme museer. Du finner kunst og antikviteter på Fitzwilliam Museumet, du kan se gamle bøker og historie på Imperial War Museum og se vakre hager og planter på Cambridge University Botanical Garden.

ELVEBÅTTUR

Som sin rival, Oxford er også Cambridge en by bygget på bredden av en elv – så hvorfor utforske byen til fots når du kan gjøre det fra en trebåt ? Dra til elven Cam for en elvebåttur og få en fantastisk opplevelse.

BESØK KAKE-HIMMELEN

Du kan ikke dra fra Cambridge uten å besøke Fitzbillies. Butikken er Cambridges svar på Harrods i London. Fra utsiden kan det se ut som om du ved et uhell har snublet inn i en annen tid og gått inn i 1921. Enkelte ting har ikke forandret seg siden butikken åpnet for nesten hundre år siden – som den hemmelige oppskriften for deres verdensberømte, overdådige Chelsea boller.

VÆR ENGELSK – DRIKK TE

Å ikke drikke te i en så engelsk setting som dette er rett og slett en no-go. Enten om du besøker byen for en dag eller et par måneder er det nærmest en plikt å slå seg ned med lokalbefolkningen for en kopp te. Slå deg ned ved Orchard Tea Gardens som er kjent for deilige kopper te siden 1897. Stedet har blitt kjent, og nærmest legendarisk hos studenter og professorer: Stephen Fry, Virginia Woolf, Stephen Hawking og Sir David Attenborough er blant de mange som har tatt seg en kopp te her.

SETT AV TID TIL LITT SHOPPING-TERAPI

Hver mandag til lørdag er Cambridges historiske markedsplass stedet du finner noe for enhver smak. Her finner du bøker, smykker, frisk frukt og kunst laget av lokalbefolkningen og du kan til og med få sykkelen din reparert her.

Vil du studere i England?Reis med oss!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på